ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Ο Καρλίτος είναι σκόρερ και ο Μπόλονι είναι… γάτα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στην Λαμία, τον Καρλίτος, τον Μπόλονι, αλλά και τη διάρκεια που χρειάζεται η ομάδα.

Ο Καρλίτος είναι σκόρερ και ο Μπόλονι είναι… γάτα!

Αυτή η νίκη λειτούργησε σαν ένα ηρεμιστικό. Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, ήρθε στο έκτο παιχνίδι και σε μία έδρα, που δεν έχει κερδίσει ποτέ. Στην Λαμία. Πριν το ματς όλα ήταν μαύρα. Την παραμονή του αγώνα οπαδοί της ομάδας, πήγαν στους παίκτες και τους τα είπαν, για την τραγική πορεία της ομάδας και δεν τους άφησαν περιθώρια, για να μην κερδίσουν στην Λαμία. Η νίκη ήρθε και από το μαύρο, που ήμασταν δεν πήγαμε στο άσπρο, είμαστε στο γκρι.

Ο Καρλίτος είναι σκόρερ. Αυτό ξέραμε από την αρχή και αυτό ισχύει. Ναι θα χάσει πέναλτι, όπως με τον Βόλο, αλλά αν τον αφήσεις στην περιοχή σε «σκότωσε». Το είδαμε και στην Λαμία. Στο πρώτο γκολ με κεφαλιά, από το κόρνερ του Χατζηγιοβάνη στέλνει την μπάλα, εκεί που δεν πιάνεται, στο δεύτερο γκολ παραμονεύει στην περιοχή και μόλις του έρχεται η μπάλα από την απόκρουση του τερματοφύλακα της Λαμίας στο πλασέ του Χατζηγιοβάνη την στέλνει στα δίχτυα. Οσο ήταν 0-1 το παιχνίδι όλοι φοβόμασταν νέο….Βόλο, ακόμα και οι παίκτες.

Ηρθε ο Καρλίτος έκανε το 0-2 και όλα τελείωσαν. Όπως και να έχει ο Ισπανός είναι γκολτζής, το ξέραμε από την αρχή, που ήρθε και το δείχνει. Απλά θα είναι πιο κοντά στο γκολ, όταν λειτουργεί η ομάδα σωστά και κάνει τα αυτονόητα και όταν ο ίδιος παίζει κοντά στην περιοχή και όχι ….έξω αριστερά, που τον έβαζε ο Πογιάτος.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.325 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το δεύτερο πράγμα, που φαίνεται είναι, ότι ο Μπόλονι είναι προπονητής και δεν μπαίνει σε σύγκριση με τον Πογιάτος. Καμία σχέση, η εμπειρία του κάνει μπαμ από μακριά. Είδε, ότι η ομάδα δυσκολεύτηκε με τον Βόλο με τον Μακέντα πίσω από τον Καρλίτος, το άλλαξε έπαιξε ο Καρλίτος πιο ελεύθερος και η διαφορά φάνηκε.

Καθιερώνει το 4-4-1-1 με τον Μαουρίσιο δίπλα στον Κουρμπέλη, είδε ότι ο Σαβιέρ είναι πιο αξιόπιστος από τον Αϊτόρ, τον έβαλε στην ενδεκάδα και πήρε από τον Πορτογάλο την ενέργεια και την πάσα στο Χατζηγιοβάνη πριν το δεύτερο γκολ. Εκτός αυτού ο Ρουμάνος βλέπει, ότι οι παίκτες δεν έχουν αυτοπεποίθηση και από την μία τους κάνει παρατηρήσεις, από την άλλη τους κάνει και πλάκες και τους χαλαρώνει, για να φύγει το άγχος από τις πλάτες τους.

Ο Μπόλονι δείχνει, ότι είναι μεγάλη ….γάτα και η παρουσία του στον πάγκο θα βελτιώσει την ομάδα, μέχρι που δεν ξέρω, αλλά θα την βελτιώσει. Φυσικά και θα κάνει λάθη και φυσικά θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σε μία ομάδα, που χτίστηκε λάθος, αλλά αυτός θα κάνει, ότι μπορεί, για να σώσει, ότι σώνεται σε μία χρονιά, που φαίνεται χαμένη από την αρχή και με παίκτες, που δεν επέλεξε ο ίδιος.

Οσο για τα υπόλοιπα θέλω να σταθώ στην πολύ καθοριστική απόκρουση του Διούδη στο πέναλτι στο 0-1. Αν εκεί γινόταν το 1-1 ίσως τώρα να κάναμε άλλη κουβέντα. Και μην ξεγελιέστε, για τα γκολ, που χάθηκαν από την ομάδα μετά το 0-2 . Εκεί το άγχος είχε φύγει, η Λαμία είχε πολύ κακή ψυχολογία, όλα ήταν πιο απλά.

Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ήρθε πολύ αργά, αλλά αυτό που μένει να δούμε τώρα είναι, αν θα υπάρχει συνέχεια. Αρχικά στα δύο παιχνίδια με Απόλλωνα και Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, όπου μόνο με άλλους έξι πόντους, λές ότι η ομάδα μπαίνει σε μία σειρά και μπορεί να φθάσει σε αυτό που φαινόταν αυτονόητο πριν την έναρξη της σεζόν και τώρα μοιάζει με μικρό ..θαύμα. Στην τετράδα δηλαδή και την έξοδο στην Ευρώπη. Μία νίκη κάναμε και χρειάζεται διάρκεια, για να έχει αξία αυτή η νίκη.

*Ο Μαουρίσιο θα δώσει αυτό, που έλειπε από την μεσαία γραμμή. Είναι απίστευτο, ότι για να αποκτηθεί ένας τέτοιος χαφ, που φωνάζαμε όλοι εκτός από τους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας, έπρεπε να φθάσουμε μετά το τέλος των μεταγραφών…

*Ολοι φτιαχτήκαμε, όταν είδαμε επιτέλους τον «Βιγια» να μπαίνει στο τελευταίο πεντάλεπτο στο παιχνίδι και μέσα σε πέντε λεπτά να βγάζει τέτοια όρεξη για μπάλα και να έχει δύο ευκαιρίες για γκολ. Έτοιμος δεν είναι ακόμα, αλλά καταλαβαίνετε μόλις βρει ρυθμό πόσο θα ανεβάσει την ομάδα μεσοεπιθετικά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.