ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Αδωνις Γεωργιάδης: “Το γήπεδο αυτή τη φορά θα γίνει – Αυτά ισχύουν με τις εμπορικές χρήσεις”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, επιβεβαιώνοντας ότι οι εμπορικές χρήσεις εντός γηπέδου θα είναι του Παναθηναϊκού.

Αδωνις Γεωργιάδης:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, επιβεβαιώνοντας ότι οι εμπορικές χρήσεις εντός γηπέδου θα είναι του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης:

Για το έργο σε νομικό και οικονομικό επίπεδο: “Αυτή τη φορά θα γίνει. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Το χρονοδιάγραμμα είναι πάρα πολύ σφικτό. Το προεδρικό διάταγμα που εδράζεται αυτό το έργο είναι πάρα πολύ γερό. Τώρα δεν έχουμε κίνδυνο προσφυγών. Τώρα στηριζόμαστε σε προεδρικό διάταγμα το οποίος έχει ελεγχθεί και έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως νόμιμο. Οικονομικά έχουμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και η πολιτική μας βούληση είναι δεδομένη. Άρα σε 36 μήνες θα έχουμε το γήπεδο. Στην ουσία θα γίνει επικαιροποίηση παλαιότερων μελετών θα γίνει με τα νέα δεδομένα. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Θα πρέπει να γίνει μια παγκόσμια καταστροφή για να μη γίνει”.

Για τις συνεργασίες υλοποίησης της συμφωνίας: “Κάναμε πολλές συσκέψεις με όλους. Αυτό που συνέβη την Παρασκευή ήταν το προϊόν μιας προετοιμασίας πολλών μηνών και τουλάχιστον δεκαπέντε διαφορετικών συνεργασιών. Το κρατάγαμε χαμηλά, ακριβώς επειδή δεν θέλαμε να καλλιεργήσουμε προσδοκίες, αν δεν ήμασταν απολύτως σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε. Όταν εξασφαλίσαμε τα χρήματα, βγήκαμε και υπογράψαμε”.

Να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση
Να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση 403 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Για τα εισιτήρια και τις εμπορικές χρήσεις: “Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα ωφεληθεί πολύ διότι θα πάρει καινούργιες εγκαταστάσεις για τα επόμενα 100 χρόνια. Τα παιδιά που θα αθλούνται θα πάνε στη συνέχεια στις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός θα έχει χρήση δωρεάν για έναν αιώνα τις εγκαταστάσεις που θα ανήκουν στο Δήμο. Θα τις χρησιμοποιεί χωρίς να πληρώνει και θα μπορεί να βγάζει χρήματα από τα εισιτήρια κι από ότι άλλο κάνει. Από τις εμπορικές χρήσεις τα κέρδη θα πηγαίνουν κατά 65% στο ελληνικό Δημόσιο που βάζει τα λεφτά και κατά 35% στον Δήμο Αθηναίων που βάζει τη γη. Το γήπεδο μπορεί να δώσει το κίνητρο στον κόσμο να ξαναγυρίσει”.

Για το επιχείρημα των 300 εκατ. της αξίας της Λεωφόρου: “Έχω ακούσει αυτές τις εκτιμήσεις. Η γη στη Λεωφόρο μπορεί να γίνει μόνο πάρκο. Θα μπορούσε να κάνει τόσα χρήματα η γη αν την έκοβες κι έκανες διαμερίσματα. Μα εκεί δεν μπορεί να γίνει αυτό. Εκεί μπορείς να έχει μόνο ή το γήπεδο του Παναθηναϊκού που είχε πάρει άδεια πριν κάποια χρόνια και να το ανακαινίσεις ή να το γκρεμίσεις και να κάνεις πάρκο. Άρα αυτή η αξία είναι μόνο κατά φαντασία! Δεν υπάρχει πάρκο που θα δώσεις 300 εκατομμύρια για να το φτιάξεις. Αν ο Παναθηναϊκός προχώραγε στην ανακαίνιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πρώτον δεν θα μπορούσε να το κάνει γιατί δεν έχει τα λεφτά και δεύτερον δεν χωράει εκεί. Άρα ο Παναθηναϊκός παίρνει ένα γήπεδο που δεν μπορούσε να πληρώσει. Ένα γήπεδο που του δίνει ζωή για τα επόμενα 100 χρόνια. Αυτό που έχει να κάνει είναι να κινητοποιήσει τον κόσμο του και να γεμίσει το γήπεδο”.

Για γήπεδο στον ΠΑΟΚ: “Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε και τον ΠΑΟΚ να φτιάξει το γήπεδό του. Όταν καταλήξουμε σε μια συμφωνία ανάλογη θα σας το πούμε. Πάντως, απολύτως αναγνωρίζω πως και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται την ανανέωση του γηπέδου του”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...