ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Ο κέρβερος και ο killer

Για να έρθει η πρώτη νίκη και να μιλάμε σήμερα όλοι για τον Καρλίτος, χρειάστηκε ο Σωκράτης Διούδης. Ένα παιδί που η δουλειά τον έφτασε σε τοπ επίπεδο.

Ο κέρβερος και ο killer

Για να έρθει η πρώτη νίκη και να μιλάμε σήμερα όλοι για τον Καρλίτος, χρειάστηκε ο Σωκράτης Διούδης. Ένα παιδί που η δουλειά τον έφτασε σε τοπ επίπεδο.

Είναι στο επίπεδο του Οδυσσέα Βλαχοδήμου; Σαφώς και όχι. Ο «Oddy» κοστίζει περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ και κοτζάμ Μπάγερν τον γλυκοκοιτάζει. Δεν έχει, όμως, να ζηλέψει τίποτα από τον Μπάρκα ή τον Πασχαλάκη. Τους άλλους δύο, δηλαδή, διεθνείς τερματοφύλακες. Για όσους παρακολουθούν από κοντά την πορεία και την εξέλιξη του Σωκράτη Διούδη, ουδεμία εντύπωση δεν κάνει η πρόοδος του. Και το γεγονός πως πια μπορεί να χαρακτηρίζεται ως ένας από τους τοπ τερματοφύλακες της Ελλάδας.

Για να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε… αφιερώματα στον Καρλίτος και στα δύο του γκολ και για να αναλύουμε τον τρόπο που έφτασε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, χρειάστηκε η συμβολή του Σωκράτη. Και το πέναλτι που έπιασε στον Ρόμανιτς, σε ένα ματς που πήγε να στραβώσει από το πουθενά. Μην είστε καθόλου βέβαιοι πως ο Παναθηναϊκός θα ξεμπέρδευε έτσι εύκολα αν εκεί γινόταν το 1-1. Θα είχε βουνό να ανέβει. Κυρίως ψυχολογικά. Ο Διούδης πιστώνεται το μισό μερίδιο της νίκης. Και αυτό το 8/20 πέναλτι που έχει στην καριέρα του; Είναι η πιστοποίηση πως είναι… εξπέρ του είδους. Και πως οφείλουμε να τον συγκαταλέγουμε πλέον στους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες.

Μια ομάδα χρειάζεται ένα σπουδαίο «νούμερο ένα» και ένα σπουδαίο «νούμερο εννιά» για να γίνει καλύτερη και για να φέρει επιτυχίες. Ο Καρλίτος είναι ο παίκτης που επί της ουσίας έλειπε από την εξίσωση. Αυτός που θα έφερνε το εύκολο γκολ, αλλά που ο Πογιάτος αποφάσιζε να τον βάζει να παίζει πάνω στη γραμμή. Με αποτέλεσμα να τον… αχρηστεύσει. Όταν ο Ισπανός πήγε στο «κουτί» μέτρησε τέσσερα γκολ σε τρία σερί ματς. Χάρισε την πρώτη νίκη, έδειξε πόσο πολύτιμος μπορεί να γίνει. Φορ κλάσης, που έχει το εύκολο γκολ και μπορεί να πάρει από το χέρι την ομάδα. Με καλά στημένα, με εκτελεστική δεινότητα, με άψογη τεχνική κατάρτιση.

Ο Παναθηναϊκός ξεμπέρδεψε με τη Λαμία και τώρα έχει δύο ματς μπροστά του που είναι στα μέτρα του και μπορεί να του φέρουν δύο ακόμα νίκες και να τον ανεβάσουν βαθμολογικά. Χρειάζεται τους βαθμούς, χρειάζεται την ψυχολογική ανάταση και την αλλαγή κλίματος που φαίνεται σιγά – σιγά να έρχεται. Νίκες με κάθε κόστος είναι το σύνθημα για τώρα. Και στη συνέχεια θα έρθει και το καλό ποδόσφαιρο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...