Στα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του Star, διακρίνεται το Oruc Reis που κινείται αργά, με ταχύτητα 4,5 κόμβων, σε μια απόσταση 25 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Ρόδου.

Σε απόσταση ασφαλείας καταγράφηκε και μια  τουρκική Φρεγάτα σε ρόλο οπισθοφυλακής, που συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος, ενώ τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία του τουρκικού  στολίσκου έχουν κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια.

Το Oruc Reis βρίσκεται  υπό στενή παρακολούθηση από τον ελληνικό στόλο: πυραυλάκατοι, φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων αλλά και τα αόρατα υποβρύχια «φράζουν» το Oruc Reis και τα συνοδευτικά τουρκικά πολεμικά τα οποίο έφτασαν στα 13 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψε το συνεργείο του Star ανοιχτά της Ρόδου, ακούγεται η προειδοποίηση από το πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας ότι βρίσκεται σε περιοχή ερευνών από το Oruc Reis.

Ενώ το συνεργείο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα και σχεδόν δέκα ναυτικά μίλια μακριά από το ερευνητικό πλοίο, τα συνοδευτικά  τουρκικά πολεμικά ενοχλήθηκαν από την παρουσία μας και με αναγγελία τους, μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να αποχωρήσουμε, γιατί κάνουν επιχείρηση, όπως και έγινε.

Τελικά, το ερευνητικό σκάφος άλλαξε πορεία με κατεύθυνση ανατολικά της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Καρπάθου, όπου βρίσκεται «εγκλωβισμένο» από τα πλοία του πολεμικού μας ναυτικού.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS