Ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε για όλα όσα γράφτηκαν για εντάσεις στα αποδυτήρια, ενώ αναφέρθηκε και στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Για τον χαμό του Μαραντόνα και αν είχε βρεθεί ποτέ μαζί του: «Η απώλεια του μας έχει στεναχωρήσει όλους. Όταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης φεύγει έτσι είμαστε στεναχωρημένοι. Είχα την ευκαιρία να παίξω ως αντίπαλος μαζί του. Γι΄ αυτόν τα λόγια δεν έχουν ουσία. Δεν έχω τι να πρωτοπώ. Όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια και όχι μόνο ξέρει ότι είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής που χάθηκε. Θα έλεγα ότι έσβησε ένα μεγάλο αστέρι. Για να ωραιοποιήσω το θέμα θα πω ότι τα αστέρια ανεβαίνουν στον ουρανό και φωτίζουν πάντα τις ψυχές μας».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να ακολουθήσεις τον ρυθμό του Μαραντόνα: «Θα έλεγα ότι δεν ήταν γρήγορος όταν δεν είχε την μπάλα. Όταν είχε την μπάλα γινόταν ταχύτατος. Θα μπορούσα να πω ότι  τα πόδια του ήταν σαν  χέρια ενός καλλιτέχνη.

Για τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκης: «Όταν έχεις μια ομάδα με 40 νέους στα αποδυτήρια, ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα ουσιαστικά δεν μπορείς να αποφύγεις καταστάσεις έντονες. Αυτό συμβαίνει καθημερινά. Λατρεύω τους παίκτες που έχουν χαρακτήρα. Αυτός ο χαρακτήρας πρέπει να πηγαίνει προς το συμφέρον όλων. Κάποιοι μικροί εκνευρισμοί που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και στο τέλος του αγώνα. Όλα φούσκωσαν από τα ΜΜΕ. Το να γράφεις για σκάνδαλα, το κάνεις για να πουλήσουν. Για όσα έγιναν μιλήσαμε στα αποδυτήρια. Εκλήθησαν παίκτες ενώπιον της διοίκησης και πιστεύω με την ωριμότητα που τους διακρίνει ότι ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης είναι πιο σωστός. Έχω τη δύναμη να πω ότι όλα αυτά είναι πίσω μας. Λέω όμως ότι καινούργια μπορούν να εμφανιστούν. Η απάντηση μου είναι  στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί πιστεύω ότι θα δώσουν απαντήσεις εντός αγωνιστικού χώρου»

Για τον Μπουζούκη: «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Είμαι προσεκτικός και βλέπω όσα κάνει ο Μπουζούκης. Έχουμε εξειδικευμένες προπονήσεις μαζί  και με άλλους παίκτες. Θα δώσω ένα παράδειγμα αλλά δεν θα ξαναμιλήσω για θέματα που πρέπει να μένουν εσωτερικά. Και άμα θέλουμε να παίξει ο Βιγιαφάνιες καταδικάζουμε τον Μπούζουκή ή τον Ανδρέα. Μετά με ρωτάνε γιατί δεν παίζει ο ένας ή άλλος. Το ρόστερ που έχουμε είναι μεγάλο και δεν μπορούμε να δώσουμε χρόνο σε όλους. Η στιγμή γι΄ αυτόν θα έρθει. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αποδείξουν και να δείξουν ότι μπορούν».

Για τον Ντρεοσί: «Τόσο καιρό δεν είχαμε ένα γενικό ή τεχνικό διευθυντή. Έπρεπε να φέρουμε κάποιον που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής, έκανε σπουδές προπονητικής και διοίκησης. Προπόνηση και διοίκησε στη Γαλλία. Γνωρίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι είναι ιδανικός άνθρωπος για την κατάσταση αυτή»

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο ντέρμπι και τι άλλαξε στο ημίχρονο: «Στην αρχή ενδεχομένως δείξαμε περισσότερο σεβασμό στον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία ισχυρή πίεση απέναντι στους παίκτες μας. Ενδεχομένως στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος να έριξε τον ρυθμό του. Ίσως, ίσως πολλά ίσως.Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο ακριβής τεχνικά. Επίσης αυτό που καταφέραμε ήταν να μειώσουμε τις αποστάσεις από τον αντίπαλο. Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός πήγε πίσω για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ίσως το έκαναν γιατί ήταν κουρασμένοι. Πιέσαμε, κάναμε 3-4 ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε»

Για το αν σκέφτεται να καθιερώσει τον Κουρμπέλη στην άμυνα: «Ο Κουρμπέλης έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου πίσω. Η θέση του  στόπερ ταιριάζει στον Κουρμπέλη. Είναι μια τεχνική ψυχραιμία, όπως χτίζουμε τον αγώνα μας. Αυτομάτως όμως χάνουμε τις βαθιές μπαλιές στο κέντρο. Το βασικό μου θέμα είναι να επιστρέψει ο Κουρμπέλης. Και ακριβώς αυτό που θέλω να πω ότι ο Κουρμπέλης έχει κάποιες ενοχλήσεις λόγω των πολλών αγώνων. Θα πρέπει να επανέλθει από τις μυικές ενοχλήσεις».

Για το αν χαρακτηρίζει το ματς με τον Παναιτωλικό “must win”: “Ολους τους αγώνες πρέπει να τους κερδίζουμε. Προετοιμαζόμαστε, είναι ο επόμενος αγώνας μας, πρέπει να κερδίσουμε. Οπως έχω πει πολλές φορές, στη ζωή υπάρχει το πρέπει.  Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, να δουλέψουμε, αλλά στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει το “πρέπει” για να κερδίσουμε.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS