Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση, κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς επιστήμονες, είναι έτοιμη να λάβει νέα δέσμη μέτρων για τη Θεσσαλονική, που βρίσκεται στο… όριο σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊο.

Η Θεσσαλονίκη είχε υπαχθεί στο καθεστώς της «κόκκινης ζώνης», σύμφωνα με το οποίο ίσχυε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα από την περασμένη Τρίτη και για τέσσερις ημέρες, δηλαδή μέχρι το πρωί του περασμένου Σαββάτου, οπότε ξεκίνησε το πανελλαδικό απαγορευτικό, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να επανέλθει άμεσα η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Επίσης, φαίνεται πως υπάρχει σκέψη για… κόφτη ως προς τον αριθμό των γραπτών μηνυμάτων στο 13033, ώστε να μπει ένα όριο στον αριθμό των ατομικών μετακινήσεων.

Υπάρχει, επίσης, και η σκέψη για αναστολή λειτουργίας και των δημοτικών σχολείων, αν και αυτό το ενδεχόμενο δεν μοιάζει πιθανό αυτές τις ώρες. Όλα τα μέτρα, ωστόσο, είναι υπό εξέταση και οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα.

Πηγή: sdna.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου