ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΦΕΣ 77-80

Το πάλεψε, αλλά έπεσε πάνω στον διαστημικό Μίσιτς!

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με πλάνο και ψυχή απέναντι στην Εφές, το ματς έγινε θρίλερ, αλλά οι πράσινοι ηττήθηκαν 80-77 στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Οργια από τον Μίσιτς με εξωπραγματική εμφάνιση.

Το πάλεψε, αλλά έπεσε πάνω στον διαστημικό Μίσιτς!

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με πλάνο και ψυχή απέναντι στην Εφές, το ματς έγινε θρίλερ, αλλά οι πράσινοι ηττήθηκαν 80-77 στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Όργια από τον Μίτσιτς με εξωπραγματική εμφάνιση.

Οι πράσινοι ήλεγχαν τον ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η εντυπωσιακή άνοδος του Μίσιτς στο 3λ δεκάλεπτο τους έβαλε δύσκολα με την Εφές να ανεβάζει στροφές. Στα θετικά, το πάθος μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, αφού το ματς κρίθηκε στο τελευταίο μακρινό σουτ του Παπαπέτρου, αλλά και η εμφάνιση του Μακ, ο οποίος στο ντεμπούτο του είχε 18 πόντους. Το ρεκόρ του τριφυλλιού έπεσε στο 2-4.

Το ματς

Ντέρμπι ήταν το πρώτο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να έχει σε καλή ημέρα τον Παπαπέτρου που οδηγούσε την ομάδα του στο σκορ. Από την πλευρά της Εφές ο Μίτσιτς απόντος του Λάρκιν είχε αναλάβει την ομάδα του να παραμένει κοντά στο σκορ.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 17.241 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο καλός οιωνός για το «τριφύλλι», ήταν τα δύο προσωπικά φάουλ του Σέρβου γκαρντ, όμως είχε ρυθμό και κρατούσε τους φιλοξενούμενους με μακρινά σου κοντά στο σκορ. Θετικός για το τριφύλλι στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν και ο Γιώργος Παπαγιάννης, καθώς οι συμπαίκτες του τον «τάϊζαν» ιδανικά. Το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν 22-21.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα μίνι σερί (5-0) για το 27-27, ωστόσο η ομάδα του Αταμάν έβρισκε λύσεις πότε με τον Μίτσιτς και πότε με τον Μπαλμπάι (7π) μένοντας κοντά στο σκορ. Από τον Παναθηναϊκό ο Παπαπέτρου αλλά και ο Μήτογλου με μικρή βοήθεια από τον Φόστερ διατηρούσαν το «τριφύλλι» σταθερά μπροστά.

Ενδεικτικό του τρόπου που αντιμετώπιζαν οι «πράσινοι» το ματς ήταν το γεγονός πως δεν άφησαν σε κανένα σημείο να περάσει μπροστά στο σκορ η Εφές, η οποία κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια δύο φορές. Το σκορ στο ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με +4 (40-36).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, λύσεις για τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Ουάιτ, αλλά η Εφές με τον Μίτσιτς να κάνει μεγάλο ματς, ολοένα και πλησίαζε το τριφύλλι, με τη διαφορά να φτάνει στον πόντο (44-43). Ο Μίτσιτς συνέχιζε να κάνει μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό, όμως οι «πράσινοι» με εμπνέυσεις του Παπαγιάννη και του Σαντ Ρος παρέμεναν μπροστά (48-47).

Ο Μίτσιτς ήταν όλη η Εφές και με προσωπικούς πόντους, πέρασε και μπροστά στο σκορ (52-54). Ο Σέρβος ήταν ασταμάτητος, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν ένα τρόπο να τον αντιμετωπίσουν, ωστόσο με τον Παπαγιάννη έμεναν κοντά στο σκορ (54-59), το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε του 3ου δεκαλέπτου.

Στο 4ο δεκάλεπτο η Εφές πήρε διψήφια διαφορά (57-67), αλλά ο Παναθηναϊκός με Παπαπέτρου και Ουάιτ βρήκε λύσεις να πλησιάσει στους -6 (61-67). Ωστόσο οι πράσινοι είχαν σε κάκιστη ημέρα τους Φόστερ και Σαντ Ρος και με τον απόντα Νέντοβιτς φάνηκες στη συνέχεια να μην έχουν το απαιτούμενο «καθαρό» μυαλό για να ξαναμπούν στο ματς.

Η Εφές έκανε διαχείριση του σκορ, όποτε έβλεπε το τριφύλλι να πλησιάζει ανέβαζε ελαφριά την ταχύτητα και κλείδωνε τη διαφορά στα επίπεδα των εννέα πόντων (66-75). Ο Μακ από την πλευρά του τριφυλλιού, έκανε μεγάλο ματς και ξανάβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι, καθώς με συνεχόμενους πόντους μείωσε για το 71-77. Το καλάθι του Άντερσον έφτασε τη διαφορά στο +8 (71-79), με τον Παπαγιάννη να σκοράρει με τρίποντο (!!!) για το 74-79. Ο Παπαπέτρου με δύο βολές μείωσε ακόμα περισσότερο (76-79), αλλά ο Σίμον αστόχησε σε δυο βολές, δίνοντας στο ματς χαρακτήρα θρίλερ μέχρι το τέλος.

Ο Παπαγιάννης πήγε στις βολές με τη σειρά του, έβαλε τη μία (77-79) όμως το ριμπάουντ δεν κατέληξε σε «πράσινα» χέρια και η Εφές είχε χρυσή ευκαιρία για να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ. Μια βολή του Μπόερμαν διαμόρφωσε το 77-80 το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε, καθώς ο Παπαπέτρου αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στη λήξη του ματς. Έτσι ο Παναθηναϊκός γνωρίζει τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο γήπεδο του και στρέφει τώρα το βλέμμα του στη διπλή αγωνιστική της επόμενης εβδομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-36, 54-59, 77-80.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.