ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0

Αγχωτική νίκη με Χατζηγιοβάνη

Ο Παναθηναϊκός... έπαιξε με τη φωτιά απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 27'. Δεύτερο σερί τρίποντο για το τριφύλλι.

Αγχωτική νίκη με Χατζηγιοβάνη

Ο Παναθηναϊκός… έπαιξε με τη φωτιά απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 27′. Δεύτερο σερί τρίποντο για το τριφύλλι.

Το ματς

Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε την ομάδα του με το κλασικό 4-4-2 και με δυο αλλαγές στην ενδεκάδα, από τη στιγμή που έλειπαν οι τιμωρημένοι Κουρμπέλης και Σάντσες. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στόπερ οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας. Δεξιά ο Μολό και αριστερά ο Ζαγαρίτης. Στα χαφ έπαιξαν οι Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος και στα άκρα οι Χατζηγιοβάνης και Σαβιέρ, ενώ στην επίθεση ήταν οι Μακέντα και Καρλίτος.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό. Ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε διαδρόμους απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα, με τον Γιώργο Παράσχο να στήνει την ομάδα του με ένα 3-4-2-1, με σκοπό να κλείσει… ανοιχτά πεδία. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν στην κόντρα να παίξουν το τριφύλλι, αλλά δεν ήταν απειλητικοί. Άνοιξαν το σκορ στο 12 με τον Μπεντινέλι, αλλά ο άσος της ελαφράς ταξιαρχίας στην προσπάθειά του να πάρει καλύτερη θέση προτού πλασάρει, τράβηξε από τη φανέλα τον Σένκεφελντ. Ο διαιτητής Κουμπαράκης σωστά ακύρωσε το τέρμα.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 16.197 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 23′ ο Παναθηναϊκός έγινε για πρώτη φορά απειλητικός όταν ο Μαουρίσιο με κεφαλια από κοντά βρήκε το αριστερό δοκάρι. Ωστόσο, η φάση εξετάστηκε από το VAR, αφού στη σέντρα του Χατζηγιοβάνη που προηγήθηκε η μπάλα βρήκε στο αριστερό χέρι του Μπρούσιτς, μέσα στην περιοχή. Ο Κουμπαράκης, αφού εξέτασε τη φάση, έδειξε πέναλτι. Ο Χατζηγιοβάνης στο 27′ ανέλαβε την εκτέλεση και “έγραψε” το 1-0 για το “τριφύλλι”. Ο Απόλλων έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 29′ όταν ο Διούδης απομάκρυνε το σουτ του Ντομίνγκες. Αυτές ήταν και οι μοναδικές καλές φάσεις του πρώτου 45λεπτου με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, αλλά να προβληματίζει επιθετικά.

Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν ίδιο. Μέχρι το 60′ ο Παναθηναϊκός ήταν νωχελικός στην ανάπτυξή του και έπρεπε να φτάσουμε στο 64′ για να χαθεί ευκαιρία, όταν έπειτα από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά η οποία πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Νωρίτερα, έγινε η πρώτη αναγκαστική αλλαγή, αφού λόγω αιμοραγίας ο Αλεξανδρόπουλος βγήκε εκτός για να περάσει στη θέση του ο Σερπέζης. Στο 78′ πάλι από εκτέλεση κόρνερ του δραστήριου Χατζηγιοβάνη, ο Καρλίτος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο νεαρός Καραγιάννης πέρασε αντί του Πούγγουρα που τραυματίστηκε, ενώ ο Βιγιαφάνιες πήρε τη θέση του Σαβιέρ. Είχε προηγηθεί η αλλαγή με τον Αϊτόρ αντί του Μακέντα.

Στο 90′ κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε το άγχος να κρατήσει το σκορ ο Μολό αποβλήθηκε έπειτα από φάουλ στον Σλίβκα και οι πράσινοι έπρεπε να συνεχίσουν με 10 παίκτες. Στο 92′ ο Απόλλων έχασε τεράστια ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του Λισγάρα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Αϊτόρ έφυγε λίγο έξω για να χαθεί ευκαιρία για το τριφύλλι.

Τελικά, δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός πήρε τη δεύτερή του σερί νίκη, φτάνοντας τους 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Οι πράσινοι δεν ήταν καλοί απέναντι στον αμυντικογενή Απόλλωνα, αλλά αυτό που κρατάνε είναι το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο είχαν ανάγκη. Σε ατομικό επίπεδο ο Μαουρίσιο ήταν ο κορυφαίος, με εξαιρετική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή, ενώ δραστήριος ήταν ο σκόρερ Χατζηγιοβάνης, που είχε δυο καλά στημένα και έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.