ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Μαλακατές: «Στον Παναθηναϊκό όλες οι εμπορικές χρήσεις εντός γηπέδου – Εκτιμήσεις για εξασφαλισμένα 4 εκατ. ευρώ στον Ερασιτέχνη»!

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό μίλησε για τις εξελίξεις στον Βοτανικό, αναλύοντας τα πολλά κέρδη του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό μίλησε για τις εξελίξεις στον Βοτανικό, αναλύοντας τα πολλά κέρδη του Συλλόγου.

Παναθηναϊκός: Η ελεύση «Κάλμα» φέρνει και αλλαγές στο ρόστερ
Παναθηναϊκός: Η ελεύση «Κάλμα» φέρνει και αλλαγές στο ρόστερ 6.150 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μαλακατέ στο sdna.gr και την ειδική εκπομπή για τη διπλή ανάπλαση

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή του SDNA:

Ο Παναθηναϊκός με την διπλή ανάπλαση θα πάρει ό,τι έχει και στην Λεωφόρο: υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Θα υπάρχουν όλα τα τμήματα και γραφεία, ενώ είναι πολύ σημαντικό πως θα υπάρχει μουσείο και εστιατόριο που θα εκμεταλλεύεται ο ερασιτέχνης.

Τα έξοδα συντήρησης στον Βοτανικό θα τα αναλάβουν η ΠΑΕ με τον Δήμο, κάτι που σημαίνει πως ο ερασιτέχνης δεν θα έχει έξοδα.  Υπάρχουν σκέψεις πώς θα πάρουμε ένα κομμάτι από τα στρέμματα που μας έχουν δοθεί. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει γήπεδο 40.000 θέσεων για την ΠΑΕ

Ό,τι είναι εντός γηπέδου θα υπάρχει ένα ποσό που θα καταβληθεί από την ΠΑΕ για να πάρει τις εμπορικές δραστηριότητες και να τις εκμεταλλευτεί. Εκτός γηπέδου θα τις εκμεταλλευτεί ο δήμος που ουσιαστικά θα καλύψει τα έξοδα από το έργο. Εμείς σαν ερασιτέχνης θα πάρουμε το ενοίκιο από την ΠΑΕ και αυτό, μαζί με όλα τα άλλα, δημιουργούν στον Παναθηναϊκό οικονομική αυτοτέλεια για να πρωταγωνιστεί σε όλα τα σπορ.

Υπάρχει επίσης μια σκέψη με τα 4.800 στρέμματα να γίνουν κάποιες εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ και άλλα πράγματα, σε κοινή συνεργασία με τον δήμο πάντα».

Ερωτηθείς για το αν ισχύει πως ο δήμος θα έχει εμπορικές χρήσεις στα πέριξ του γηπέδου: «Για τις εντός γηπέδου εμπορικές χρήσεις θα δώσει η ΠΑΕ ένα ποσό για να έχει τα έσοδα δικά της. Είναι σωστή η πληροφόρηση που υπάρχει. Πρακτικά μιλάμε για κάποια ενοίκια, δε θα υπάρχουν έξοδα, θα έχουμε τις εμπορικές χρήσεις από όλα αυτά. Η ουσία για τον ερασιτέχνη είναι τα έσοδα από τη συμφωνία με την ΠΑΕ, δηλαδή τα εισιτήρια. Αν η γενική συνέλευση δεν εγκρίνει το έργο, εμείς δεν έχουμε τίποτα και δε θα έχει καθόλου έσοδα. Έτσι, θα καταλήξει σε πρωτοδικείο και αυτός είναι ο μονόδρομος για εμάς. Θέλω να πιστεύω πως η ΓΣ θα λειτουργήσει για το καλό του Παναθηναϊκού»

Για τα έργα για τον ερασιτέχνη: «12 μήνες θα κρατήσουν, ενώ το γήπεδο θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες».

Για το ενδεχόμενο στη ΓΣ να μην συμφωνήσουν: «Ελπίζω να συμφωνήσουν και θα προσπαθήσω να τους πείσω. Δεν είμαι μάντης. Αυτό που τονίζω είναι πως πρέπει να δούμε τι θα γίνει αν δεν προχωρήσει η διπλή ανάπλαση και ρωτάω τον κόσμο αν έχει σκεφτεί τι θα συμβεί στον ερασιτέχνη αν δεν δώσουν το ΟΚ. Εμείς σεβόμαστε την άποψη του καθενός. Το σίγουρο πως θα γίνει η ΓΣ έγκαιρα για να αποφασιστεί το μέλλον του Παναθηναϊκού».

Για το αν μόνο ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποτρέψει το έργο: «Δεν υπάρχει άλλο εμπόδιο, καθυστέρησαν τα πάντα ώστε να έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια, κάθε τι που έπρεπε για να γίνει το έργο. Η προϋπόθεση για να γίνει είναι η απόφαση των μελών του Παναθηναϊκού».

Για το κλειστό γήπεδο: «Προβλέπεται τώρα να είναι 2.000. Οι σκέψεις μας είναι να μπορούμε να ανεβάσουμε την χωρητικότητα για να μπορούμε να είμαστε μέσα στις προδιαγραφές για το Champions League στο βόλεϊ. Η εκτίμησή μου είναι πως ο Παναθηναϊκός θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα 4 εκατομμύρια.

Φέτος δεν έχουμε εξασφαλισμένο τίποτα, μόνο τις χορηγίες. Αν προχωρήσει η διπλή ανάπλαση πιστεύουμε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να διεκδικήσει και ευρωπαϊκούς τίτλους. Εξαρτάται μόνο από τον Παναθηναϊκό. Ο δήμος πάση θυσία ήθελε να γίνει το έργο. Εμείς θέλουμε να γίνει, όλα είναι δρομολογημένα. Το μόνο που υπάρχει πλέον είναι να εγκριθεί από τον κόσμο».

Για την κυβέρνηση: «Ισχύουν όλα όσα λέτε, θέλω να πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός δεν θα τορπιλίσει την  προσπάθεια. Το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους, αλλά ο Ερασιτέχνης όχι. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γίνει το έργο: για να είναι παντού δυνατός και αυτό μας νοιάζει».

Για το αν θα γίνει κατεδάφιση της Λεωφόρου: «Με την παράδοση όλου του έργου, θα κατεδαφιστεί η Λεωφόρος. Συναισθηματικά δε μου αρέσει, ο Παναθηναϊκός είναι ζητιάνος τώρα και ψάχνουμε να βρούμε γήπεδα να προπονηθούμε (σ.σ. ο Ερασιτέχνης).

Αν θα δείτε τα τμήματα στις εγκαταστάσεις τις λεωφόρου θα ντραπείτε. Το «Παύλος Γιαννακόπουλος» είναι ένα ιστορικό αλλά παλιό γήπεδο, με πολλά προβλήματα. Εμείς πρέπει να δούμε αν είναι κατάλληλο το γήπεδο μετά από 10 χρόνια, για το αν θα έχει άδεια και στατικά προβλήματα.

Ο Παναθηναϊκός πώς θα ζει αν δεν έχει τίποτα;».

Πέρασε σαν… σίφουνας από τη Νορβηγία και είναι με το ένα πόδι στους «8»!
Πέρασε σαν… σίφουνας από τη Νορβηγία και είναι με το ένα πόδι στους «8»! 2.144 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

HIGHLIGHTS

close