ΚΛΕΙΣΙΜΟ
PANATHINAIKOS24.GR

Κριτική και διαμαρτυρία μόνο για το καλό του Παναθηναϊκού – Μακριά από αυτούς που ποντάρουν στη διχόνοια

Τα όσα θλιβερά συμβαίνουν ξανά στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό έδωσαν την ευκαιρία ξανά σε αυτούς που ποντάρουν στη διχόνοια να... ξεράσουν το γνωστό δηλητήριο.

Κριτική και διαμαρτυρία μόνο για το καλό του Παναθηναϊκού - Μακριά από αυτούς που ποντάρουν στη διχόνοια

Τα όσα θλιβερά συμβαίνουν ξανά στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό έδωσαν την ευκαιρία ξανά σε αυτούς που ποντάρουν στη διχόνοια να… ξεράσουν το γνωστό δηλητήριο.

Η κατάσταση είναι δυσάρεστη, το τριφύλλι βρίσκεται ξανά σε πολλές αγωνιστικές δυσκολίες, ο κόσμος εκφράζει συνεχώς την αγανάκτησή του και διαμαρτύρεται γι αυτό που βλέπει, εκτοξεύοντας πρωτίστως τα βέλη της κριτικής στην ιδιοκτησία και τη διοίκηση. Ας μη γελιόμαστε. Το άσχημο ξεκίνημα ήταν η αφορμή για να συμβούν όλα αυτά. Το γνωρίζαμε όλοι. Από τη στιγμή που τα αποτελέσματα δε θα ήταν καλά, θα ακολουθούσε και η “έκρηξη”.

Τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και έχουν συσσωρευτεί, δημιουργούν μια τέτοια συνθήκη.  Γνωστά είναι όλα και τα γνωρίζουν άπαντες. Η παύση χρηματοδότησης το 2017, οι απαγορεύσεις μεταγραφών, ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός, το -6 και η εξαιρετικά δύσκολη τριετία μέχρι η ομάδα να αρχίσει κάπως να ανεβαίνει, είναι πράγματα τα οποία δεν ξεχνιούνται και σίγουρα δε συγχωρούνται εύκολα από τον κόσμο. Οταν έπειτα από όλα αυτά, φτάνουμε και στη σημερινή κατάσταση του “μηδέν στα πέντε”, των αλλαγών προπονητών, της καλοκαιρινής αποτυχίας, είναι δεδομένο ότι αυτό που… σιγόκαιγε, θα εκραγεί. Έτσι κι έγινε, τόσο με τη χθεσινή διαμαρτυρία στα γραφεία της ΠΑΕ, όσο και με τη γενικότερη στάση μιας μεγάλης μερίδα του κόσμου.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.290 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το τονίζουμε ξανά: Ο οπαδός έχει κάθε δικαίωμα στην κριτική και στην ειρηνική διαμαρτυρία. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς με μια άποψη ή όχι, οφείλεις να σεβαστείς το αγνό κίνητρο των φιλάθλων, την στεναχώρια τους, την έντονη επιθυμία να δουν ξανά την ομάδα τους μεγάλη και τρανή.  Αν οι παρεμβάσεις, κινήσεις και ό, τι άλλο θέλετε, δεν υπερβαίνουν τα όρια, τότε είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να το αποδοκιμάσεις. Παρά μόνο να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις. Υπερβολές, κάποιες φορές, μπορεί να υπάρχουν, όπως υπήρχαν από πάντα.

Αντιθέτως, αυτοί που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να “παίζουν” με όλο αυτό και να εκμεταλλεύονται την κατάσταση, είναι όσοι ποντάρουν στη διχόνοια, στη διάσπαση, στην απαξίωση. Διαχρονικό το φαινόμενο. Εκεί που υπάρχει κρίση, εμφανίζονται, ξερνάνε το γνωστό τους δηλητήριο, βάζουν τον οργανισμό και τον κόσμο σε μια κατάσταση “στρατοπέδων” και τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Όπως οι μαυραγορίτες σε χαλεπούς καιρούς, έτσι κι αυτοί σε εποχές δύσκολες, “ξεπετάγονται” ή “επιστρέφουν”. Με ρητορική “διασπαστική” και κάθε άλλο παρά… ενωτική, χαμογελούν ειρωνικά, το παίζουν καμπόσοι, γίνονται τιμητές των πάντων και φυσικά μεταμορφώνονται σε Παναθηναϊκάρες illuminati. Αυτοί έχουν την απόλυτη αλήθεια, αυτοί είναι οι σωστοί, αλλά ταυτόχρονα αυτοί προσπαθούν να βάζουν συνεχώς… φιτιλιές και να εκμεταλλεύονται εγκληματικά λάθη και συνεχόμενες αστοχίες στην ομάδα από την ιδιοκτησία και όχι μόνο.  Χωρίζουν ακόμα τους Παναθηναϊκούς σε Βαρδινογιαννικούς, πολυμετοχικούς, Γιαννακοπουλικούς ή ακόμα και Αλαφουζικούς (!), δίχως να ντρέπονται, δίχως να έχουν την παραμικρή τσίπα και αξιοπρέπεια. Έτσι έμαθαν. Χωρίζουν τους Παναθηναϊκούς σε οργανωμένους και μη. Λες και δεν υποστηρίζουν την ίδια ομάδα, δεν έχουν τις ίδιες αγωνίες όλοι, ανεξάρτητα από τα λάθη που έχουν γίνει κατά καιρούς.  Το φωνάζουν, το επικροτούν, προσπαθούν να κάνουν μια καθημερινή πλύση εγκεφάλου και προπαγάνδα. Με ποιο σκοπό; Μα, φυσικά, με το να επιβεβαιωθούν, να καμαρώνουν, αλλά και με το να εκμεταλλεύονται  διαρκώς το στρωμένο έδαφος για μιζέρια, αρρώστια και διχόνοια.

Γυρίστε τους την πλάτη. Κάντε κριτική (και αυτοκριτική κάποιες φορές) για τον Παναθηναϊκό και για το καλό του Συλλόγου. Μην μπαίνετε σε καλούπια και σε ταμπέλες, μην τρώτε… αμάσητο ότι σας “προσφέρουν”, μην “τσιμπάτε”. Εκφράστε τη γνώμη σας και διαμαρτυρηθείτε ΜΟΝΟ για να έρθουν καλύτερες μέρες για την ομάδα, είτε με αλλαγή νοοτροπίας, είτε με αλλαγή προσώπων. Άλλωστε, το επαναλαμβάνουμε: Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα και έτσι πρέπει να παραμείνει. Ωστόσο, απαιτούνται απ’ όλους καλύτερες μέρες και αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός όσων ασχολούνται με τον Σύλλογο και τον αγαπούν. Ολοι οι υπόλοιποι και όσοι ποντάρουν σε εμφυλιακές καταστάσεις και… αυτοικανοποιούνται με κάτι τέτοιο, ας μείνουν στην άκρη ως οι γραφικοί του χωριού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.