Θέση για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού πήρε ο πρωθυπουργός, στην σημερινή έκτακτη ενημέρωση, όπου και ανακοίνωσε lockdown για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε όσους αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοϊού για τους οποίους είπε: «είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουμε τους ειδικούς και τα δεδομένα. Η παρουσίαση που σας έκανε ο Σωτήρης είναι τα σκληρά δεδομένα. Δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Η εικόνα στις ΜΕΘ είναι σκληρή και δεν υπάρχει τίποτα πιο σκληρό από τον μονότονο ήχο των αναπνευστήρων όταν οι ασθενείς δίνουν τη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου. Και μαζί τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας. Αυτά συμβαίνουν σήμερα που μιλάμε».

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τα εξής: «υπάρχουν διαφόρων ειδών αμφισβητήσεις. Υπάρχουν οι ψεκασμένοι, που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός. Μια βόλτα στα νοσοκομεία είναι η καλύτερη απάντηση. Υπάρχουν όμως και αυτοί που προβληματίζονται εύλογα για το εάν δουλεύουν τα μέτρα, πότε θα έρθει το τέλος, για το οικονομικό μέλλον. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσουμε».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS