ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΓΗΠΕΔΙΚΟ

Παναθηναϊκός: Τα πολλά κέρδη του Ερασιτέχνη από τη διπλή ανάπλαση

Η διπλή ανάπλαση είναι στην τελική της ευθεία και εκτός από την ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα έχει πολλαπλά οφέλη από τη διαφαινόμενη συμφωνία.

Παναθηναϊκός: Τα πολλά κέρδη του Ερασιτέχνη από τη διπλή ανάπλαση

Η διπλή ανάπλαση είναι στην τελική της ευθεία και εκτός από την ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα έχει πολλαπλά οφέλη από τη διαφαινόμενη συμφωνία.

Ολα δείχνουν ότι εντός του 2020 θα πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στους εμπλεκομένους (ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, Δήμος, Πολιτεία, τράπεζες) με σκοπό όλα να προχωρήσουν και με βάση το πλάνο, το μεγάλο έργο να έχει τελειώσει το 2023. Ένα έργο που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων γήπεδο ποδοσφαίρου, Ερασιτέχνη, ενώ το γήπεδο μπάσκετ πηγαίνει εκτός διπλής ανάπλασης, με στόχο να χτιστεί σε διπλανό οικόπεδο, αλλά σε δεύτερο χρόνο.

Δικαίωμα χρήσης ο Ερασιτέχνης από τις υπογραφές Θανάση Γιαννακόπουλου

Τα κέρδη, αν τελικά όλα πάνε καλά, θα είναι πάρα πολλά για έναν Σύλλογο, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα στο γηπεδικό του ζήτημα. Ο Ερασιτέχνης, ως “μάνα του λόχου” αλλάζει επίπεδο με τη διπλή ανάπλαση. Παραχωρώντας τη Λεωφόρο, παίρνει τη χρήση του νέου γηπέδου για τα επόμενα 99 χρόνια και το “νοικιάζει” στην πράσινη ΠΑΕ.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 1.939 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η σημαντική συμφωνία για το δικαίωμα χρήσης από τον Ερασιτέχνη στον Βοτανικό είχε υπογραφτεί το 2007, ανάμεσα στον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρο Μπεχράκη και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος με αυτή την κίνηση “θωράκισε” για τα καλά τα συμφέροντα του Συλλόγου.

Ο νόμος της διπλής ανάπλασης περιλαμβάνει… γήπεδο με γήπεδο. Το “Απόστολος Νικολαϊδης” γκρεμίζεται ΜΟΝΟ όταν παραδοθεί η νέα έδρα του τριφυλλιού στον Βοτανικό. Ο Ερασιτέχνης, εκτός από το δικαίωμα χρήσης για 99 χρόνια,  παίρνει φυσικά και εγκαταστάσεις. κλειστό γήπεδο για μπάσκετ, βόλεϊ και άλλα αθλήματα των ερασιτεχνικών τμημάτων, μίνιμουμ 2.000 θέσεων, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και κτιριακές εγκαταστάσεις-γραφεία.

Χρήματα στα ταμεία του Α.Ο

Επίσης, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος βάζει κι ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του. Ένα ποσό φιξ.  Με βάση τις συμφωνίες εκείνης της περιόδου, από την έναρξη των έργων και μέχρι την έναρξη λειτουργίας, ο Ερασιτέχνης θα έχει απολαβές 300.000 ευρώ ετησίως. Στη συνέχεια, για τα επόμενα 99 χρόνια, θα παίρνει 600.000 ευρώ ετησίως με ποσοστιαία αναπροσαρμογή κάθε χρόνο, ενώ θα λαμβάνει και το 7,5% των ακαθάριστων εισπράξεων των εισιτηρίων. Φυσικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι σήμερα αυτά τα ποσά μπορούν να αλλάξουν. Κι αυτό διότι θα γίνουν νέες συζητήσεις, από τη στιγμή που ήταν διαφορετικά τα δεδομένα το 2007 και διαφορετικά το 2020.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.