ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

ΚΡΙΜΑ ρε Παναθηναϊκέ!

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά πλήρωσε το ανεξήγητα κακό πρώτο 30λεπτο, όταν ο Φορτούνης σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (1-0). Αδίκησαν τους εαυτούς τους οι πράσινοι.

ΚΡΙΜΑ ρε Παναθηναϊκέ!

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά πλήρωσε το ανεξήγητα κακό πρώτο 30λεπτο, όταν ο Φορτούνης σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (1-0). Αδίκησαν τους εαυτούς τους οι πράσινοι.

Οι πράσινοι για κάποιον λόγο που… ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε μπήκαν στο γήπεδο φοβισμένα, δεν κρατούσαν μπάλα και αυτό το κακό τους πρώτο ημίωρο έκρινε την αναμέτρηση, χάρη στο γκολ του Φορτούνη. Από εκεί και πέρα και ειδικά στο δεύτερο μέρος, το τριφύλλι ήταν κυρίαρχο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Το τριφύλλι πίεσε, πήρε κατοχή, έχασε πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βάλει γκολ με αποτέλεσμα να φύγει με ήττα από το Φάληρο.

Το ματς

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.442 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με ένα 4-4-1-1 από τον Λάζλο Μπόλονι.  Ο Διούδης ήταν στο τέρμα και στόπερ οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας. Δεξιά ο Σάντσες, αριστερά ο Ζαγαρίτης και στα χαφ οι Κουρμπέλης και Μαουρίσιο. Δεξιά ήταν ο Χατζηγιοβάνης αριστερά ο Χουάνκαρ και μπροστά οι Μακέντα και Καρλίτος. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έπαιξε με σύστημα 4-3-3.

Το πρώτο 20λεπτο ήταν απαράδεκτο για το τριφύλλι. Οι πράσινοι, χωρίς λόγο κλείστηκαν πολύ πίσω, δεν κρατούσαν καθόλου μπάλα και απλώς παρακολουθούσαν τους αντιπάλους τους, οι οποίοι κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι την μπάλα. Ο Μπόλονι… ούρλιαζε από τον πάγκο και φώναζε στους ποδοσφαιριστές του να βγουν πιο ψηλά, αλλά μάταια.

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος, η κυκλοφορία του απέδωσε καρπούς. Στο 21’ η μπάλα έφτασε αριστερά, ο Ραφίνια στην πλάτη του Χατζηγιοβάνη γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Διούδης απομάκρυνε εντυπωσιακά το πλασέ του Μασούρα. Στην επαναφορά ο Φορτούνης σούταρε δυνατά για να «γράψει» το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κάπως τις γραμμές του, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο μετά το γκολ του. Η μοναδική απειλή για το τριφύλλι ήρθε στο 32’ όταν ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι του Σα.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Λάζλο Μπόλονι να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του, οι οποίοι στο μεγαλύτερο διάστημα παρατηρούσαν τους αντιπάλους να κυκλοφορούν.

Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε. Ο Μπόλονι έβγαλε Χουάνκαρ και Σένκεφελντ και πέρασε Σαβιέρ και Αλεξανδρόπουλο, με τον Κουρμπέλη να παίζει στόπερ. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, έχοντας καλή ανάπτυξη και χάνοντας ευκαιρίες. Πρώτα απείλησε με κεφαλιά του Μαουρίσιο η οποία πέρασε άουτ στο 56’ και στη συνέχεα με τον Χατζηγιοβάνη, όταν ο Σα έδιωξε με το πόδι του πλασέ του τελευταίου στο 59’.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και στο 77΄έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία. Η σέντρα του Ζαγαρίτη κόντραρε, ο Μακέντα πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 82’ έπειτα από σέντρα του Βιγιαφάνιες, ο Σάντσες που είχε ανέβει βρήκε αέρα, τη στιγμή που ο Σα είχε βγει. Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός βγήκε στην κόντρα με τον Μαουρίσιο, όμως, να μη δίνει την μπάλα, είτε δεξιά, είτε αριστερά και στο τέλος να τη χάνει.

Στο 94’ ο Παναθηναϊκός έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του Καρλίτος από κοντά, ανάγκασε τον Σα να απομακρύνει ξανά εντυπωσιακά.

Παρά την κυριαρχία στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε τίποτα στο ντέρμπι, παρά μόνο την εξαιρετική εμφάνιση της επανάληψης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.