ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Πρέπει να ανοίξει το rotation

Με την επαναφορά του Γιοάν Μολό και του Αργύρη Καμπετσή ο Λάζλο Μπόλονι έδειξε ότι είναι διατεθειμένος να δώσει ευκαιρίες. Αλλά οφείλει να ανοίξει ακόμα περισσότερο το rotation. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Πρέπει να ανοίξει το rotation

Χάνει σε τρεξίματα ο Παναθηναϊκός. Απέναντι σχεδόν σε κάθε αντίπαλο. Από το 60’ και μετά η απόδοση της ομάδας αρχίζει να πέφτει αισθητά, οι αντίπαλοι κερδίζουν όλες τις ατομικές μονομαχίες και γι’ αυτό τον… πληγώνουν.

Μαζεύονται, πλέον, πολλά τα γκολ προς το φινάλε. Ο Αστέρας στο 73’, η Λάρισα στο 90’, ο Βόλος στο 92’, ο Ατρόμητος στο 88’. Και ο Απόλλωνας μεγάλη ευκαιρία στο 94’ με τον Λισγάρα να σηκώνεται μόνος του στην περιοχή.

Κι αν δούμε και τα γκολ που έχει δεχτεί ο Παναθηναϊκός, έχει μεγάλη ευθύνη το ατομικό μαρκάρισμα. Οι παίκτες του πάνε πάντα σε δεύτερο χρόνο με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να υπερτερεί και να τον «πληγώνει». Στην Τρίπολη ο Μαυρομμάτης ηττήθηκε από τον Ριέρα. Με Λάρισα και Ατρόμητο έχει όλη την ευθύνη ο Σάντσες, που χάνει τον Πινακά στο 1-1 της ΑΕΛ, ενώ ο Λάζαρος τον νίκησε κατά κράτος στον αέρα το Σάββατο. Με τον Βόλο ο Σένκεφελντ αδυνατεί να πάει πρώτος στην μπάλα απέναντι στον αντίπαλό του στο 92’. Και στον ΟΦΗ το δεύτερο γκολ προήλθε από κόρνερ που οι παίκτες του Παναθηναϊκού απλά… κοιτάνε.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.272 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτά τα ατομικά λάθη στοιχίζουν πολλούς βαθμούς έως τώρα στον Παναθηναϊκό και ο Μπόλονι πρέπει να το διορθώσει. Θα πει κάποιος, τι να κάνει; Να μάθει στον Σάντσες στα 30 του να… μαρκάρει; Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, όμως, θα βοηθήσει τους παίκτες να πηγαίνουν πιο δυναμικά στην μπάλα. Όταν τα πνευμόνια σου είναι καλά και δε νιώθεις κούραση, έχεις περισσότερες πιθανότητες να βγεις νικητής στο ένας εναντίον ενός. Εδώ μιλάμε για φάσεις που σε ΟΛΕΣ ο αντίπαλος κερδίζει κατά κράτος.

Εκτός από τη φυσική κατάσταση, που θέλει άμεσα βελτίωση, ο Μπόλονι πρέπει να ανοίξει και το rotation. Υπάρχουν παίκτες που παρά τις ευκαιρίες, δε δικαιώνουν τις προσδοκίες. Όπως για παράδειγμα ο Αϊτόρ. Που υποτίθεται πως ήρθε για να κάνει τη διαφορά. Την ίδια ώρα που ο Εμμανουηλίδης παραμένει παραγκωνισμένος και δεν έχει πάρει ευκαιρίες ούτε από τον προηγούμενο, ούτε από τον νυν προπονητή. Ή ο Μπουζούκης μοιάζει εκτός πλάνων.

Θυμίζω πως ο Εμμανουηλίδης έκανε καταπληκτική σεζόν πέρσι στον Πανιώνιο. Και ο Μπουζούκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ελπιδοφόρα πρότζεκτ του Παναθηναϊκού. Με συμβόλαιο που ανανεώθηκε πριν από ένα χρόνο.

Από τη στιγμή που βλέπουμε πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα, ας μείνουν λίγο στον πάγκο για να βρουν κι εκείνοι τον εαυτό τους και για να δούμε παιδιά που είναι ικανά να δώσουν πολλά περισσότερα.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.