ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πολεμική πρόκληση από Τουρκία: «Είμαστε έτοιμοι με 60 πλοία»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις!

Πολεμική πρόκληση από Τουρκία: «Είμαστε έτοιμοι με 60 πλοία»

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας πως «60 πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται επί ποδός» και επισημαίνοντας ότι «σε στεριά, σε θάλασσα, στον αέρα, τα αεροσκάφη μας (και τα μαχητικά) είναι έτοιμα για να υπερασπιστούν το δίκαιό μας».

Ο Ακάρ, μιλώντας στη στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα, ζήτησε από τους φοιτητές της στρατιωτικής ακαδημίας να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στο θέμα των Navtex, «μία νέα πολιτική κυριαρχίας που ασκείται πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Υπάρχει Δίκαιο της Θάλασσας, υπάρχει Διεθνές Δίκαιο. Εάν προσπαθήσετε να περιορίσετε μια χώρα με 1870 χιλιόμετρα ακτής με τα δικά σας σύνορα και να πείτε ότι “όλα είναι δικά μου”, τότε θα υπάρξει πρόβλημα».

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 66.767 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Να έρθει η Ελλάδα να μιλήσουμε, να συναντηθούμε. Μέσω διαλόγου, μέσω διαπραγματεύσεων, θα προκύψουν λύσεις με λογικούς και έξυπνους τρόπους δράσης και θα γίνουν αποδεκτές. Εκτός από αυτό, με εγωισμούς, κακομαθημένες συμπεριφορές και λέγοντας πως ‘ό,τι λέω εγώ θα γίνεται πάντα’… όχι αυτό δεν μπορείτε να επιβάλλετε να γίνει αποδεκτό», πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επέμεινε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στη θάλασσα, όπως επίσης και των Τουρκοκυπρίων.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο Κυπριακό, υπενθύμισε ότι «εγγυητές της Κύπρου είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα και η Τουρκία» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δύο κοινωνίες εκεί, υπάρχει κυριαρχία δύο κοινοτήτων εκεί».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...