ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ρότσα: «Γι΄ αυτό είπα «όχι» για τον Μαραντόνα το 1995 – Ήταν ο κορυφαίος»

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σε δηλώσεις του τόνισε ότι το 1995 δεν είχε δώσει το «πράσινο φως» για να πάρει ο Παναθηναϊκός τον Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς δεν μπορούσε να τον «κουμαντάρει» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ρότσα: «Γι΄ αυτό είπα «όχι» για τον Μαραντόνα το 1995 - Ήταν ο κορυφαίος»

Αναλυτικά όσα είπε στον «Σκαϊ»:

Για το τι σημαίνει γι΄ αυτόν ο Μαραντόνα: «Εγώ αυτή τη στιγμή μιλάω σαν ένας απλός πολίτης της Αργεντινής. Νομίζω ότι είναι ένας από τους τελευταίους που χάρισε ένα χαμόγελο στο λαό της Αργεντινής, που είναι χτυπημένος εδώ και πολλά χρόνια. Είναι λίγοι αυτοί που χαρίσανε ένα χαμόγελο. Κάθομαι και βλέπω όλο αυτό που γίνεται στην Αργεντινή από το πρωί».

Για το αν υπάρχει άλλος σαν τον Μαραντόνα:  «’Οχι. Είναι δύσκολο. Ο Μαραντόνα ήταν το κάτι το άλλο. Όχι μόνο για όσα έκανε μέσα στο γήπεδο αλλά και όσα έκανε εκτός γηπέδου. Ήταν αυτό που πρέσβευε, την αντίσταση. Ήταν αυτός που «έπιασε» την επιθυμία και τον πόνο του λαού της Αργεντινής. Τώρα βλέπω πλάνα με φιλάθλους της Μπόκα και της Ρίβερ Πλέιτ μαζί. Μόνο αυτός μπορεί να το κάνει.

Για το όχι που είχε πει στην μεταγραφή του Μαραντόνα στον Παναθηναϊκό το 1995: «Εγώ δεν ήθελα τότε. Μπορεί να λέγαμε τώρα ότι ο Μαραντόνα έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά τότε προσπάθησα να προστατεύσω τον Παναθηναϊκό.Δεν ήμουν ικανός να κουμαντάρω τον Μαραντόνα».

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν τον έχει γνωρίσει από κοντά: «Ναι είχαμε κάνει προπονήσεις μαζί στην Εθνική Αργεντινής. Μάλιστα παίζαμε και αντίπαλοι στην Αργεντινή. Θυμάμαι ότι είχαμε βρεθεί το 1984 και ήξερε τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Το 1986 είχε πάθει μια βλάβη το αεροπλάνο και είχε μείνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Με πήρε τηλέφωνο τότε, πήγα από εκεί και μιλήσαμε 8 ώρες για ποδόσφαιρο»

Για το πως ήταν σαν άνθρωπος: «Μπορώ να σας πω ότι ήταν τρομερός. Γεννήθηκε σε ένα γκέτο της Αργεντινής . Οι Έλληνες δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει φτώχεια σε σχέση με αυτό που υπήρχε στην Αργεντινή. Γεννήθηκε σε μία περιοχή που δεν υπήρχε τίποτα. Στην περιοχή εκείνη έκαναν κουμάντο οι έμποροι ναρκωτικών. Ο Μαραντόνα εκεί μεγάλωσε. Από τα 16 του χρόνια και μετά δεν έκανε μία νορμάλ ζωή. Έκανε μια ζωή που δεν μπορούσε να την κουμαντάρει. Είχε ένα περιβάλλον που δεν τον προστάτευσε ποτέ και αυτό ήταν που τον οδήγησε να κάνει τόσα λάθη.

Για το αν έχει βάλει παρόμοιο με αυτό του Μουντιάλ του 1986: «Με τους μικρούς της Αρχεντινο Τζούνιορς μπορεί να έχει βάλει και καλύτερα γκολ από αυτά που έχουμε δει εμείς. Τυχαία προχθες έβλεπα βίντεο με τον Ντιέγκο. Έπαιξε σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο ήταν βάρβαρο άθλημα.Τα φάουλ που του έκανα ήταν ασύλληπτα.Άμα συγκρίνουμε Μαραντόνα – Μέσι, ο Μέσι δεν μπορεί καν να τον ακουμπήσει. Τα σημάδια που του άφησαν ήταν πολύ δυνατά. Μέχρι που άλλαξαν οι κανονισμοί και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που άλλαξαν ήταν τα χτυπήματα που δέχονταν οι μεγάλοι αστέρες. Οι σημερινοί παίκτες δεν θα μπορούσαν να αντέξουν αυτά τα χτυπήματα. Μια προσωπικότητα ασύλληπτη. Οδήγησε μια ομάδα με μέτριους ποδοσφαιριστές, την Νάπολι, στην κορυφή.Είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ακόμα και ο Πελέ δεν πέρασε καθόλου από την Ευρώπη. Πήγε από την Σάντος που ήταν με πολλά αστέρια όπως και στην Εθνική Βραζιλίας. Μετά πήγε στο ανύπαρκτο ποδόσφαιρο της Αμερικής. Ο Ντιέγκο έκανε μια διαφορετική πορεία. Ήρθε στην Ευρώπη για να παίξει με τους καλύτερους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...