ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Πάει στο ντέρμπι στη χειρότερη κατάσταση

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr, για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ένα... υστερόγραφο για το θέμα γηπέδου.

Πάει στο ντέρμπι στη χειρότερη κατάσταση

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έρχεται. Τι έρχεται, έφθασε. Σε έξι ημέρες είναι, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο και εννοώ με τα κρούσματα του covid-19, που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Είναι το ντέρμπι, που περιμένουν όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού, διότι συγκρούονται δύο κόσμοι. Η νομιμότητα από την μία, η ανομία από την άλλη, η ομάδα, που της έχουν κλέψει πρωταθλήματα από την μία, η ομάδα, που για 20 χρόνια με το έτσι θέλω έπαιρνε πρωτάθλημα. Χούντα κανονική δηλαδή. Όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτό το ντέρμπι έχει μεγάλη σημασία, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον χαμένο και να δώσει μεγάλη ώθηση στον κερδισμένο.

Ο Παναθηναϊκός ακόμα και τα τελευταία χρόνια, που είναι στα πολύ κάτω του και δεν είναι Παναθηναϊκός, όταν πάει στο Φάληρο στέκεται όρθιος και παίρνει αποτέλεσμα. Μόνο την περασμένη περίοδο δεν πήρε, όταν έχασε με 1-0, αλλά δεν έδωσαν δύο πέναλτι στην ομάδα. Πέναλτι μαρς που ο Γκεστράνιους και το VAR δεν έδωσαν και αν αυτό είχε γίνει από την άλλη πλευρά μέχρι σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι… ευτραφείς παράγοντές της θα φώναζαν. Και μάλιστα το ένα πέναλτι ήταν ακριβώς σαν και αυτό, που δόθηκε σωστά στον ΠΑΟΚ πριν λίγες ημέρες με τον Απόλλωνα.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.187 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την περίοδο 2018-19 η ομάδα είχε σταθεί ισάξια είχε φέρει 1-1 με το γκολ του Κάτσε και δέχθηκε την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Και την περίοδο 2017-18 πάλι η ομάδα αν και ήταν στα κακά της χάλια και οι παίκτες απλήρωτοι πήγε συσπειρωμένη και έφερε 1-1 σε ένα παιχνίδι, που οι αντίπαλοι έλεγαν για τεσσάρα.

Μοναδική εξαίρεση στα παιχνίδια αυτά, που ο Παναθηναϊκός στάθηκε σαν ίσος ήταν το παιχνίδι, που έγινε για τα play-off πριν λίγους μήνες, όταν η ομάδα έχασε με 3-0, αλλά ήταν σε αποσύνθεση. Οι περισσότεροι παίκτες σκεφτόντουσαν την επόμενη ομάδα τους, αφού με απόφαση της διοίκησης και του Ρόκα διαλύθηκε η περσινή ομάδα. Οπότε ήρθε και το 3-0.

Φέτος η ομάδα πάει να παίξει στο Φάληρο στις χειρότερες συνθήκες των τελευταίων ετών. Πρώτο και καλύτερο πάει με έναν προπονητή, που είναι λίγο καιρό στην ομάδα, τώρα την μαθαίνει και προσπαθεί να σώσει, ότι σώνεται. Πάει να παίξει στο Φάληρο η ομάδα με πολλές πληγές από την προετοιμασία του καλοκαιριού, που είναι φανερές σε κάθε παιχνίδι. Και πάει να παίξει χωρίς ακόμα να είναι ομάδα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Και όποιος συγκρίνει το φετινό παιχνίδι με το περσινό, που ακολούθησε στο ΟΑΚΑ μετά το βαρύ 4-0 από τον Αρη κάνει ένα μεγάλο λάθος. Τότε η ομάδα είχε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία, είχε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια παρά τις ήττες και τους παίκτες να πηγαίνουν στον Δώνη να ζητάνε να μην παραιτηθεί μετά το 4-0. Και όλη η ομάδα έβγαλε αντίδραση στο ντέρμπι έφερε 1-1 στο ΟΑΚΑ, αλλά θα μπορούσε να κερδίσει, αφού έχασε ένα πέναλτι.

Φέτος με την προσθήκη τόσων παικτών το καλοκαίρι, την αποχώρηση παικτών του βασικού κορμού και την αλλαγή δύο προπονητών μέχρι τώρα και ενός τεχνικού διευθυντή η ομάδα δεν έχει τα ίδια… αποδυτήρια. Και αν σε αυτό προσθέσουμε και το γεγονός, ότι η ομάδα δεν έχει ταυτότητα δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση.

Σε αυτό τον ντέρμπι ο Παναθηναϊκός πάει με τις χειρότερες συνθήκες των τελευταίων ετών και αυτό είναι επικίνδυνο απέναντι σε μία ομάδα, που είναι έτοιμη, έχει τον ίδιο προπονητή τα τελευταία χρόνια, έχει ταυτότητα και θα… λυσσάξει όπως πάντα, όχι απλά να κερδίσει.

Εύχομαι και ελπίζω σε αυτό το παιχνίδι να δούμε έναν Παναθηναϊκό, που φέτος δεν τον έχουμε δει μέχρι τώρα και να πάρει η ομάδα ένα αποτέλεσμα, διότι δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση. Φοβάμαι, όμως, ότι είναι δύσκολο και έτσι όπως τα κατάφερε η διοίκηση Αλαφούζου θα μοιάζει με υπέρβαση για τον φετινό Παναθηναϊκό, να πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο. Το λες και κατάντια το αποτέλεσμα στο Φάληρο για τον Παναθηναϊκό να είναι υπέρβαση….

*Μακάρι να πάρει η ομάδα αποτέλεσμα και για τον Μπόλονι, που ακόμα δεν ήρθε και κάποιοι εντός των τειχών της ΠΑΕ έχουν αρχίσει και τον …θάβουν. Στόχος; Να μην φταίει ποτέ ο Αλαφούζος, αλλά είτε ο προπονητής, είτε οι παίκτες, είτε ο τεχνικός διευθυντής. Αυτό είναι το πλάνο.

*Για το γήπεδο θα ξαναπώ το εξής. Όταν θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις και μάθουμε τι θα γίνει, αν είναι εφικτό να γίνει και πότε θα γίνει τότε θα μιλήσω. Προς το παρόν κουράστηκα από τα… θα όπως και όλος ο κόσμος για ένα γήπεδο στον Βοτανικό, που από τον περασμένο Γενάρη μας υποσχέθηκαν Μπακογιάννης και Μητσοτάκης, ότι θα ανακοινώσουν και έχουμε φθάσει Νοέμβριο μήνα και ακόμα περιμένουμε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.