Την Παρασκευή θα γίνει, πιθανότατα, το νέο διάγγελμα Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή πιθανότατα θα κάνει νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Στις 30 Νοεμβρίου λήγει τυπικά το lockdown το οποίο έχει επιβληθεί και η αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, αυτή την εβδομάδα -πιθανότατα την Παρασκευή – ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει νέο διάγγελμα για την παράταση του lockdown, ενώ ενδεχομένως να αναφερθεί και στα σχολεία. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, υπάρχουν εισηγήσεις να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά στις 7 Δεκεμβρίου και όχι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Τα μέτρα για τα Χριστούγεννα θα ανακοινωθούν πιο κοντά στην εορταστική περίοδο και όχι άμεσα. Αναφορικά με το λιανεμπόριο, αναμένεται πρώτα να ανοίξουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη, που πλήττονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο λόγω των εορτών. Την Πέμπτη άλλωστε συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ώστε να εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να δώσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση για τη συνέχεια.

Δεν είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο άρσης του lockdown την 1η Δεκεμβρίου, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει υψηλό”, ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά, πρώτα με το άνοιγμα των σχολείων και μετά με το λιανεμπόριο. Ειδικότερα για τα σχολεία, διευκρίνισε πως θα εξεταστούν οι εισηγήσεις των ειδικών για να ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, σημειώνοντας π.χ. τις περισσότερες συναθροίσεις μαθητών Λυκείου.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS