ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2

Διπλό – ανάσα με σούπερ Καρλίτος και επιστροφή Βιγιαφάνιες!

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος στη Λαμία και με δυο γκολ του killer Καρλίτος, πήρε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 της τοπικής ομάδας. Κλασσικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ είχαν οι πράσινοι. Αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Βιγιαφάνιες, έπειτα από 7,5 μήνες.

Διπλό - ανάσα με σούπερ Καρλίτος και επιστροφή Βιγιαφάνιες!

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος στη Λαμία και με δυο γκολ του killer Καρλίτος, πήρε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 της τοπικής ομάδας. Ευκαιρίες για περισσότερα γκολ είχαν οι πράσινοι. Αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Βιγιαφάνιες, έπειτα από 7,5 μήνες.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος στη Λαμία και με δυο γκολ του killer Καρλίτος, πήρε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 της τοπικής ομάδας. Ευκαιρίες για περισσότερα γκολ είχαν οι πράσινοι.

Το ζητούμενο για το τριφύλλι ήταν η νίκη στη Λαμία. Σε μια έδρα… καταραμένη για τον Παναθηναϊκό, το τριφύλλι του Λάζλο Μπόλονι παρουσίασε σαφή σημάδια βελτίωσης σε κάθε τομέα, είχε καλή ανάπτυξη, έβγαλε φάσεις και με δυο γκολ του εξαιρετικού Καρλίτος, επικράτησε 2-0 και πήρε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Τρίποντο που φέρνει ηρεμία στην ομάδα, της τονώνει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση και την ανεβάζει, επιτέλους, βαθμολογικά. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο ο Βιγιαφάνιες αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως αλλαγή στο 87′!

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 6.465 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με το κλασικό 4-4-2, έχοντας τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τους Σένκεφελντ και Πούγγουρα στα στόπερ, τον Σάντσες δεξιά και τον Ζαγαρίτη αριστερά. Στα χαφ ήταν οι Κουρμπέλης και Μαουρίσιο και στα εξτρέμ οι Σαβιέρ και Χατζηγιοβάνης. Οι Μακέντα και Καρλίτος αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με σαφείς επιθετικές βλέψεις, με σκοπό να βάλουν γκολ νωρίς. Το κατάφεραν στο 8′ όταν ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ από αριστερά, ο Καρλίτος πήρε μια εξαιρετική ανάποδη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν το τρίτο τέρμα του Ισπανού και μάλιστα σε σερί παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, για ανεξήγητο λόγο ο Παναθηναϊκός μέχρι το 25′ είχε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα η Λαμία να πιέσει αισθητά και να φτάσει κοντά στην περιοχή του Διούδη. Μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 17′ όταν ο Κουρμπέλης βρήκε την μπάλα με το χέρι έπειτα από φάουλ του Μπεχαράνο και ο διαιτητής, αφού συμβουλεύτηκε το var, έδειξε πέναλτι. Ο Ρόμανιτς εκτέλεσε, αλλά ο Διούδης έπεσε στην αριστερή του γωνιά και μπλόκαρε. Από το 25′ και μετά και αφού ο Μπόλονι… έβραζε στον πάγκο με τα λάθη των παικτών του, το τριφύλλι ανέβασε ξανά στροφές και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, στο 32′ έγιναν απειλητικοί, αλλά πρώτα το σσουτ του Καρλίτος και στη συνέχεια αυτό του Ζαγαρίτη κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

Στο 37′, το τριφύλλι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν πάλι από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μακέντα, αυτός έστρωσε στον Πούγγουρα, αλλά το σουτ του τελευταίου βρήκε πάνω στον Σκόνδρα λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Λίγο αργότερα, στο 40′ ο Μαουρίσιο πήρε κεφαλιά από σέντρα του Ζαγαρίτη, αλλά ο γκολκίπερ μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, ξανά, όταν ο Σαβιέρ από κοντά σούταρε με το δεξί πάνω από τα δοκάρια.

Στις καθυστερήσεις οι πράσινοι άγγιξαν ξανά το 0-2, όταν έπειτα από γύρισμα του Καρλίτος ο Μακέντα δεν πρόλαβε με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά, αλλά από το 55′ και μετά άρχισε να κυκλοφορεί σωστά. Στο 60′ έφτασε στο 0-2, πάλι με τον Καρλίτος, έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία. Ο Σαβιέρ έδωσε στον Χατζηγιοβάνη, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Καρλίτος και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Στο 75′ ο Ισπανός άγγιξε το χατ τρικ όταν ο Ζαγαρίτης με σέντρα από αριστερά βρήκε τον ποδοσφαιριστή, η κεφαλιά του οποίου πέρασε λίγο έξω.

Στα υπόλοιπα λεπτά, δεν άλλαξε κάτι, ενώ στο 90′ παραλίγο η ομάδα να σκοράρει με σουτ μακρινό του Μαουρίσιο. Στο 92΄ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά το πλασέ του έδιωξε ο τερματοφύλακας, ενώ στη συνέχεια ο Μαουρίσιο με το κεφάλι έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο γκολκίπερ είπε “όχι” ξανά. Λίγο πριν το τέλος, ο Βιγιαφάνιες πάλι με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς, δίχως να απειληθεί και έχοντας κατά διαστήματα γρήγορη κυκλοφορία και ανάπτυξη. Το 0-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και το τριφύλλι πήρε το πρώτο τρίποντο, δείχνοντας βελτίωση σε κάθε επίπεδο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.