ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Γεια σου ρε «Βίγια» παικταρά!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού και την σπουδαία κλάση του Λούκας Βιγιαφάνιες.

Γεια σου ρε «Βίγια» παικταρά!

Ναι ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 τον Παναιτωλικό, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, αλλά αν δεν υπήρχε ο Βιγιαφάνιες στο παιχνίδι αυτό, δύσκολα θα κέρδιζε η ομάδα και δύσκολα θα θυμόμασταν κάτι από αυτό το ματς.

Σε έναν αγωνιστικό χώρο, που κάνει για… περιστέρια, αλλά όχι για ποδοσφαιριστές (γλίστραγαν οι παίκτες, μπράβο στην εταιρεία, που το… έφτιαξε για δεύτερη φορά) ο Παναθηναϊκός είχε ένα σχετικά καλό πρώτο ημίχρονο, ένα κακό δεύτερο, αλλά έναν παίκτη, που ήταν σε άλλο επίπεδο με τους υπόλοιπους.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα και στο πρώτο ημίχρονο, που είχε δυνάμεις, ήταν μόνος του όλη η ομάδα. Έπαιζε τυπικά αριστερά στο 4-4-2, αλλά όργωσε το γήπεδο, έβγαινε συχνά στον άξονα, γύρναγε και ζήταγε την πρώτη μπάλα και οργάνωσε μαεστρικά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Μπορεί να ακυρώθηκε, αλλά η πάσα του στο γκολ του Αϊτόρ στο 10, είναι πάσα, που μόνο αυτός, μπορεί να δώσει. Είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας, αφού από τα πόδια του αναπτύχθηκε σωστά η ομάδα και ήταν αυτός, που έμπαινε ανάμεσα στις γραμμές και την κατάλληλη στιγμή έκανε την πάσα, που δημιουργούσε καλές προϋποθέσεις για επίθεση.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.336 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο «Βίγια» βοήθησε και αμυντικά, αφού έκλεψε μπάλες, έκανε φάουλ και του έκαναν και στο 64′ ο Αριγίμπι τον πάτησε, αλλά δεν είδε ποτέ την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο. Με αυτόν τον «Βίγια» ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει στη συνέχεια, ότι θα πάει καλύτερα, αλλά το μέχρι που μπορεί να φθάσει είναι άγνωστο. Όχι πολύ ψηλά πάντως, διότι είναι μία ομάδα, που έχει καλές στιγμές, αλλά όχι διάρκεια στο παιχνίδι της, μία ομάδα, που στα νεκρά διαστήματα μπορεί να βάλει τον αντίπαλο στο παιχνίδι από του πουθενά. Όπως έγινε με το 2-1 στις καθυστερήσεις, που αν είχε γίνει δέκα λεπτά νωρίτερα μπορεί να κάναμε σήμερα άλλη κουβέντα.

Μα θα πει κανείς η ομάδα έβαλε πέντε γκολ και μέτρησαν τα δύο. Σωστά, αλλά επειδή εμείς δεν είμαστε σαν κάποιους άλλους, που κάνουν το άσπρο μαύρο το πρώτο γκολ του Αϊτόρ και του Μαουρίσιο σωστά ακυρώθηκαν σαν οφ-σάιντ και στο δεύτερο γκολ του Αϊτόρ, που το πετυχαίνει μετά από τριπλή ευκαιρία και τακουνάκι του Καρλίτος, η μπάλα έχει βρει κατά λάθος, όπως την γυρνάει στο χέρι του Βιγιαφάνιες και βάση κανονισμού σωστά ακυρώθηκε. Τώρα βέβαια στην Ελλάδα, που ο κανονισμός εφαρμόζεται κατά το δοκούν μπορεί να δούμε ένα τέτοιο γκολ να μετράει σε κάποιο επόμενο ματς, για άλλη μεγάλη ομάδα.

Με βάση αυτά, που είδαμε, λοιπόν, το να φωνάξουμε «γεια σου ρε Βίγια παικταρά» δεν είναι υπερβολή, αλλά πραγματικότητα. Από αυτό το 2-1 σημειώνουμε και το γεγονός, ότι με αυτή τη νίκη η ομάδα μπαίνει εξάδα, έστω και με ματς παραπάνω, το πρώτο γκολ του Μακέντα μετά από καιρό, την καλή εμφάνιση του Ζαγαρίτη, που από δική του σέντρα έβαλε το αυτογκόλ ο Λιάβας και την σχετικά καλή παρουσία του Αϊτόρ, που αν δεν υπήρχε το VAR, μπορεί να είχε σκοράρει και να είχε δώσει ασίστ. Ελπιδοφόρα και η παρουσία του Αλεξανδρόπουλου, που έπαιξε αντί του Κουρμπέλη και με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο κακός ήταν ο Καρλίτος.

*Μπήκε στο 67′ και με εξαίρεση μία πάσα, που πέρασε στον Ζαγαρίτη ο Αγιούμπ για άλλη μία φορά… περπάταγε. Το κατάλαβε ο Μπόλονι και του έκανε παρατηρήσεις, αλλά η δική μου απορία είναι, γιατί συνεχίζουν και δίνουν ευκαιρίες σε έναν παίκτη, που παίζει σαν παλαίμαχος και όχι σε νέα παιδιά, όπως ο Μπουζούκης, όπως ο Εμμανουηλίδης (εκτός αποστολής!), που ξέρεις, ότι θα δώσουν και την ψυχή τους και μπορείς να περιμένεις, ότι θα εξελιχθούν και χρειάζονται στήριξη και όχι… θάψιμο.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.