ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Οι αξέχαστοι Βγενόπουλος και Αλούπης

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος δεν ξεχνά ποτέ τις μορφές που τίμησαν το «τριφύλλι» και έτσι σαν σήμερα 5 Νοεμβρίου δεν λησμονεί τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Θοδωρή Αλούπη που έφυγαν από τη ζωή.

Οι αξέχαστοι Βγενόπουλος και Αλούπης

Συγκεκριμένα, σαν σήμερα το 2016 απεβίωσε ο άλλοτε αθλητής ξιφασκίας  και παράγοντας του Παναθηναϊκού Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ήταν εγγονός του παλαιού παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΠΣΑ.

Σε ότι αφορά την αγωνιστική του καριέρα ήταν πρωταθλητής στο ξίφος ασκήσεως το 1972 και το 1973 και στο ξίφος μονομαχίας το 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980 και 1981, ενώ κατέκτησε περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ. Συμμετείχε στους Ο.Α. του 1972 ενώ ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ και τιμήθηκε για την αθλητική προσφορά του στον σύλλογο με το Χρυσό Τριφύλλι.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.081 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ακριβώς δύο χρόνια αργότερα έφυγε από τη ζωή ο σήμερα ο Θοδωρής Αλούπης, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, είχε πανηγυρίσει το πρωτάθλημα του 1953 και το Κύπελλο του 1955, καθώς και επτά πρωταθλήματα Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, βοήθησε διαχρονιά τους «πράσινους» από διάφορα διοικητικά πόστα από τα μέσα της δεκαετίας του `60. Μάλιστα από το 1997 και για περίπου πέντε χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Επρόκειτο για μία «πράσινη» προσωπικότητα που πρόσφερε ως αθλητής αλλά και ως παράγοντας μπαίνοντας σε μία κλειστή κάστα «τριφυλλοφόρων» που έχουν παρόμοιο «γαλόνι». Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο εντόπισε γρήγορα ο Χάρι Γκέιμ και… κλότσησε στο «τριφύλλι» ολόκληρη τη δεκαετία του ΄50 αγωνιζόμενος στην θέση του αμυντικού ως δεξί μπακ ενώ αγωνίστηκε και με την Εθνική ομάδα. Στη Λεωφόρο πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 1953 και το κύπελλο του 1955 καθώς και επτά πρωταθλήματα Αθηνών. Μόλις ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα συνέχισε να είναι δίπλα στον Σύλλογο και βοήθησε διαχρονικά από διάφορα διοικητικά πόστα από τα μέσα της δεκαετίας του ΄60.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι από το 1997 και για περίπου πέντε χρόνια ο Αλούπης διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου δείχνοντας τις αρετές του ως ισχυρός παράγοντας. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να παρακολουθεί πάντα από κοντά τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό με διακριτικότητα και αγάπη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...