ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

«Φρένο» Μητσοτάκη στα σενάρια για τον χρόνο άρσης του lockdown

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο άρσης του lockdown για τον κορονοϊό στα τέλη του μήνα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Φρένο» Μητσοτάκη στα σενάρια για τον χρόνο άρσης του lockdown

Άγνωστο παραμένει το πότε θα γίνει η άρση του lockdown. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα γίνει σταδιακά, ενώ ο πρωθυπουργός σήμερα (24/11) επιχείρησε να «κλείσει» κάθε τέτοια συζήτηση.

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας», επισήμανε στην σημερινή (24/11) τηλεδιάσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλέον οι «πρώτες ενδείξεις για μία μείωση του αριθμού των κρουσμάτων».

Η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, αλλά και τον τρόπο που θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.755 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκείνο ωστόσο που εξακολουθεί να προβληματίζει ειδικούς και κυβέρνηση είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, που συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, αλλά και ο αριθμός των νεκρών ο οποίος για μια ακόμη ημέρα κατέγραψε τριψήφιο αριθμό θανάτων.

Έτσι, ο πρωθυπουργός έβαλε «φρένο» στα σενάρια για τον χρόνο άρσης του lockdown, όπως αναφέρει το Open.

Είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι το lockdown θα παραταθεί μετά τις 30 Νοεμβρίου, με τους ειδικούς να προτείνουν στην κυβέρνηση τα χρονοδιαγράμματα του ανοίγματος.

Σε κάθε περίπτωση η άρση των περιορισμών θα γίνει σταδιακά. Πρώτα θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αμέσως μετά τα σχολεία αναμένεται να ανοίξει και το λιανικό εμπόριο, ενώ η εστίαση μάλλον θα περιμένει.

Πηγή: skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...