Ο Παναθηναϊκός στην ευρωπαϊκή του ιστορία έχει πετύχει σπουδαία διπλά, αλλά είναι 3-4 τα οποία χρίζουν ιδιαίτερης αναφοράς και μνείας. Ένα εξ αυτών, το οποίο αποτελεί και μια από τις πιο σημαντικές του επιτυχίες εκτός έδρας, είναι η νίκη επί της Ίντερ στις 26 Νοεμβρίου 2008.

Σαν και σήμερα δηλαδή, πριν από 11 χρόνια, οι παίκτες του Τεν Κάτε και οι 4.000 και πλέον χιλιάδες φίλοι του τριφυλλιού άλωναν το Μιλάνο και έκαναν όλη την Ευρώπη να παραμιλά. Το γκολ του Γιόσου Σαριέγκι στο 69′ της αναμέτρησης κόντρα στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο και των μεγάλων αστέρων έδινε στο τριφύλλι μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές του νίκες.

Ο Παναθηναϊκός πριν το ματς στο Μεάτσα στις 26 Νοεμβρίου είχε πετύχει μια ακόμα μεγάλη νίκη στην Βρέμη με 0-3 και είχε φτάσει στους τέσσερις βαθμούς αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Αρκεί να έπαιρνε τουλάχιστον έναν βαθμό στο Μιλάνο.

Αλλά δεν αρκέστηκε στον βαθμό. Έγραψε ιστορία. Με το γκολ του Σαριέγκι έστειλε στα ουράνια εκατομμύρια κόσμου και έκανε τον μεγάλο Ζοσέ Μουρίνιο να… υποκλιθεί στο μεγαλείο του.

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί:

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS