ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Α. Γεωργιάδης: «Σε 36 μήνες έτοιμο το γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Total Football του OPEN και ήταν σαφής για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Α. Γεωργιάδης: «Σε 36 μήνες έτοιμο το γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Αναλυτικά όσα είπε στο «Open» ο Άδωνις Γεωργιάδης:

Για όλη την ιστορία με το γήπεδο του Παναθηναϊκού: «Κατ΄ αρχήν όλο αυτό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι κάτι που δουλεύαμε με τον κ. Μπακογιάννη, τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ εδώ και μήνες. Όλη η ιστορία ήταν να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι για να προχωρήσει το όλο έργο. Ο κ. Πρωθυπουργός ασχολήθηκε έντονα με όλο αυτό όπως και εγώ. Καταλήξαμε σε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η ιστορία τραβάει πολύ καιρό και τότε είχε μπλεχτεί και η ΓΗΠΕΛ. Η ιστορία αυτή σταμάτησε με την διαμαρτυρία κάποιων συμπολιτών μας για το έργο. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το έργο είχε ναυαγήσει.  Στη συνέχεια εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο έδενε νομικά το έργο. Σε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα έχουμε στηριχθεί. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει ο κίνδυνος των προσφυγών καθώς δεν στηριζόμαστε σε νόμο που προσβάλλεται για την αντισυνταγματικότητα του στο ΣΤΕ  αλλά στηριζόμαστε σε  Προεδρικό Διάταγμα,  του οποίου οι όροι έχουν εγκριθεί από το ΣΤΕ. Βρέθηκαν τα χρήματα. Άρα προχωράμε κανονικά για να τελειώσουμε το έργο».

Για την ανησυχία του κόσμου: «Κατ΄ αρχάς να πω ότι συμμερίζομαι  τις ανησυχίες, οι οποίες λογικά υπάρχουν και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού λογικά θα πουν «το έχουμε ακούσει τόσες φορές».   Και εγώ φίλαθλος του Παναθηναϊκού είμαι και έχω ακούσει πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια.Προσπαθούσα και εγώ για το έργο, καθώς όταν είχα βγει βουλευτής είχα υποστηρίξει το έργο του κ.Σουφλιά. Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα. Το έργο θα γίνει. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί.Έχουν μπει και στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Άρα στο μέτρο που αφορά το κράτος τα χρήματα είναι εκεί. Εφόσον οι μελέτες είναι στην ώρα τους, τα χρήματα θα είναι εκεί για να προχωρήσει το έργο. Δεν αισθάνομαι καμία ανησυχία γι΄ αυτό θέμα. Εγώ λέω ότι σε 36 μήνες θα είναι έτοιμο».

Για το αν μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με το ταμείο Ανάκαμψης : «Θέλω να είμαι ειλικρινής αν φτάναμε σε κάτι τέτοιο, που δεν το πιστεύω καθόλου . Το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας δεν έχει μπλοκάρει μόνο το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά έχει μπλοκάρει και   τον προϋπολογισμό της ευρωπαϊκής ένωσης. Φαντάζεστε αλήθεια να φτάναμε στο 2021  χωρίς Ταμείο Ανάκαμψης και χωρις ΕΣΠΑ;Δεν πιστεύω ότι θα γίνει. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο το τελευταίο που θα μας απασχολούσε θα ήταν η Διπλή Ανάπλαση».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν χρειάζεται παραπάνω έγκριση: «Η κυβέρνηση επιλέγει ποια έργα θα βάλει και επιλέγει έργα που έχουν ώριμες μελέτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το έργο έχει μια προτεραιότητα λόγω της μακράς του προϊστορίας καθώς οι μελέτες είναι ώριμες. Είναι μια ευκαιρία το ταμείο Ανάκαμψης για έργα τέτοιου τύπου λόγω της ωριμότητας του»

Για το γήπεδο μπάσκετ: «Ο Δήμος Αθηναίων που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για το γήπεδο μπάσκετ έχει βρει το οικόπεδο σε ευθεία γραμμή λίγα μέτρα πιο εκεί. Ο Δήμος έχει αναλάβει και την χρηματοδότηση του έργου Τελικά, στο ολο πρότζεκτ θα υπάρχει το γήπεδο μπάσκετ. Εμείς έχουμε υπογράψει το μνημόνιο γι΄ αυτά που προέβλεπε το Προεδρικό Διάταγμα. Το Προεδρικό Διάταγμα δεν περιλάμβανε το γήπεδο μπάσκετ. Οπότε εμείς έπρεπε να έχουμε μείνει σε αυτό που έχει ψηφίσει η ελληνική Πολιτεία κατά το παρελθόν. Αν σταματάγαμε για το γήπεδο μπάσκετ θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς θα έπρεπε να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα έκανε δύο – τρία χρόνια.Το λέω αυτό για να μην νομίζει ο κόσμος του Παναθηναϊκού ότι θέλουμε να αποφύγουμε τις ευθύνες μας για το μπάσκετ. Εγώ αγαπώ και το μπάσκετ του Παναθηναϊκού  και αναγνωρίζω τη χρησιμότητα του.  Ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ μας δίνουν το γήπεδο της Λεωφόρου. Εκεί θα γίνει ένα πολύ μεγάλο σημείο πρασίνου για τους Αθηναίους. Φανταστείτε στην είσοδο της πόλεως θα υπάρχει ξαφνικά ένα μεγάλο και πολύ ωραίο πάρκο. Καταλαβαίνετε πόσο καλό θα είναι αυτό για την πόλη. Εκεί θα φτιαχτεί ένα πολύ μεγάλο πάρκινγκ και κάποια εστιατόρια.Θα γίνει ένας καταπληκτικός χώρος περιπάτου στην είσοδο της πόλεως, που θα αναβαθμίσει το κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα θα φτιάξουμε στον Βοτανικό, όχι απλά το γήπεδο του Παναθηναϊκού ή τα γήπεδα μαζί με το μπάσκετ, αλλά θα φτιάξουμε μια καινούργια γειτονιά.Μια καινούργια γειτονιά στην οποία οι Αθηναίοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καινούργιες πολυκατοικίες, σε καινούργιους δρόμους και καινούργιο πεδίο ανάπτυξης, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. Οπότε κερδίζει ο Αθηναίος πάρα πολύ από αυτό και ο Έλληνας φυσικά.».

Για τις εμπορικές χρήσεις: «Ότι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα, δεν αποκλίνουμε καθόλου από αυτό. Ότι έχει εγκρίνει το ΣτΕ, τα τετραγωνικά για τα εμπορικά καταστήματα κτλπ. Ακριβώς αυτά ακολουθούμε»

Για το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από άλλα κόμματα: «Νομίζω ότι θα υποστηρίξουν όλοι. Δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να αντιδράσει. Είναι κάτι που έχει ψηφίσει η Βουλή στο παρελθόν. Έχει εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Δεν βλέπω γιατί να αμφισβητούσε κάποιος αυτό το έργο. Πολιτικά δεν έχει κάποιο θέμα. Ο κ. Μπακογιάννης δούλεψε προσωπικά πάνω σε αυτό. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό. Δούλεψε φυσικά και ο Ερασιτέχνης. Ο Ερασιτέχνης θα πάρει καινούργιες εγκαταστάσεις και δεν πρέπει να το υποτιμούμε αυτό.Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει ο Ερασιτέχνης δεν κάνουν για τον Παναθηναϊκό. Σε 1,5 χρόνο από σήμερα ο Ερασιτέχνης θα έχει καινούργιες καταπληκτικές  εγκαταστάσεις. Αυτό είναι και το πιο επείγον, αφού οι εγκαταστάσεις που έχει τώρα είναι απαρχαιωμένες. Είναι το πρώτο που θα παραδοθεί. Άρα ο Ερασιτέχνης θα αποκτήσει καταπληκτικές εγκαταστάσεις, η ΠΑΕ ένα καταπληκτικό γήπεδο και οι Αθηναίοι ένα καταπληκτικό πάρκο. Όλοι κερδίζουν»

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του γηπέδου ποδοσφαίρου: «Το γήπεδο θα είναι έως 40.000 θέσεις και θα είναι με βάση τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Έχουμε την ελπίδα ότι ο Παναθηναϊκός μας θα έχει στην πορεία πολλές διεθνείς υποχρεώσεις και θα χρειάζεται ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Αυτές τις μέρες που ανακοινώθηκε αυτό το έργο, που ήταν κόπος αρκετών μηνών δέχθηκα μηνύματα και τηλεφωνήματα από Ολυμπιακούς, που μου είπαν ότι θέλουν να προκόψει ο Παναθηναϊκός και να έχει ένα καλό γήπεδο, αλλιώς χάνει το ενδιαφέρον το πρωτάθλημα της Ελλάδος . Όλα τα γήπεδα είναι καλό που γίνονται. Έτσι θα ανεβεί το ποδόσφαιρο».

Για το πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό: «Αν το ήξερα αυτό θα ήμουν προφήτης. Τώρα κρατάμε τα μέτρα για να πέσει η πανδημία. Άμα πέσει η πανδημία όλα θα πάνε καλά. Από την ώρα που θα έρθουν τα εμβόλια η ζωή μας θα επιστρέψει σιγά σιγά στην κανονικότητα και η ανθρωπότητα θα έχει νικήσει τον COVID. Τότε θα πρέπει να έχουμε γήπεδα που να τα χαιρόμαστε και να πηγαίνουμε κανονικά».

Για το αν θα υπάρξει παράταση του lockdown: «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ανακοινώσω εγώ αυτή τη στιγμή. Εξαρτάται από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων και τον πρωθυπουργό. Για να φύγει πάντως το Lockdown θα πρέπει να πέσουν αρκετά τα κρούσματα. Σήμερα πάντως ήταν κάπως χαμηλότερα, αλλά είναι πρόωρο να το πούμε από μία μέρα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.