ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πορεία του ΚΚΕ στην αμερικανική Πρεσβεία για το Πολυτεχνείο (pics+vid)

«Είναι συμβολική κίνηση νέων ανθρώπων του ελληνικού λαού  -όπως βλέπετε είναι συγκεκριμένα άτομα- ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σ’ αυτά που υπέφερε η χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πορεία του ΚΚΕ στην αμερικανική Πρεσβεία για το Πολυτεχνείο (pics+vid) | panathinaikos24.gr

«Είναι συμβολική κίνηση νέων ανθρώπων του ελληνικού λαού  -όπως βλέπετε είναι συγκεκριμένα άτομα- ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σ’ αυτά που υπέφερε η χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ανατροπή και μεγάλη έκπληξη στο ΚΙΝΑΛ: Η νέα υποψηφιότητα μετά την αποχώρηση της Φώφης Γενηματά
Ανατροπή και μεγάλη έκπληξη στο ΚΙΝΑΛ: Η νέα υποψηφιότητα μετά την αποχώρηση της Φώφης Γενηματά 2.875 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πορεία στην αμερικανικη πρεσβεία πραγματοποίησε η κομματική οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Από τους συμμετέχοντες τηρήθηκαν όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις.

Το πανό στην κεφαλή της πορείας έγραφε: “Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά, τιμάμε τον Νοέμβρη, στον αγώνα”, ενώ οι 200 διαδηλωτές φορούσαν μάσκες και μετα από λίγα λεπτά αποχώρησαν.

Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την κατάθεση στεφάνου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, απάντησε σε ερώτηση για τη διαδήλωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία ότι «κάνουν το αυτονόητο».

«Είναι συμβολική κίνηση νέων ανθρώπων του ελληνικού λαού  -όπως βλέπετε είναι συγκεκριμένα άτομα- ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σ’ αυτά που υπέφερε η χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χαρακτήρισε την απαγόρευση συνάθροισης απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και πρόσθεσε ότι καταγγέλλεται από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας ακόμη και μέσα στη ΝΔ αλλά και στο ΚΙΝΑΛ που δεν υπέγραψε το κοινό κείμενο καταγγελίας.

Σύμφωνα με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 15 Νοεμβρίου έως και αύριο, 18, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις από τέσσερα άτομα και άνω.

Ειδικότερα, λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

– διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

– διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Παράλληλα, έχει διακοπεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας έως το Χίλτον, καθώς και στα δύο ρεύματα της οδού Πατησίων, από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας έως την Ομόνοια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close