ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αυτό είναι το νέο PAO LAB (pics)

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσα από το match programme της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης παρουσίασε το νέο PAO LAB.

Αυτό είναι το νέο PAO LAB (pics)

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο Match Programme της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Το σύγχρονο Pao Lab σχεδιάστηκε µε σκοπό να υπερκαλύψει όλες τις άμεσες ανάγκες της Α’ ομάδας αλλά και της ακαδημίας της Π.Α.Ε και να συμπεριλάβει κάτω από µία κοινή στέγη όλες τις υπάρχουσες – καθημερινές υπηρεσίες της επιστημονικής ομάδας.

Επίσης, η νέα κοινή στέγη και ταυτότητα θα επεκτείνει τη συνεργασία των διαφορετικών ειδικοτήτων σε ένα χώρο που εκτός από εργοµετρικές εξετάσεις, εκτέλεση προγραµµάτων αποκατάστασης και αξιολόγησης θα πραγματοποιούνται συζητήσεις και θα δίνονται πρακτικές λύσεις µε γνώμονα πάντα την προστασία και την αξιοποίηση στο έπακρο των ακριβότερων περιουσιακών στοιχείων της ομάδας, των ποδοσφαιριστών.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.221 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Περιγραφικά, οι καθημερινές αλλά και περιοδικές ανάγκες που καλύπτει το νέο Pao Lab είναι:

  1. Πλήρης εργοµετρική αξιολόγηση των αθλητών της Α’ ομάδας αλλά και της ακαδημίας
  2. Εκτέλεση εξατοµικευµένων, καθηµερινών προγραµµάτων αποκατάστασης
  3. Καθημερινή εκτέλεση του προγράµµατος «monitoring»
  4. Εκτέλεση µέρους των απεικονιστικών ιατρικών διαγνώσεων
  5. Επαναξιολόγηση καθορισμένων παραμέτρων σε αθλητές στους οποίους έχει εφαρμοστεί εξατομικευμένο πρόγραµµα παρέμβασης
  6. Έλεγχος και εξατομίκευση προγραµµάτων άσκησης και διατροφής σύμφωνα µε τις ανάγκες του εκάστοτε αθλητή
  7. Παρουσιάσεις και επιστημονικές συζητήσεις

Εκτός από τις υπάρχοντες λειτουργίες στόχος είναι το Pao Lab να αποτελέσει τη ναυαρχίδα της δημιουργίας µιας νέας Παναθηναϊκής επιστημονικής ταυτότητας.

Έχοντας ως δεδομένη την ανάγκη συνέχισης µιας παράδοσης που θέλει τον Παναθηναϊκό µεταξύ των προηγµένων επιστημονικά ευρωπαϊκών κλαµπ, το νέο Lab θα θεσπίσει µία σειρά ενεργειών και διαδικασιών που, µε βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και νέα επιστηµονικά δεδοµένα, θα αποσκοπούν στην διαρκή εξέλιξη των υπηρεσιών του αλλά και των µελών του επιστημονικού του προσωπικού.

Το σύγχρονο Pao Lab δεν είναι απλά µία επένδυση που γίνεται έχοντας ως γνώμονα την κάλυψη ορισµένων πρόσκαιρων αναγκών. Αντίθετα, αποτελεί την έναρξη µιας νέας εποχής για το επιστηµονικό τµήµα αλλά και για ολόκληρο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Αποτελεί µία επένδυση που τάσσεται υπέρ της προστασίας των αθλητών καθώς και της αποδοτικότερης εξέλιξής τους στη µμονάδα του χρόνου.

Η επιτυχία ίσως πλέον να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

  • Σύστηµα Ισοκινητικής Άσκησης και Αξιολόγησης Isoforce Το Isoforce χρησιµοποιείται ευρέως σε οµάδες υψηλού επιπέδου σε όλο τον κόσµο. Αποτελεί µηχάνηµα αξιολόγησης και αποκατάστασης µυϊκών τραυµατισµών. Δίνεται η δυνατότητα ανάλυσης των µυϊκών ελλειµµάτων του αθλητή και η εντοπισµένη ενδυνάµωση µε διαφορετικές µορφές αντίστασης ανάλογα µε τις ανάγκες πρόληψης ή αποκατάστασης του τραυµατισµού.
  • Φορητό Σύστηµα Μεταβολικής Αξιολόγησης Κ5 της Cosmed Έχουν περάσει πάνω από 25 χρόνια από τότε που η COSMED παρουσίασε την πρώτη γενιά συστηµάτων µεταβολικής αξιολόγησης µικρού µεγέθους. Κατά την διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, ένας σηµαντικός αριθµός πληροφοριών και ιδεών έχουν συλλεχθεί από τα σηµαντικότερα ιδρύµατα στον κόσµο και το αποτέλεσµα αυτής της εµπειρίας εφαρµόστηκε προσεκτικά σε µία εντελώς νέα συσκευή, η οποία παρέχει σε ερευνητές και επαγγελµατίες του αθλητισµού νέα όρια στην εξερεύνηση της ανθρώπινης φυσιολογίας στην άσκηση. Η COSMED παρουσίασε το K5, την 4η γενιά της δηµοφιλούς «wearable» µεταβολικής πλατφόρµας, µία καινοτοµία στον τοµέα της φυσιολογίας της άσκησης και της αξιολόγησης της ανθρώπινης απόδοσης. Το K5 είναι ένα καινοτόµο και ευέλικτο σύστηµα µεταβολικού ελέγχου που δηµιουργήθηκε, αποτυπώνοντας όλα τα οφέλη της 25χρονης εµπειρίας της Cosmed. Το K5 διαθέτει νέα και µοναδικά χαρακτηριστικά που επεκτείνουν το πεδίο εφαρµογής των µεταβολικών µετρήσεων από κλινική άσκηση µέχρι αξιολόγηση απόδοσης.
  • Ψηφιακός Έγχρωµος Φορητός Υπερηχοτοµογράφος E-CUBE i7 τ ου Οίκου ALPINION Το νέο φορητό µοντέλο E-CUBE I7 της ALPINION αποτελεί την εξέλιξη της σειράς υπερήχων E-CUBE που παρέχει υψηλής ανάλυσης απεικόνιση καθώς έχει πάνω από 98.300 κανάλια επεξεργασίας και 12Bit A/D converter. Το E-CUBE i7 είναι σχεδιασµένο ούτως ώστε να παρέχει ευκολία στη χρήση, παράγοντας ταυτόχρονα ένα ευρύ φάσµα από άριστες εικόνες στις προηγµένες κλινικές εξετάσεις. Διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών που προσφέρουν υψηλή λήψη σήµατος με σκοπό να ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες εξέτασης. Οι τελευταίας γενιάς τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για εξαιρετική απεικόνιση των ιστών απουσία θορύβων.
  • Ψηφιακό δυναµοδάπεδο K-Hexa To K- Hexa είναι ένα ζεύγος φορητών ψηφιακών δυναµοδαπέδων µε 6 αισθητήρες και αισθητήρια περιοχή κέντρου πίεσης 1000mm x 600 mm ή 1200mm x 800 mm ανάλογα µε το µοντέλο. Μέσω της καινοτόµου σχεδίασης, µετράει µε ακρίβεια το αριστερό και δεξί φορτίο κάτω άκρων ξεχωριστά και υπολογίζει το κέντρο της πίεσης καθώς και την κατανοµή βάρους.
  • Διαδραστική πλατφόρµα αξιολόγησης και επανεκπαίδευσης Bobo Balance Pro Η επαναστατική εκπαιδευτική πλατφόρµα boboPRO µπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε κλασικά συστήµατα ισορροπίας (Bosu, δίσκους ισορροπίας, αφρώδεις επιφάνειες ισορροπίας), µετατρέποντας τα σε διαδραστικές πλατφόρµες επανεκπαίδευσης. Αυτό το έξυπνο εκπαιδευτικό εργαλείο αυξάνει δραµατικά τη συµµετοχή του ασκούµενου, επιτρέπει την αξιολόγηση της επίδοσης και την εξατοµικευµένη θεραπεία, προσφέροντας µεγάλο εύρος θέσεων και επιπέδων άσκησης. Ο ασκούµενος, αλλάζοντας την κλίση της πλατφόρµας ελέγχει παιχνίδια εικονικής πραγµατικότητας και εκπαιδευτικά προγράµµατα που υπάρχουν εγκατεστηµένα στο Android tablet boboTAB. Με το boboTAB ο χρήστης µπορεί να εκτελεί και να παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά προγράµµατα του boboPRO.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...