ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 83-76

Παναθηναϊκός από… ατσάλι, «έλιωσε» την Μπάγερν Μονάχου!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σκληράδα, έπαιξε πολύ σοβαρό μπάσκετ και πήρε τη νίκη με 83-76 επί της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, για τη 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 3-6 το ρεκόρ της ομάδας του Γιώργου Βόβορα. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σαντ Ρος και τον Νέντοβιτς. Ακολούθησαν Παπαπέτρου και Παπαγιάννης.

Παναθηναϊκός από... ατσάλι, «έλιωσε» την Μπάγερν Μονάχου!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σκληράδα, έπαιξε πολύ σοβαρό μπάσκετ και πήρε τη νίκη με 83-76 επί της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, για τη 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 3-6 το ρεκόρ της ομάδας του Γιώργου Βόβορα. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σαντ Ρος και τον Νέντοβιτς. Ακολούθησαν Παπαπέτρου και Παπαγιάννης.

Οι πράσινοι έπαιξαν πολύ καλή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε πλουραλισμό στην επίθεση και πραγματοποιώντας ένα… σκληρό και σοβαρό παιχνίδι, επέστρεψε στα επιτυχημένα αποτελέσματα, πηγαίνοντας στο 3-6 στην Ευρωλίγκα.

Το ματς

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του ματς και για τις δύο ομάδες, με τον Βόβορα από την πλευρά του «τριφυλλιού» να επιλέγει η αρχική του πεντάδα να έχει περισσότερη έμφαση στην άμυνα. Έτσι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης πήρε θέση στο αρχικό σχήμα.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.534 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» ήθελαν εξ αρχής να περιορίσουν τη δυνατότητα της Μπάγερν προς το καλάθι και στα πρώτα τέσσερα λεπτά το έφερναν εις πέρας, με το σκορ να είναι 5-8. Η Μπάγερν από την πλευρά της βρήκε προσωρινή λύση και απέκτησε μικρό προβάδισμα +5 (5-10) στα μέσα του πρώτο δεκαλέπτου.

Με την άμυνα να λειτουργεί για το «τριφύλλι», η Μπάγερν έμενε μακριά από το καλάθι. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την είσοδο στο ματς του Νέντοβιτς και με σερί (10-0), ανέκτησαν τα ηνία στο σκορ και πήραν το προβάδισμα (15-10) στο 8′.

Η διαφορά μάλιστα έφτασε και στο +8 (18-10) με τον Παπαπέτρου, ωστόσο ο Μπόλντουιν έδωσε τέλος στο «πράσινο» σερί, μειώνοντας το σκορ από το σημείο των βολών (18-13), στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Ένα γρήγορο 5-0 σερί για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου, έφερε για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφια διαφορά +10 (23-13). Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε πολύ καλή εμφάνιση και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον Μακ να το πιστοποιεί αυτό με το τρίποντο μετά από κλέψιμο (26-13).

Ο Παναθηναϊκός με Σαντ-Ρος και Νέντοβιτς συνέχισε να βρίσκει τρόπο προς το καλάθι, με την Μπάγερν να βρίσκει και αυτή με τη σειρά της λύσεις για να μένει κοντά στο σκορ εκμεταλλευόμενη τα λάθη των πρασίνων (33-22). Ένα μικρό σερί της Μπάγερν κατέβασε σε μονοψήφιο τη διαφορά (35-27) στο 17′.

Η Μπάγερν αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύστοχη και με πρωταγωνιστή τον Μπόλντγουιν μείωσε (40-34). Η ασίστ του Σαντ-Ρος στον Μπέντιλ έφεραν το σκορ στο +7 (42-35) για τον Παναθηναϊκό, με τον Παπαγιάννη να μετατρέπει σε μια ακόμα ασίστ την πάσα του Σαντ-Ρος στο φινάλε του ημιχρόνου, με το σκορ να είναι στο +9 για το «τριφύλλι» (44-35).

Στο 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει με τον ίδιο τρόπο όπως στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόονυ, ωστόσο μέσα σε μόλις δύο λεπτά είχε καταφέρει να συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ. Η Μπάγερν με τον Λούτσιτς έβρισκε σκορ (46-37), ενώ από το σημείο των βολών ο Μπαμπ έκανε το (46-39). Τα γρήγορα φάουλ του Παναθηναϊκού, έδωσαν το δικαίωμα στη Μπάγερν να πλησιάσει εκ νέου (48-42), ωστόσο ο Μπέντιλ από την περιφέρεια έδωσε λύση για το τριφύλλι (51-42).

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι, με τον Ρέινολντς για τη Μπάγερν να βάζει δύσκολα στο τριφύλλι, ωστόσο οι «πράσινοι» με τον Σαντ-Ρος στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου, βρήκαν τρόπο να διατηρήσουν μικρή διαφορά +6 (60-54).

Με Ζίπσερ και Μπόλντγουιν έβρισκε λύσεις η Μπάγερν, ωστόσο ο Παναθηναϊκός με Σαντ Ρος, Παπαγιάννη και Παπαπέτρου κρατούσαν τη διαφορά +6 (69-63). Πόντοι από τον Ρέινολντς κρατούσαν τη Μπάγερν σε απόσταση αναπνοής από το τριφύλλι (72-70), ωστόσο ο Νέντοβιτς από την περιφέρεια διατηρούσε στο +5 τον Παναθηναϊκό (75-70). Ένα μεγάλο καλάθι από τον Σέρβο γκαρντ των πρασίνων έφτασε τη διαφορά στο +7 (77-70) και έδωσε μεγάλο προβάδισμα νίκης για την ομάδα του, με το ματς να θέλει δυο λεπτά για το φινάλε.

Οι «πράσινοι» ήταν σε mood νίκης και με τον Παπαπέτρου ολοένα και ξεμάκραιναν στο σκορ (79-70), ωστόσο το εύστοχο τρίποντο του Ζίπσερ άφησε το ματς ανοικτό. Οι βολές του Νέντοβιτς ωστόσο έβαλαν σφραγίδα νίκης για τον Παναθηναϊκό (80-73) που αφήνει πίσω του τα άσχημα αποτελέσματα της περασμένης εβδομάδας, επιστρέφοντας με νίκη που θα του δώσει ηρεμία και ψυχολογία για τη συνέχεια. Το τελικό σκορ βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 83-76, με τον Νέντοβιτς να πραγματοποιεί εξαιρετικό ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 44-35, 60-54, 83-76.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.