ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Συζητήσεις για νέα παράταση στο lockdown μέχρι 14 Δεκεμβρίου!

Το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση του lockdown, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν μειώνονται στον βαθμό που ανέμεναν οι ειδικοί.

Κορωνοϊός: Συζητήσεις για νέα παράταση στο lockdown μέχρι 14 Δεκεμβρίου!

Το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση του lockdown, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν μειώνονται στον βαθμό που ανέμεναν οι ειδικοί.

Την παράταση του lockdown μέχρι τις Δεκεμβρίου αποφάσισε η κυβερνηση, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ωστόσο στο τραπέζι έχει πέσει και η απόφαση, να υπάρξει νέα παράταση του lockdown, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, δηλαδή τα μέτρα να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι και 11 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 211.899 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκτός των άλλων στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο, για lockdown δύο ταχυτήτων, όσο κι αν η κυβέρνηση από την πλευρά της θέλει να ανοίξει σταδιακά την αγορά σε όλη την χώρα. Αυτό όμως που θα κρίνει την παράταση, αλλά και την άρση του lockdown, δεν είναι άλλο από την επιδημιολογική της εικόνα και ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία δεδομένα του ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα που σημειώθηκαν στη χώρα μας την Παρασκευή (27/11) ανέρχονται σε 2.013, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον συνολικό αριθμό ασθενών που είναι διασωληνωμένοι σήμερα ανέρχεται στους 607, ενώ 101 είναι οι συνάνθρωποι μας που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες.

«Παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα ανακοινώνονται 545 νέα κρούσματα. Επίσης, υψηλός αριθμός κρουσμάτων αναφέρεται στην Αττική με 319 και στη Λάρισα με 106 κρούσματα, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο αριθμός των 93 κρουσμάτων στις Σέρρες και 80 στη Μαγνησία το τελευταίο 24ωρο» ανέφερε από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου, ενώ αναφερόμενη στον κορωνοϊό τόνισε ότι: «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν λέει να φύγει. Στην Ευρώπη από την αρχή της πανδημίας έχουν καταμετρηθεί περισσότερα από 12 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότεροι από 307.000 θάνατοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και με βάση τα δεδομένα των τελευταίων 14 ημερών, η Ελλάδα βρίσκεται στη 17η θέση με βάση τα νέα κρούσματα και στη 16η θέση με βάση τη θνητότητα. Παραμένουμε, λοιπόν, με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Πηγή: sdna.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...