ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1

«Καθάρισε» σε ένα ημίχρονο και πήρε αυτό που ήθελε

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ανέβηκε στη βαθμολογία. Μακέντα (19') και Λιάβας (αυτ. 44') τα γκολ του «τριφυλλιού». Ο Μεντόζα με πέναλτι στις καθυστερήσεις αυτό των φιλοξενούμενων. Ακυρώθηκαν 3 τέρματα για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ανέβηκε στη βαθμολογία. Μακέντα (19′) και Λιάβας (αυτ. 44′) τα γκολ του «τριφυλλιού». Ο Μεντόζα με πέναλτι στις καθυστερήσεις αυτό των φιλοξενούμενων. Ακυρώθηκαν 3 τέρματα για τους «πράσινους».

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Λούκας Βιγιαφάνιες, πρώτο «γεμάτο» ματς και για τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα που σημείωσε δύο γκολ που ακυρώθηκαν λόγω VAR και έδωσε μια ασίστ για τον Μαουρίτσιο σε τέρμα που επίσης ακυρώθηκε. Αρκετά δραστήριοι οι δύο νεαροί «πράσινοι» ποδοσφαιριστές, Βασίλης Ζαγαρίτης και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος που έδωσαν συνέχεια στη θετική παρουσία τους, στα ματς του Παναθηναϊκού.

Το ματς

Με πολλές απουσίες παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Λάζλο Μπόλονι στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Λούκας Βιγιαφάνιες για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, ενώ φανέλα βασικού έδωσε και στον Αϊτορ Κανταλαπιέδρα.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο τους για πρώτη φορά, θέλησαν να κάνουν το restart και να κάνουν ζημιά στο «τριφύλλι».

Το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες, με το «πράσινο» τεχνικό τιμ να δίνει συνεχώς οδηγίες σε Αλεξανδρόπουλο και Βιγιαφάνιες για να κάνουν περισσότερο ελκυστικό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Πρώτη καλή στιγμή ωστόσο, ήρθε από την πλευρά των φιλοξενουμένων, με τον Ανζάντι να μην πιάνει ιδανική κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει τον Διούδη. Το τέρμα που πέτυχε ο Αϊτόρ ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του VAR.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το γκολ και το βρήκε στο 19ο λεπτό, μετά από χαμηλή σέντρα του Σάντσες, ο Φεντερίκο Μακέντα κινήθηκε πανέξυπνα στο πίσω δοκάρι και παραβίασε την εστία του Κνετ, κάνοντας το 1-0 για το «τριφύλλι», πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Από το γκολ και μετά ο ρυθμός του ματς έπεσε, οι «πράσινοι» όμως είχαν τον έλεγχο, κρατούσαν μπάλα και έκαναν διαχείριση. Με τον Ζαγαρίτη να σεντράρει στο 36′ προς τον Καρλίτος, επεδίωξαν να φτιάξουν φάση, ωστόσο ο Κνετ βγήκε και μάζεψε τη μπάλα. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι από μια εκτέλεση κόρνερ στο 39′, δημιούργησαν φάση, ωστόσο η «πράσινη» άμυνα απομάκρυνε. Ο Διούδης ήταν ξανά σε ετοιμότητα στο 40′ και μπλόκαρε τη μπάλα, μετά από σέντρα του Τζανακάκη.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση στο 43′ και μετά από εξαιρετική συνεργασία του Καρλίτος με τον Ζαγαρίτη, ο νεαρός μπακ γύρισε τη μπάλα στη καρδιά της μικρής περιοχής, με τον Λιάβα να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στην επανάληψη, παρά το 2-0 ο Λάζλο Μπόλονι συνέχισε να δίνει ο οδηγίες στην ομάδα του και ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του καλή στιγμή, πέτυχε και το 3-0, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για χέρι του Βιγιαφάνιες στην αρχή της φάσης.

Ο Μπόλονι εμφανώς ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του, συνέχισε να δίνει εντολές για πιο άμεσο ποδόσφαιρο και προχώρησε στις πρώτες αλλαγές, βάζοντας τον Αγιούμπ στη θέση του Καρλίτος. Στο 75, ο Ζαγαρίτης έφυγε στην αντεπίθεση, ωστόσο ο Κνετ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την προσπάθεια του νεαρού μπακ. Στο τελευταίο τέταρτο ο Μπόλονι φρέσκαρε περισσότερο την ομάδα του, με τους «πράσινους» να κάνουν άριστη διαχείριση του 2-0.

Το ματς από την ευκαιρία του Ζαγαρίτη και μετά «έσβησε», με το «τριφύλλι» να οδεύει προς μια άνετη νίκη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σάντσες, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μεντόσα στο 94′, γράφοντας το τελικό 2-1. Έτσι οι «πράσινοι» πήραν μια πολύτιμη νίκη, καθώς ακολουθεί πρόγραμμα «γολγοθάς», με αρκετά δύσκολα ματς, αρχή γενομένης το ντέρμπι με την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο (83′ Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (83′ Μπουζούκης), Αϊτόρ (78′ Μολό), Καρλίτος (67′ Αγιούμπ), Μακέντα (78′ Καμπετσής).

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας, Γιάκολις (60′ Ντουάρτε), Μάζουρεκ (60′ Τάχαρ), Αριγίμπι (70′ Μεντόσα), Αζάντι (46′ Βέργος).

Exit mobile version