ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Η υποχρεωτική νίκη, η δουλειά και οι αποφάσεις για να διορθωθούν τα λάθη του καλοκαιριού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το τρίτο σερί τρίποντο που απαιτείται και τη συνέχεια στον Παναθηναϊκό.

Το ματς του Σαββάτου με τον Ατρόμητο είναι από αυτά τα οποία η νίκη αποτελεί υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό. Θα αναρωτηθεί κάποιος “μα καλά υπάρχει ματς στο οποίο δεν πρέπει η ομάδα να πηγαίνει μόνο για το τρίποντο;” και θα έχει και δίκιο. Τονίζουμε, όμως, το μεγάλο “πρέπει” σε αυτή την αναμέτρηση για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Μετά το άσχημο ξεκίνημα και στη συνέχεια τις δυο σερί νίκες κόντρα σε Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης, θα είναι ό, τι καλύτερο γι αυτή την ομάδα να προσθέσει τρεις ακόμη πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι της, να ανέβει στην κατάταξη, να αρχίσει κάπως να ρεφάρει τις “γκέλες” των πρώτων αγωνιστικών, να τονώσει ακόμη περισσότερο το ηθικό της και φυσικά να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος με ηρεμία και όχι ξανά με πολλά βάρη στους ώμους. Ο Λάζλο Μπόλονι το γνωρίζει πολύ καλά αυτό γι αυτό και ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του τη νίκη με κάθε θυσία. Στην παρούσα φάση αυτό που “καίει” είναι το αποτέλεσμα και τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Ο Ρουμάνος προπονητής γνωρίζει, επίσης, ότι αυτή η ομάδα θέλει πάρα πολλή δουλειά για να βελτιώσει τις αδυναμίες της και να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Η εμφάνιση με τον Απόλλωνα ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα άθλια, σε ό, τι έχει να κάνει με το δημιουργικό κομμάτι. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι απουσίες, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Στα περισσότερα ματς φέτος, το τριφύλλι έχει από μέτριες έως κακές αποδόσεις, με πρόβλημα στην παραγωγή, στην ταχύτητα στο επιθετικό κομμάτι και στη φαντασία. Σπάνια βλέπεις ένα πλάνο, σπάνια βλέπεις κερδισμένες μονομαχίες, αλλά και κάτι το εντυπωσιακό στη δημιουργία. Αυτό οφείλεται σε κακή δουλειά, λάθη στον προγραμματισμό του καλοκαιριού, αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη κενά που ενδεχομένως πρέπει να καλυφθούν με μια – δυο ενισχύσεις παικτών πιο ποιοτικών από τους υπάρχοντες ή αν θέλετε με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Αφού περάσει το ματς με τον Ατρόμητο, με την ελπίδα όλων στον Παναθηναϊκό να είναι νικηφόρο, αρχικά θα γίνει δουλειά στις προπονήσεις, προκειμένου κάποια πράγματα να πάνε διαφορετικά και να βελτιωθούν όσο γίνεται τα πολλά κακά που έχει στο παιχνίδι της η ομάδα.

Δεν μπορεί να συμβεί αυτό σε όλα. Από εκεί και πέρα, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, θα πρέπει να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Ο Λάζλο Μπόλονι κάνει την αξιολόγησή του, όπως, άλλωστε, είχε πει εξ’ αρχής και έχει φανεί και από την ενεργοποίηση του Μολό. Ο Ρουμάνος θα “σκανάρει” μέχρι τέλους τους πάντες και τα πάντα και θα καταλήξει στο τι ενίσχυση χρειάζεται στο “τριφύλλι”, αλλά και στο ποιους δεν μπορεί να υπολογίζει. Το τελευταίο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον…

Όλα αυτά θα τα εισηγηθεί στη διοίκηση και αυτή θα πάρει τις αποφάσεις και θα κινηθεί αναλόγως. Αποφάσεις που θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες και γενναίες, αποκλειστικά και μόνο για ένα σκοπό: Τη διόρθωση των λαθών του καλοκαιριού, αλλά και την επιστροφή της ποδοσφαιρικής λογικής και της νοοτροπίας που πρέπει να έχει μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Ένας Παναθηναϊκός που οφείλει να σταματήσει να συμβιβάζεται με τη μετριότητα και να κοιτάζει για το καλύτερο, το πιο ποιοτικό, αλλά και “καθαρά” ποδοσφαιρικό.

Υ.Γ 1: Σε επίπεδο ενδεκάδας στο αυριανό ματς, βέβαιη θεωρείται η επιστροφή στο αρχικό σχήμα των Κουρμπέλη και Φακούντο, οι οποίοι εξέτισαν. Ο πρώτος θα πάρει τη θέση του Αλεξανδρόπουλου και ο δεύτερος αυτή του τιμωρημένου Μολό. Το να ξεκινήσει ο Βιγιαφάνιες είναι μια πιθανότητα, αλλά όχι μεγάλη.

Υ.Γ 2: Κίκο Μακέντα για… δίχτυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version