ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ανάλυση – στατιστικά: Μόλις 0,9 γκολ ανά παιχνίδι, δεύτερη ομάδα στα λάθη!

Οι αριθμοί δείχνουν το ξεκάθαρο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Η χαμηλή παραγωγικότητα, η έλλειψη γκολ, τα πολλά λάθη και οι 70 τελικές προσπάθειες. Ανάλυση των στατιστικών στο panathinaikos24.gr.

Ανάλυση - στατιστικά: Μόλις 0,9 γκολ ανά παιχνίδι, δεύτερη ομάδα στα λάθη!

Οι αριθμοί δείχνουν το ξεκάθαρο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Η χαμηλή παραγωγικότητα, η έλλειψη γκολ, τα πολλά λάθη και οι 70 τελικές προσπάθειες. Ανάλυση των στατιστικών στο panathinaikos24.gr.

Σε συνολικά 8 αγωνιστικές μέχρι τώρα, 4 στο ΟΑΚΑ και 4 μακριά απ’ αυτό, ο απολογισμός είναι τραγικός για τον Παναθηναϊκό. Μόλις 9 βαθμοί, δυο νίκες κόντρα σε Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες από Αστέρα Τρίπολης εκτός και Άρη, Ατρόμητο εντός έδρας.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται, οι εμφανίσεις είναι κάκιστες, με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις, και η 9η θέση δημιουργεί πολλά προβλήματα ενόψει της συνέχεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος η έξοδος στην Ευρώπη είναι υποχρεωτική και με τα τωρινά δεδομένα, ο κίνδυνος να χαθεί ο στόχος, τουλάχιστον μέσω του πρωταθλήματος, είναι ορατός. 0,9 γκολ ανά αγώνα!

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 980 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η δημιουργία και φυσικά το γκολ. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα στατιστικά του Παναθηναϊκού, θα διαπιστώσει ότι τα νούμερα είναι απελπιστικά άσχημα. Οι πράσινοι έχουν σκοράρει συνολικά 7 φορές στο πρωτάθλημα σε 8 παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι έχουν 0,9 μ.ο τέρμα ανά αγώνα!

Σε ό, τι έχει να κάνει με τις τελικές (προσοχή: Οχι ευκαιρίες, αλλά συνολικά τελικές προσπάθειες), αυτές είναι συνολικά 70 (4η ομάδα στο πρωτάθλημα), δηλαδή 8,8 ανά ματς, τη στιγμή που το τριφύλλι δεν έχει δώσει ακόμη ντέρμπι και θεωρητικά είχε ένα εύκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα, παρά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα.

Δεύτερος στα λάθη

Ένα στατιστικό που, επίσης, δείχνει το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό των λαθών. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει συνολικά 347 μέχρι τώρα και είναι δεύτερος στη σχετική λίστα πίσω από τον Ατρόμητο. Μάλιστα, αυτή είναι και η μοναδική… κατάταξη, στην οποία βρίσκεται τόσο ψηλά η ομάδα, αφού στις υπόλοιπες είναι πιο χαμηλά.

Ασίστ και φάουλ

Από τη στιγμή που η μπάλα δεν μπαίνει στα δίχτυα, αλλά και η ομάδα δε δημιουργεί, τότε δεν υπάρχουν και ασίστ. Μόλις 3 είναι αυτές στο φετινό πρωτάθλημα για το τριφύλλι, δηλαδή 0,4 ανά παιχνίδι. Σε ό, τι έχει να κάνει με τα φάουλ, τα υπέρ είναι 111 για τον Παναθηναϊκό και τα κατά 159.  Συνολικά, οι πράσινοι έχουν 401 πάσες, όντας 4η στη σχετική λίστα και είναι στην 3η θέση των γεμισμάτων με 61/180, κάτω από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.