ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο των Pfizer/Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%»

Η αποτελεσματικότητα μετρήθηκε με σύγκριση των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε εμβόλιο και στην ομάδα που πήρε ψευδοφάρμακο.

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο των Pfizer/Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%»

Η αποτελεσματικότητα μετρήθηκε με σύγκριση των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε εμβόλιο και στην ομάδα που πήρε ψευδοφάρμακο.

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%», ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια μετά την πρώτη ανάλυση στο μέσον της Φάσης 3, καθώς η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 64.759 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρόκειται για τα πιο ενθαρρυντικά αποτελέσματα που έχουμε ακούσε μέχρι σήμερα στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της χειρότερης πανδημίας εδώ και 100 χρόνια τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ανοίγουν τον δρόμο για τις φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να πάρουν άδεια έκτακτης ανάγκης και να κυκλοφορήσουν το εμβόλιο αν αυτό αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές.

«Αυτά είναι τα καλύτερα νέα που θα μπορούσαμε να ακούσουμε», δήλωσε ο William Gruber, αντιπρόεδρος της Pfizer για τις κλινικές έρευνες των εμβολίων και την ανάπτυξή τους.

Πηγή: skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...