ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Η θύρα 13 είναι αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς…

Σαν σήμερα το 1966, η Θύρα 13 ιδρύθηκε και από τότε άρχισε ο μύθος του πιο ιστορικού και δυναμικού κομματιού στο οργανωμένο οπαδικό κίνημα στην Ελλάδα.

Η θύρα 13 είναι αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς… | panathinaikos24.gr
Σαν σήμερα το 1966, η Θύρα 13 ιδρύθηκε και από τότε άρχισε ο μύθος του πιο ιστορικού και δυναμικού κομματιού στο οργανωμένο οπαδικό κίνημα στην Ελλάδα.

Το κείμενο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για τη Θύρα 13

Πήρε Μεσρέφ ο Παναθηναϊκός!
Πήρε Μεσρέφ ο Παναθηναϊκός! 2.793 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, εκτυλίχθηκε σαν σήμερα το 1966 στην καρδία της Αθήνας καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της ο σύνδεσμος της θύρας 13 και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.
Στις 19 Νοεμβρίου του 1966 γεννήθηκε η Θύρα 13 ο ιστορικότερος σύνδεσμος οπαδών στην Ελλάδα και μαζί με την ίδρυση, ξεκίνησε ο μύθος της …καρδίας του συλλόγου.Μετά από διάφορες απόπειρες δημιουργίας ενός οργανωμένου κινήματος που χρονολογούνται από το 1952, μια παρέα αγνών Παναθηναϊκών, έδωσε σάρκα και οστά στο όνειρο, στεγάζοντας τα πρώτα γραφεία του συνδέσμου στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κολωνού 68, στο Μεταξουργείο. Το όνομα φυσικά «Θύρα 13» που προήλθε από τη θύρα που επέλεγαν να παρακολουθούσουν  τις αναμετρήσεις στο γήπεδο της Λεωφόρου, οι φανατικοί οπαδοί του «τριφυλλιού».54 χρόνια μετά, ο μύθος της «13» έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και η στήριξη στον Παναθηναϊκό αδιάκοπη και σε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Τα παιδιά της Λεωφόρου άλλωστε, έχουν αποτελέσει πρότυπο για φίλους και εχθρούς, έχοντας εισάγει νέα ήθη και έθιμα  στις ελληνικές κερκίδες.

Χίλια χρόνια «Θύρα 13»!

Παναθηναϊκός: Τρέλα στον κόσμο – Η ανακοίνωση του Συλλόγου!
Παναθηναϊκός: Τρέλα στον κόσμο – Η ανακοίνωση του Συλλόγου! 1.866 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάνε subscribe στo Youtube κανάλι του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close