ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Όταν άρχισε να χτυπά η «καρδιά» της Θύρας 13 (VIDS)

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, εκτυλίχθηκε σαν σήμερα το 1966 στο κέντρο Αθήνας καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της ο σύνδεσμος της Θύρας 13 και ο Σύλλογος δεν ξεχνά τη συγκεκριμένη ημέρα και την προσφορά της στο «τριφύλλι».

Όταν άρχισε να χτυπά η «καρδιά» της Θύρας 13 (VIDS)

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, εκτυλίχθηκε σαν σήμερα το 1966 στο κέντρο Αθήνας καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της ο σύνδεσμος της Θύρας 13 και ο Σύλλογος δεν ξεχνά τη συγκεκριμένη ημέρα και την προσφορά της στο «τριφύλλι»

Στις 19 Νοεμβρίου του 1966 πήρε… σάρκα και οστά η Θύρα 13 ο ιστορικότερος σύνδεσμος στην Ελλάδα και μαζί με την ίδρυση του, ξεκίνησε ο «μύθος» ενός τεράστιου οπαδικού κινήματος.

Ο Παναθηναϊκός είχε διάφορους συνδέσμους ανά την Ελλάδα από το 1952 ωστόσο η Θύρα 13 ήταν αυτή που λειτούργησε σε διαφορετικά πρότυπα και κρατάει ψηλά την πράσινη σημαία μέχρι σήμερα.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 1.700 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα πρώτα γραφεία του συνδέσμου λειτούργησαν στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κολωνού 68, στο Μεταξουργείο.

Το όνομα φυσικά «Θύρα 13» που προήλθε από τη θύρα που επέλεγαν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις στο γήπεδο της Λεωφόρου, οι φανατικοί οπαδοί του «τριφυλλιού».

Τα 26 ιδρυτικά μέλη της Θύρας 13 ήταν οι: Ι.Παπουτσής, Σπ.Κυριάκης, Μ.Λιαράκος, Β.Γιαννακός, Δ.Σαραντάκης, Α.Παπαγεωργίου, Στ.Κατάκης, Κ.Πετρόπουλος, Σπ.Κατάκης, Π.Μανούρης, Απ.Ιωαννίδης, Γ. Ποντόπουλος, Γ.Οικονομόπουλος, Αγγ.Μυλωνάς, Αν.Κούστας, Αλ.Σταυρόπουλος, Δ.Παπάζογλου, Σ.Φλώρος, Ι.Λουκάς, Γ.Ατσάλης, Δ.Ξιφαράς, Δ.Κουτσούκος, Β.Αλεξόπουλος, Δ.Σάρλος, Αθ.Κακατσάκης και Γ.Πίκουλας.

Η συνέχεια, είναι γνωστή. Η Θύρα 13 μεγάλωσε, γιγαντώθηκε, έγινε ο μεγαλύτερος συνδεσμιακός χώρος της Ελλάδας, με πολλά μέλη, δυναμικές παρουσίες εντός και εκτός έδρας, εκδρομές σε Ελλάδα και Ευρώπη, κλαμπ σε όλη την Ελλάδα. Πέρασε από εποχές διάφορες. Εποχές ακμής, αλλά και εσωστρέφειας. Κατά καιρούς υπήρχαν διαστάσεις και διαφωνίες. Μα πάνω απ’ όλα, η αγάπη για τον Παναθηναϊκό και το πάθος για την πράσινη κερκίδα.

“Είναι επικίνδυνος ο έρωτας με το τριφύλλι… Ίσως αυτή η επικινδυνότητα να είναι που το κάνει αιώνιο, παντοτινό και τόσο μα τόσο δυνατό”

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.