ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πειρατεία σε πλοίο του Βαγγέλη Μαρινάκη

Νέα πειρατεία εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Κόλπο της Γουινέας, αυτή τη φορά σε δεξαμενόπλοιο της Capital Ship Management του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως δημοσιεύει το euro2day.

Πειρατεία σε πλοίο του Βαγγέλη Μαρινάκη

Νέα πειρατεία εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Κόλπο της Γουινέας, αυτή τη φορά σε δεξαμενόπλοιο της Capital Ship Management του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως δημοσιεύει το euro2day.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρείαςσυμβούλων ασφαλείας Dryad Global, αναφέρει ότι το δεξαμενόπλοιο 38.000-dwt «Agisilaos», το οποίο ναυπηγήθηκε το 2006, δέχθηκε επίθεση από ομάδα πειρατών, οι οποίοι απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος, το οποίο αριθμεί 23 άτομα -Ρώσους, Ρουμάνους και Φιλιπινέζους.

Το πλοίο αργότερα κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Lome, ενώ το περιστατικό επιβεβαιώνεται και από επίσημη ανακοίνωση από τη διαχειρίστρια εταιρεία, την Capital Ship Management.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 66.051 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σημειώθηκε περιστατικό που αφορά στην ασφάλεια του πλοίου «Agisilaos», στις 29 Νοεμβρίου στις 21:12, ανοικτά των ακτών του Lome του Τogo. Η Capital έχει ξεκινήσει την υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης μιας κατάστασης έκτατης ανάγκης και έχει ειδοποιήσει τις αρμόδιες λιμενικές και ναυτιλιακές αρχές. Λόγω της ευαίσθητης φύσης του συμβάντος, δεν θα παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόκειται για το 24ο περιστατικό πειρατείας που καταγράφεται στην περιοχή το 2020, έτος κατά το οποίο έχουν απαχθεί συνολικά από τους πειρατές 122 ναυτικοί. Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά στο ελληνόκτητο εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο «Στέλιος Κ», από το οποίο απήχθησαν τρεις Ελληνες ναυτικοί.

Πηγή: tvxs

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...