ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Όταν άρχισε να χτυπά η «καρδιά» της Θύρας 13 (VIDS)

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, εκτυλίχθηκε σαν σήμερα το 1966 στο κέντρο Αθήνας καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της ο σύνδεσμος της Θύρας 13 και ο Σύλλογος δεν ξεχνά τη συγκεκριμένη ημέρα και την προσφορά της στο «τριφύλλι».

Όταν άρχισε να χτυπά η «καρδιά» της Θύρας 13 (VIDS) | panathinaikos24.gr

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, εκτυλίχθηκε σαν σήμερα το 1966 στο κέντρο Αθήνας καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της ο σύνδεσμος της Θύρας 13 και ο Σύλλογος δεν ξεχνά τη συγκεκριμένη ημέρα και την προσφορά της στο «τριφύλλι»

Πήρε Μεσρέφ ο Παναθηναϊκός!
Πήρε Μεσρέφ ο Παναθηναϊκός! 2.793 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στις 19 Νοεμβρίου του 1966 πήρε… σάρκα και οστά η Θύρα 13 ο ιστορικότερος σύνδεσμος στην Ελλάδα και μαζί με την ίδρυση του, ξεκίνησε ο «μύθος» ενός τεράστιου οπαδικού κινήματος.

Ο Παναθηναϊκός είχε διάφορους συνδέσμους ανά την Ελλάδα από το 1952 ωστόσο η Θύρα 13 ήταν αυτή που λειτούργησε σε διαφορετικά πρότυπα και κρατάει ψηλά την πράσινη σημαία μέχρι σήμερα.

Τα πρώτα γραφεία του συνδέσμου λειτούργησαν στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κολωνού 68, στο Μεταξουργείο.

Το όνομα φυσικά «Θύρα 13» που προήλθε από τη θύρα που επέλεγαν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις στο γήπεδο της Λεωφόρου, οι φανατικοί οπαδοί του «τριφυλλιού».

Τα 26 ιδρυτικά μέλη της Θύρας 13 ήταν οι: Ι.Παπουτσής, Σπ.Κυριάκης, Μ.Λιαράκος, Β.Γιαννακός, Δ.Σαραντάκης, Α.Παπαγεωργίου, Στ.Κατάκης, Κ.Πετρόπουλος, Σπ.Κατάκης, Π.Μανούρης, Απ.Ιωαννίδης, Γ. Ποντόπουλος, Γ.Οικονομόπουλος, Αγγ.Μυλωνάς, Αν.Κούστας, Αλ.Σταυρόπουλος, Δ.Παπάζογλου, Σ.Φλώρος, Ι.Λουκάς, Γ.Ατσάλης, Δ.Ξιφαράς, Δ.Κουτσούκος, Β.Αλεξόπουλος, Δ.Σάρλος, Αθ.Κακατσάκης και Γ.Πίκουλας.

Η συνέχεια, είναι γνωστή. Η Θύρα 13 μεγάλωσε, γιγαντώθηκε, έγινε ο μεγαλύτερος συνδεσμιακός χώρος της Ελλάδας, με πολλά μέλη, δυναμικές παρουσίες εντός και εκτός έδρας, εκδρομές σε Ελλάδα και Ευρώπη, κλαμπ σε όλη την Ελλάδα. Πέρασε από εποχές διάφορες. Εποχές ακμής, αλλά και εσωστρέφειας. Κατά καιρούς υπήρχαν διαστάσεις και διαφωνίες. Μα πάνω απ’ όλα, η αγάπη για τον Παναθηναϊκό και το πάθος για την πράσινη κερκίδα.

“Είναι επικίνδυνος ο έρωτας με το τριφύλλι… Ίσως αυτή η επικινδυνότητα να είναι που το κάνει αιώνιο, παντοτινό και τόσο μα τόσο δυνατό”

Παναθηναϊκός: Τρέλα στον κόσμο – Η ανακοίνωση του Συλλόγου!
Παναθηναϊκός: Τρέλα στον κόσμο – Η ανακοίνωση του Συλλόγου! 1.834 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάνε subscribe στo Youtube κανάλι του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close