ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Βοτανικός με φόντο την Ακρόπολη (pics)

Το panathinaikos24.gr έκανε τη δική του αυτοψία στον χώρο του Βοτανικού. Το τετράγωνο του οικοπέδου, ο χώρος ποδοσφαιρικού γηπέδου και εγκαταστάσεων Ερασιτέχνη, το εμπορικό κέντρο και τα 80 στρέμματα που προορίζονται για πράσινο. Η τραγική εικόνα στο ρέμα του προφήτη Δανιήλ. Πως είναι σήμερα η περιοχή

Βοτανικός με φόντο την Ακρόπολη (pics)

Το panathinaikos24.gr έκανε τη δική του αυτοψία στον χώρο του Βοτανικού. Το τετράγωνο του οικοπέδου, ο χώρος ποδοσφαιρικού γηπέδου και εγκαταστάσεων Ερασιτέχνη, το εμπορικό κέντρο και τα 80 στρέμματα που προορίζονται για πράσινο. Η τραγική εικόνα στο ρέμα του προφήτη Δανιήλ. Πως είναι σήμερα η περιοχή

Έπειτα από 15 χρόνια ταλαιπωρίας για τον Παναθηναϊκό, μόνιμης συζήτησης που έφερνε συνεχείς κόντρες, προσφυγές, υποσχέσεις, ψεύτικα και μεγάλα λόγια,  λάθος χειρισμούς από την ΠΑΕ, κορμοράνους και άλλα πολλά, φαίνεται ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να γίνει πράξη η διπλή ανάπλαση και ο Σύλλογος να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο “σπίτι”.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα σε ΠΑΕ, Ερασιτέχνη, Πολιτεία, Δήμο και τράπεζες, άπαντες σηκώνουν… μανίκια, προκειμένου να περάσουμε στα επόμενα βήματα, τα οποία είναι οι διμερείς συμφωνίες, οι μελέτες με το κόστος να το αναλαμβάνει η ΠΑΕ, αλλά και η πολύ σημαντική Γ.Σ. του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, που θα ανάψει ή όχι το “πράσινο” φως, όπως, άλλωστε, πρέπει να γίνει και όπως ορίζει το καταστατικό. Αν όλα αυτά προχωρήσουν, τότε στο τέλος του 2023 με μέσα του 2024 τα πάντα θα είναι έτοιμα. Σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο μέχρι 40.000 θέσεις, κλειστό για τον Ερασιτέχνη, γραφεία και εγκαταστάσεις για τον Α.Ο, κολυμβητήριο, 80 στρέμματα πρασίνου, δημοτικοί χώροι άθλησης, εμπορικό κέντρο, ενώ ως γνωστόν εκτός διπλής ανάπλασης έχει μείνει το κλειστό μπάσκετ, με τον Δήμο να ερευνά οικόπεδα δίπλα από αυτό που θα βρίσκεται το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το panathinaikos24.gr έκανε αυτοψία στον χώρο που σε περίπου 36 μήνες, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα έχει μια τελείως διαφορετική μορφή απ’ ότι τώρα και θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη Παναθηναϊκή (και όχι μόνο) Πολιτεία.

Αρχικά, δείτε τον χώρο για να έχετε μια πρώτη εικόνα και να αντιληφθείτε από ποια σημεία τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες μας.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε στο κέντρο το γήπεδο ποδοσφαίρου,  Ο Ερασιτέχνης, με βάση αυτά τα σχέδια, πηγαίνει δίπλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Πάνω αριστερά είναι το εμπορικό κέντρο επί της Αγίας Άννης, η οποία οδηγεί στην Ιερά οδό και τη στάση Μετρό.

Γήπεδο με φόντο την Ακρόπολη

Στις πρώτες φωτογραφίες που τραβήξαμε μπορείτε να δείτε τον χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου, αλλά και του εμπορικού από την Αγίας Άννης. Μάλιστα, εκεί που αναμένεται να χτιστεί το γήπεδο (περίπου στο κέντρο του οικοπέδου) υπάρχει φόντο η Ακρόπολη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από το σημείο!

Ο χώρος από την κύρια είσοδο

Προχωρώντας από την Αγίας Άννης προς την ιερά οδό, στρίβουμε δεξιά για την Αγίου Πολυκάρπου (δείτε παραπάνω τον χάρτη που σας παραθέσαμε για να έχετε ξεκάθαρη εικόνα). Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η κύρια είσοδος του χώρου, όπου μπορεί κανείς να δει το οικόπεδο, τα μπάζα, το σημείο ποδοσφαιρικού γηπέδου,  αλλά και αυτό που προορίζεται για μίνιμουμ 80 στρέμματα πρασίνου, αλλά και το εμπορικό.

Το ρέμα του προφήτη Δανιήλ

Ένα από τα σημεία που είχε γίνει για αρκετούς μέγα ζήτημα των καιρό των προσφυγών ήταν το ρέμα του προφήτη Δανιήλ. Εκεί κατευθυνόμαστε στη συνέχεια. Κατηφορίζουμε την Αγίου Πολυκάρπου και στρίβουμε δεξιά. Φυσικά, το εμπορικό του Βωβού και κατ’ επέκταση το γήπεδο δεν “κόλλησε” τον… καιρό του ΣτΕ, λόγω της επιχειρηματολογίας ορισμένων ότι στο ρέμα ζουν κορμοράνοι και γυπαετοί. Το έργο “μπλόκαρε” λόγω του συντελεστή δόμησης. Αλλά αυτή είναι γνωστή ιστορία και παλιά. Πάμε στο σήμερα. Ένα σήμερα με θλιβερή εικόνα για τον συγκεκριμένο δρόμο και το ρέμα. Όπως και τότε δηλαδή. Εικόνα τραγική. Το ρέμα δεν είναι ανοιχτό, διάφοροι καταπατητές κάνουν ό, τι θέλουν στο σημείο, ενώ όλος ο δρόμος είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος! Οι εικόνες τα λένε όλα…

Προχωρώντας τον δρόμο επί του ρέματος, φτάνουμε στην Ορφέως, όπου και ολοκληρώνεται το τετράγωνο, “ανηφορίζοντας” ξανά για την Αγίας Άννης. Σε αυτόν τον δρόμο υπάρχουν οι μεταφορικές, ενώ προτού φτάσουμε εκεί στα… τελειώματα του προηγούμενου στενού υπάρχουν διάφορες εταιρίες, όπως συνεργεία κλπ, αλλά και χώροι ανοιχτοί με απέραντα μπάζα και σκουπίδια.

Αυτή είναι η σημερινή εικόνα του χώρου, στον οποίο του χρόνου τέτοια εποχή, εκτός απροόπτου, θα μπουν οι μπουλντόζες για να αρχίσουν τα έργα. Έργα που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν 2 με 2,5 χρόνια μετά, πλην των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, που θα είναι έτοιμες στο τέλος του 2022.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.