ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ίδια φάση, αλλά… «με λένε Ρίζο»

Δύο φάσεις, άλλες αποφάσεις για πέναλτι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό πέρυσι και για το χθεσινό πέναλτι του ΠΑΟΚ μέσω VAR. Και κυρίως άλλες απόψεις από ειδικούς. Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης

Ίδια φάση, αλλά... «με λένε Ρίζο»

Δύο φάσεις, άλλες αποφάσεις για πέναλτι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό πέρυσι και για το χθεσινό πέναλτι του ΠΑΟΚ μέσω VAR. Και κυρίως άλλες απόψεις από ειδικούς. Στο παιχνίδι που έδωσε ο Παναθηναϊκός πέρυσι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό και το οποίο έχασε με 1-0 δεν του δόθηκαν δύο πέναλτι. Το ένα, που δεν του δόθηκε, όπως βλέπετε και στην φώτο είναι ίδια φάση με το χθεσινό πέναλτι του ΠΑΟΚ.

Στη μία περίπτωση ο Λισγάρας πατάει τον Σβιντέρσκι, το VAR καλεί τον Παπαπέτρου, που το δίνει. Στην άλλη φάση ο Μπα πατάει τον Μακέντα, το VAR καλεί τον Γκεστράνιους, που δεν το δίνει. Ας πούμε, αν και είναι άδικο, ότι αλλιώς το είδε ο ένας διαιτητής, αλλιώς ο άλλος. Και οι δύο φάσεις είναι πέναλτι. Στον ΠΑΟΚ δόθηκε σωστά απέναντι στον Απόλλωνα και προηγήθηκε με 2-1 στον Παναθηναϊκό δεν δόθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2020 και έμεινε το 0-0, που στη συνέχεια έγινε 1-0 σε βάρος του, δηλαδή έγινε αλλοίωση αποτελέσματος.

Αυτό που με ενοχλεί και με τρελαίνει και δεν το δέχομαι είναι αυτό που λέμε «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω». Για την ίδια φάση κριτικοί διαιτησίας και… αντικειμενικοί δημοσιογράφοι είπαν χθες στην τηλεόραση και σήμερα στα ερτζιανά ότι το πέναλτι του ΠΑΟΚ, είναι. Για την ίδια φάση οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν πέρυσι ότι δεν υπάρχει πέναλτι στον Μακέντα.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.410 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εγώ ένα έχω να πω σε αυτούς: Ότι εκτίθενται και ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και θυμάται. Όταν για ίδιες φάσεις λες για τη μία, ότι είναι πέναλτι και για την άλλη, ότι δεν είναι πέναλτι δείχνεις, ότι έχεις σκοπιμότητα και ουσιαστικά θέλεις να καλύψεις την ομάδα, που 20 χρόνια είχε μάθει να παίρνει πρωταθλήματα με βουτιές…

Ευτυχώς, όμως, ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.