Ο Στέργος Μαρίνος μίλησε στη Nova και αναφέρθηκε σε μια πιθανότητα επιστροφής του στον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέργος Μαρίνος στη NOVA:
Για το πώς περνάει αυτές τις μέρες στο Βέλγιο: «Μου έλειψε η Ελλάδα και η ιδιαίτερη πατρίδα μου η Κως, αλλά εμείς μείναμε εδώ γιατί δεν ξέραμε αν και πότε θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Το Βέλγιο πέρασε δύσκολα, με πολλά θύματα. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορώ να εξηγήσω. Οι αρχές πήραν γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Προς το παρών κάνουμε ατομικές προπονήσεις και τρέχουμε στα πάρκα. Πριν λίγες ώρες η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και όλων των διοργανώσεων».
Για το πώς νιώθει που τελειώνει έτσι η χρονιά: «Δεν είναι κάτι εύκολο. Άλλαξε η καθημερινότητα μας, αλλά προέχει η υγεία του κόσμου και των αθλητών. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Από τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει την δημόσια υγεία, νομίζω ότι ήταν μια σοφή απόφαση».
Για την Σαρλερουά: «Μας ευνοεί η απόφαση. Είμαστε στην 3η θέση εξασφαλίσαμε μια θέση στην Ευρώπη».
Για την Ελλάδα: «Είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσει η χώρα τα όρια της. Αν όλα κυλήσουν ομαλά έχει καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διαφοροποιηθούν οι αποφάσεις σχετικά με τις προπονήσεις και με την συνέχιση του πρωταθλήματος. Είναι μεγάλο θέμα όμως και για τους ποδοσφαιριστές που παίζουν για την επιβίωση τους. Θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση από εδώ και στο εξής θα είμαστε πιο έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Το ποδόσφαιρο υπάρχει και θα υπάρχει για πολλά χρόνια. Η νέα χρονιά θα είναι μεταβατική, γιατί αλλάζουν πολλά κυρίως στον οικονομικό τομέα (συμβόλαια, μπάτζετ κλπ).
Για το Βέλγιο: «Εδώ κάθε ομάδα κινείται ξεχωριστά. Εμείς για παράδειγμα δεν έχουμε κάποιο νεότερο. Οι μισθοί πληρώνονται κανονικά. Είναι λογικό να υπάρχουν αλλαγές, καθώς θα μειωθεί ο κόσμος στα γήπεδα, θα διαφοροποιηθούν τα οικονομικά με τους σπόνσορες, τα τηλεοπτικά κλπ. Όλοι θα βάλουμε πλάτη».
Για την εφτά χρόνια που βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα: «Είναι μεγάλο μάθημα ζωής η εμπειρία στο εξωτερικό. Μαθαίνεις μια άλλη κουλτούρα. Βλέπεις την καθημερινότητα ενός λαού. Στην αρχή δυσκολεύτηκα με την γλώσσα και με τον καιρό. Ειδικά όταν έχεις μεγαλώσει στην Ελλάδα δύσκολα συνηθίζεις τον καιρό. Κατά τα άλλα αγωνιστικά συνήθισα, αν και εδώ οι ταχύτητες είναι πολύ πιο γρήγορες απ΄ ότι στην Ελλάδα.
Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα είμαι τόσα πολλά χρόνια μακριά από την Ελλάδα. Δύσκολα μένεις σε μια ομάδα τόσα πολλά χρόνια. Για εμένα είναι θετικό ότι έμεινα εδώ. Με στήριξαν και σέβονται γι΄ αυτό που προσφέρω, αλλά δεν θα νιώσω ποτέ Βέλγος, έστω κι΄ αν έκανα τα χαρτιά μου για την υπηκοότητα. Είχα το δικαίωμα να το κάνω και το έκανα».
Για το αν είχε άλλες προτάσεις: «Υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες άλλων χωρών, όχι από την Ελλάδα. Δεν προχώρησε τίποτα όμως. Ίσως θα έπρεπε να φύγω πιο νωρίς και έτσι θα έπαιζα σε μεγαλύτερη ομάδα. Στο Βέλγιο υπάρχει θετική άποψη για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές».
Για τις διαφορές μεταξύ ελληνικού και βελγικού πρωταθλήματος: «Η αντιμετώπιση του κόσμου την ώρα των αγώνων. Οι Βέλγοι πηγαίνουν στο γήπεδο να απολαύσουν το θέαμα. Δεν υπάρχουν κάγκελα εδώ».
Για την εθνική: «Έπαιξα ένα φιλικό με την Σερβία, αλλά γενικά κανείς δεν με πλησίασε από τους ομοσπονδιακούς προπονητές. Ποτέ δεν ήμουν στις επιλογές της εθνικής. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχα κάποιες παραπάνω κλήσεις βάση των εμφανίσεων μου και μάλιστα σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε σχέση με την Ελλάδα. Ίσως ξεχάστηκα γιατί δεν υπήρχε εικόνα από το πρωτάθλημα του Βελγίου στην Ελλάδα».
Για τον Παναθηναϊκό: «Παρακολουθώ όσο μπορώ. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που αγωνίζεται και ιδιαίτερα χαίρομαι να βλέπω τα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να πάει καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή. Πάντα έχει υψηλούς στόχους, έστω κι΄ αν το μπάτζετ είναι χαμηλότερο σε σχέση με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν παίζουν ποδόσφαιρο όμως τα χρήματα. Η ομάδα έχει καλή «χημεία» και βγάζει ενθουσιασμό στους αγώνες. Οι παίκτες την πονάνε».
Για το τι θυμάται την περίοδο που αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό: «Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό βρήκα μεγάλα ονόματα. Τον Κατσουράνη, τον Σισέ, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και πολλούς ακόμη. Καταλαβαίνεις ότι πρέπει να ανταποκριθείς γιατί είναι «βαριά η φανέλα». Παλεύεις όμως για να ανταποκριθείς. Μαθαίνεις πολλά δίπλα τους, ακόμη και από την προθέρμανση ή την αποθεραπεία που κάνουν. Όλα αυτά με βοήθησαν για την συνέχεια. Εκείνη την χρονιά κερδίσαμε το νταμπλ, είχαμε ευρωπαϊκές επιτυχίες».
Για την πολυμετοχικότητα εκείνης της περιόδου στον Παναθηναϊκό: «Όταν κερδίζεις το νταμπλ σημαίνει ότι το εγχείρημα πέτυχε. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν υπήρξε συνέχεια. Η σταθερή διοίκηση είναι το θεμέλιο μιας ομάδας».
Για τον τρόπο που έφυγε από τους πράσινους: «Σίγουρα θα μπορούσα να δώσω περισσότερα πράγματα στον Παναθηναϊκό, αλλά είμαστε επαγγελματίες. Δέχεσαι κάποια πράγματα και συνεχίζεις».
Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό: «Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό. Έχω συμβόλαιο με την Σαρλερουά, έχω ένα ακόμη χρόνο και είμαι ανοιχτός σε κάθε περίπτωση».
Για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο να συμβεί και γι΄ αυτό λέω ότι δεν θα πήγαινα».
Για το πιο περίεργο περιστατικό που έζησε στο Βέλγιο: «Την δεύτερη χρονιά όταν παίζαμε κόντρα στην Λίρς, οι δύο ομάδες είχαμε σχεδόν τα ίδια χρώματα και τελικά παίξαμε με τις δεύτερες φανέλες της Λιρς. Ήταν κάτι πολύ περίεργο αλλά το διασκεδάσαμε».
Για την πιο άσχημη ανάμνηση του από την Ελλάδα: «Στην τελευταία μου χρονιά, ήταν το τελευταίο παιχνίδι του α΄ γύρου στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου όταν μπήκαν δικοί μας φίλαθλοι στο γήπεδο ενώ θυμάμαι μια επίθεση που δεχτήκαμε στο «Γ. Καραϊσκάκης. Νομίζω εκεί ήταν και το μεγαλύτερο διαιτητικό λάθος που έζησα στην καριέρα μου. Μας κόστισε εκείνο το λάθος».