ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

“Αιχμαλωσία” στη Βιτόρια!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά κακός και γνώρισε δεύτερη σερί βαριά ήττα, αυτή τη φορά από την Μπασκόνια με 93 - 72 για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Απαράδεκτη η αμυντική συμπεριφορά των πράσινων, που έγιναν... αιχμάλωτοι των Βάσκων όταν πάτησαν γκάζι. Στο 2-6 έπεσε το ρεκόρ του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά κακός και γνώρισε δεύτερη σερί βαριά ήττα, αυτή τη φορά από την Μπασκόνια με 93 – 72 για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Απαράδεκτη η αμυντική συμπεριφορά των πράσινων, που έγιναν… αιχμάλωτοι των Βάσκων όταν πάτησαν γκάζι. Στο 2-6 έπεσε το ρεκόρ του τριφυλλιού.

Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός σχεδόν για τρία δεκάλεπτα. Από εκεί και πέρα, η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ κακή. Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα είδε τους αντιπάλους να παίζουν πολύ καλή άμυνα, έμειναν στα… χαμηλά και για μια ακόμη φορά δέχθηκαν πολλούς πόντους, ενώ έκαναν αβίαστα λάθη. Ο Παναθηναϊκός προσγειώνεται απότομα και κοιτάζει τη δύσκολη συνέχεια στην Ευρώπη.

Το ματς

Το τρικ με τους Μποχωρίδη – Νέντοβιτς στις θέσεις των βασικών γκαρντ έπιασε και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς. Οι έξι πόντοι του Σέρβου οδήγησαν σε αρχικό προβάδισμα οκτώ πόντων (2-10, 3′), όμως ακολούθησε «νεκρό» διάστημα και πολλά λάθη (5 στο δεκάλεπτο), που επέτρεψαν στην Μπασκόνια να ισορροπήσει, να «τρέξει» δικό της σερί (9-0) και να πάρει προβάδισμα (11-10, 6′). Οι «πράσινοι» ανταποκρίθηκαν άμεσα με ζώνη στην άμυνα και από εκεί βρήκαν ψυχολογία και στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που τους έδωσε εκ νέου τα ηνία (20-23, 10′).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.219 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα αβίαστα και παιδαριώδη λάθη έκαναν και… πάλι την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα οι παίκτες της Μπασκόνια να κλέψουν μπάλες, να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο, να βρουν εύκολα καλάθια, να πάρουν ψυχολογία και να γυρίσουν γρήγορα το ματς. Με ένα σερί 9-0 κατάφεραν να προηγηθούν με 11-10 στο 6′ και συνέχεια να εναλλάσσεται συνέχεια το σκορ. Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ξαναπάρει τα ηνία και να προηγηθεί με 18-23 λίγο πριν από το δεκάλεπτο (20-23) ωστόσο οι Βάσκοι είχαν και πάλι την απάντηση στο… τσεπάκι τους.

Ο Άλεκ Πίτερς ήταν εκείνος που ανέλαβε δράση θέλοντας να τιμωρήσει την επιμονή του Γιώργου Βόβορα στην άμυνα «ζώνης» από το ξεκίνημα του ματς και με νέο 9-0 η Μπασκόνια προηγήθηκε με 27-23 στο 12′. Ο Έλληνας τεχνικός άρχισε να ανακατεύει την τράπουλα, κατάφερε να επιστρέψει και να προηγηθεί με 31-32 ύστερα από τρίποντο του Κασελάκη, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Οι Τζεκίρι και Ντιόπ άρχισαν να… στήνουν «πάρτι» στην «πράσινη» ρακέτα οδηγώντας την Μπασκόνια σε διψήφια διαφορά πόντων (44-34 και 46-36) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ένα ημίχρονο όπου ο Παναθηναϊκός είχε 8 λάθη, λιγότερα ριμπάουντ (15-13) ενώ έμοιαζε αρκετά εγκλωβισμένος από την επιθετική άμυνα των γηπεδούχων.

Τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου κύλησαν στο μοτίβο του πρώτου μέρους: Σωστές επιλογές από τους Βάσκους, λάθη από τους «πράσινους» και σταθερό προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Το ξέσπασμα του «τριφυλλιού» ήρθε μετά το 24′, όταν υπήρξε σαφέστατη βελτίωση στην άμυνα και στο κομμάτι των ριμπάουντ, με αποτέλεσμα το 50-49 στον πίνακα του σκορ. Παρόλα αυτά, το… ρόλερ – κόστερ του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και ακόμα ένα νεκρό διάστημα από την πλευρά των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρουν εύκολους πόντους (με Βιλντόζα – Πίτερς) και να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +8 (66-58).

Το ξεκίνημα της 4ης περιόδου έμοιαζε… καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό! Τα λάθη έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, η Μπασκόνια συνέχισε να ευστοχεί έξω από τα 6.75 μέτρα και έφτασε την διαφορά στους 14 πόντους (72-58) στο 32′. Οι Πίτερς και Βιλντόζα είχαν 9/12 τρίποντα και αποτελούσαν τους παίκτες που έκαναν την διαφορά για την ομάδα τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του μετρούσαν 0/10. Το τελικό σκορ έγραψε 93-72 και η πράσινη γνώρισαν μία βαριά ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 46-39, 66-58, 93-72

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.