ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Το Φάληρο και ο «Βίγια»

Το περσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ μπορεί να δείξει τον δρόμο γι’ αυτό που έρχεται στο Φάληρο. Και ο Βιγιαφάνιες μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Το Φάληρο και ο «Βίγια»

Το περσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ μπορεί να δείξει τον δρόμο γι’ αυτό που έρχεται στο Φάληρο. Και ο Βιγιαφάνιες μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να έχει ελπίδες να φύγει με αποτέλεσμα; Να δει στο βίντεο τι έκανε σε ένα αντίστοιχο περσινό παιχνίδι. Κάτω από σχεδόν παρόμοιες συνθήκες. Τότε, την τέταρτη αγωνιστική, είχε φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ προερχόμενος από τρία αρνητικά αποτελέσματα (μία ισοπαλία στη Λαμία και ήττες από Άρη και ΟΦΗ).

Με την ψυχολογία καταρρακωμένη, τον Δώνη στα πρόθυρα της παραίτησης και τα αποδυτήρια στα όρια… νευρικής κρίσης, ο Παναθηναϊκός πήγαινε σε εκείνο το ντέρμπι σαν πρόβατο στη σφαγή. Ολοι τον είχαν από χέρι χαμένο. Και με… συντριβή. Τίποτα απ’ όλα αυτά δε συνέβη.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στα ίσια, κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να τον είχε κερδίσει. Ήρθε ισόπαλος χάρη σε ένα πέναλτι του Μολό στο φινάλε. Δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο, βρήκε όμως μέσω του ντέρμπι το κίνητρο που αναζητούσε, τη χαμένη του ψυχολογία, την αυτοπεποίθησή του. Και στη συνέχεια η σεζόν εξελίχθηκε διαφορετικά.

Έτσι είναι τα ντέρμπι. Θα σε ρίξουν ή θα σε ανεβάσουν. Μπορεί να χαλάσουν ή να φτιάξουν όχι μία βραδιά, αλλά μία ολόκληρη χρονιά. Ίσως ένα τέτοιο ντέρμπι να είναι και αυτό του Σαββάτου που έρχεται. Ένα ντέρμπι που ο Παναθηναϊκός είχε χρόνο να το προετοιμάσει. Η διακοπή των Εθνικών ομάδων ήρθε σε μια στιγμή που την είχε ανάγκη κυρίως ο Λάζλο Μπόλονι.

Ο Ρουμάνος προπονητής είχε και έχει τον χρόνο να δουλέψει γύρω από το συγκεκριμένο παιχνίδι, να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα – ένα απ’ αυτά το σχήμα που όλα δείχνουν πως θα είναι το 4-2-3-1 στο Φάληρο – και σίγουρα να προετοιμάσει τους παίκτες του τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε ψυχολογικό τομέα.

Τα φώτα πέφτουν στον Λούκας Βιγιαφάνιες, κάτι που μοιάζει απολύτως λογικό. Ο Αργεντινός προορίζεται για τη θέση «10» στο ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον καλό «Βίγια» σε ένα τέτοιο ματς. Τη γρήγορη σκέψη του, την κάθετη πάσα του, το άπλωμα του παιχνιδιού στις άκρες, το «πάγωμα» του ρυθμού όποτε χρειάζεται.

Αν ο Βιγιαφάνιες νιώθει καλά, ο Παναθηναϊκός μπορεί να εμφανιστεί εντελώς διαφορετικός στο Φάληρο απ’ αυτό που έχουμε δει έως τώρα. Και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που έχει μεγάλη ανάγκη.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.