ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πειρατεία σε πλοίο του Βαγγέλη Μαρινάκη

Νέα πειρατεία εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Κόλπο της Γουινέας, αυτή τη φορά σε δεξαμενόπλοιο της Capital Ship Management του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως δημοσιεύει το euro2day.

Πειρατεία σε πλοίο του Βαγγέλη Μαρινάκη | panathinaikos24.gr

Νέα πειρατεία εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Κόλπο της Γουινέας, αυτή τη φορά σε δεξαμενόπλοιο της Capital Ship Management του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως δημοσιεύει το euro2day.

Κι όμως το έκαναν: Απίθανη εξέλιξη με Φιλιππίδη- Λιγνάδη εντός φυλακών
Κι όμως το έκαναν: Απίθανη εξέλιξη με Φιλιππίδη- Λιγνάδη εντός φυλακών 220.040 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρείαςσυμβούλων ασφαλείας Dryad Global, αναφέρει ότι το δεξαμενόπλοιο 38.000-dwt «Agisilaos», το οποίο ναυπηγήθηκε το 2006, δέχθηκε επίθεση από ομάδα πειρατών, οι οποίοι απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος, το οποίο αριθμεί 23 άτομα -Ρώσους, Ρουμάνους και Φιλιπινέζους.

Το πλοίο αργότερα κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Lome, ενώ το περιστατικό επιβεβαιώνεται και από επίσημη ανακοίνωση από τη διαχειρίστρια εταιρεία, την Capital Ship Management.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σημειώθηκε περιστατικό που αφορά στην ασφάλεια του πλοίου «Agisilaos», στις 29 Νοεμβρίου στις 21:12, ανοικτά των ακτών του Lome του Τogo. Η Capital έχει ξεκινήσει την υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης μιας κατάστασης έκτατης ανάγκης και έχει ειδοποιήσει τις αρμόδιες λιμενικές και ναυτιλιακές αρχές. Λόγω της ευαίσθητης φύσης του συμβάντος, δεν θα παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόκειται για το 24ο περιστατικό πειρατείας που καταγράφεται στην περιοχή το 2020, έτος κατά το οποίο έχουν απαχθεί συνολικά από τους πειρατές 122 ναυτικοί. Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά στο ελληνόκτητο εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο «Στέλιος Κ», από το οποίο απήχθησαν τρεις Ελληνες ναυτικοί.

Πηγή: tvxs

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close