ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάλεψε, αλλά λύγισε από την ΤΣΣΚΑ

Ο Παναθηναϊκός των απουσιών, το προσπάθησε απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και οι λεπτομέρειες κόστισαν. Οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 89-83 από τους Ρώσους στο ΟΑΚΑ. Στο 2-3 το ρεκόρ για το τριφύλλι.

Πάλεψε, αλλά λύγισε από την ΤΣΣΚΑ

Ο Παναθηναϊκός των απουσιών, το προσπάθησε απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και οι λεπτομέρειες κόστισαν. Οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 89-83 από τους Ρώσους στο ΟΑΚΑ. Στο 2-3 το ρεκόρ για το τριφύλλι.

Οι πράσινοι, δίχως Μπέντιλ, Ογκαστ, αλλά και τον Βουγιούκα, είχαν εξ’ αρχής δύσκολο έργο απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Δυο φορές γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση, ωστόσο η ποιότητα της ΤΣΣΚΑ, το πρόβλημα στα ριμπάουντ, ήταν αυτά που στοίχισαν και οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα, παρά την προσπάθεια, ηττήθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Οι απουσίες ανάγκασαν τον Γιώργο Βόβορα να ανακατέψει την τράπουλα από το ξεκίνημα, όμως η ΤΣΣΚΑ μπήκε με το πόδι στο… γκάζι (0-5 στο 2′) και πήρε διψήφιες διαφορές από πολύ νωρίς (3-15 στο 5′ με 3/3 3π. του Νταρούν Χίλιαρντ). Το επιθετικό «κρεσέντο» των Ιωάννη Παπαπέτρου – Άαρον Ουάιτ (5π. έκαστος) «ροκάνισε» την… απόσταση για τους γηπεδούχους (17-21 στο 9′) και το τρίποντο του Λευτέρη Μποχωρίδη έφερε το ματς στο σουτ, με τους «πράσινους» να επιστρέφουν άμεσα και να δείχνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να «λυγίσουν» (20-22). Το δεκάλεπτο έληξε με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν ανακάμψει για τα καλά από το -13 (24-24 στο 10′) και τον Δημήτρη Ιτούδη να είναι σκεπτικός, για τον τρόπο που έχασε τη διαφορά η second unit του.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.150 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα 10-0 σερί των Ρώσων έθεσε τον… τόνο στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου (26-36 στο 13′), με τον Μάικ Τζέιμς να μετράει μέχρι εκείνο το σημείο 7 ποντους και 5 ασίστ. Στη συνέχεια, οι Μοσχοβίτες «προκαλούσαν» τον Χάουαρντ Σαντ Ρος σε κάθε φάση δίνοντάς του χώρο. Ο Κουβανός ήταν πολύ άστοχος, αλλά συνέχιζε να παίρνει αλόγιστα τις προσπάθειες (0/2 2π., 0/3 3π.) και οι φιλοξενούμενοι εδραίωσαν την υπεροχή τους, «εκτοξεύοντας» το προβάδισμά τους (29-46 στο 17′ με 75% στο τρίποντο). Ωστόσο, το τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους είχε την υπογραφή του απολαυστικού Νεμάνια Νέντοβιτς, στον οποίον πήγε η μπάλα δικαίως. Ο Σέρβος σταρ ήταν… μια ομάδα μόνος του επιθετικά (16π., 2ρ., 3ασ. στο 20′) και η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων μειώθηκε ξανά σε μονοψήφιο (42-51, ημίχρονο).

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ με φανερό focus στην άμυνα στο πρώτο μισό της περιόδου. Ο Γιώργος Παπαγιάννης βοήθησε αρκετά τους «πράσινους» και τα τρίποντα των Ιωάννη Παπαπέτρου – Μάρκους Φόστερ έφεραν νέα δεδομένα στην αναμέτρηση (52-53 στο 25′), με το «τριφύλλι» να πετυχαίνει άλλο ένα comeback από διψήφιες διαφορές. Η ΤΣΣΚΑ… ανάσανε ευστοχώντας σε κάποιες βολές, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να εκφράζει τα παράπονά του προς τους ρέφερι του παιχνιδιού (52-58 στο 26′). Ο κόουτς Βόβορας επανέφερε τον «Νέντο» και η ομάδα του συνέχισε να είναι ανταγωνιστική. Όμως, οι φιλοξενούμενοι είχαν το «πάνω χέρι» (58-65 στο 30′), με τον Σαντ Ρος να μετράει πια 0/7 εντός πεδιάς.

To δύσκολο λέι απ του πολύτιμου Ντάνιελ Χάκετ έδωσε ακόμα ένα διψήφιο προβάδισμα στους Ρώσους, ο Σαντ Ρος δέχτηκε stop σε άλλη μία προσπάθειά του και τα… θεμέλια για το διπλό της ΤΣΣΚΑ έγιναν ακόμα πιο γερά (58-71 στο 32′). Το νέο εντυπωσιακό σερί της ομάδας του Ιτούδη (10-0) ήταν εκείνο που στην ουσία… καθάρισε το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά του 4ου δεκαλέπτου. Στην τελική ευθεία ο Παναθηναϊκός είχε μείνει από δυνάμεις και δεν μπορούσε να επιστρέψει ξανά από διψήφιες διαφορές, απέναντι σε μια πιο ποιοτική αντίπαλο. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από το ΟΑΚΑ με το διπλό (83-89).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.