ΜΠΑΣΚΕΤ

Τραγικός Παναθηναϊκός και βαριά ήττα στη Γαλλία!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χειρότερό του παιχνίδι στη φετινή Ευρωλίγκα, δεν είχε καθαρό μυαλό στις επιλογές του, ούτε πάθος και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τη Βιλερμπάν με 97-73 στο Αστρομπάλ σε εξ' αναβολής παιχνίδι για την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χειρότερό του παιχνίδι στη φετινή Ευρωλίγκα, δεν είχε καθαρό μυαλό στις επιλογές του, ούτε πάθος και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τη Βιλερμπάν με 97-73 στο Αστρομπάλ σε εξ’ αναβολής παιχνίδι για την Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα είχε ένα πολύ κακό πρόσωπο στη Γαλλία. Επί της ουσίας, ήταν ανταγωνιστική μόνο για ένα δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και δε συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση από το τριφύλλι. Μοιραία, ήρθε η βαριά ήττα σε εξ αναβολής ματς. Στο 3-7 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού.

To ματς

Όσο καλά και αν προσπάθησε να ξεκινήσει το ματς ο Παναθηναϊκός, όσο καλές άμυνες και αν «έβγαλε» στο πρώτο πεντάλεπτο, στην επίθεση δεν μπόρεσε να τις εξαργυρώσει. Και όσο η αστοχία αποτελούσε το μόνιμο πρόβλημα των «πρασίνων» άλλο τόσο η Βιλερμπάν έπαιρνε… ψυχολογία με δύο εύστοχα σουτ από την περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ντίνος Μήτογλου αποτελούσε τη μοναδική αξιόπιστη λύση του «τριφυλλιού» έχοντας ξεκινήσει με επτά γρήγορους πόντους για το 10-12 της ελληνικής ομάδας, αλλά από εκεί και πέρα, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει στη μεριά των γηπεδούχων.

Με 10-5 στο τελευταίο τρίλεπτο πήρε τα ηνία στο σκορ (20-17) με τη λήξη της α’ περιόδου και έκτοτε άρχισε ο… κατήφορος στο «Astroballe». Οι παίκτες του Τι Τζέι Πάρκερ πετούσαν… βότσαλα στον ωκεανό, ενώ την ίδια ώρα είχε «χαλάσει» το μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού οι οποίοι θύμιζαν… Μπάγερν Μονάχου του πρώτου 15λεπτου στο ΟΑΚΑ. Η Βιλερμπάν είχε 6/6 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο εκτοξεύοντας τον δείκτη του σκορ και στο +18 (44-26) με επιμέρους 21-7 από το 23-19 που ήταν και η τελευταία φορά που το «τριφύλλι» είχε επαφή με το σκορ.

Η διαφορά στα ποσοστά ήταν χαώδης στο πρώτο ημίχρονο (44-30). Η Βιλερμπάν είχε 7/14 δίποντα και 10/13 τρίποντα (!!!) χωρίς να «εκτελέσει» καμία βολή, ενώ είχε και 9 λάθη! Ο Χάουαρντ ήταν ο κύριος εκφραστής με 3/3 τρίποντα και 1/1 δίποντο, ενώ 3/4 τρίποντα είχε και ο Κόουλ. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν ήταν ούτε τα ριμπάουντ (17-17), ούτε τα λάθη (4) αλλά τα κάκιστα ποσοστά εντός παιδιάς με 8/22 δίποντα και 3/14 τρίποντα, όπερ και σημαίνει 11/36 στο σύνολο. Δηλαδή ποσοστό 30% έναντι 63% που είχε η γαλλική ομάδα.

«Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε. Τώρα απλά πρέπει να παίξουμε»: Η δήλωση του Γιώργου Βόβορα πριν το δεύτερο ημίχρονο έδειξε το… κλίμα στις τάξεις του «τριφυλλιού» και έδωσε σύνθημα για αντεπίθεση. Ένα σερί 5-0 από την πλευρά των φιλοξενούμενων έδωσε boost στην ψυχολογία και κατέβασε την διαφορά (44-35, 23′), όμως αυτό αποτέλεσε δείγμα προσωρινής συνθήκης. Η Βιλερμπάν δεν αγχώθηκε, βρήκε ξανά λύσεις από μακρινή απόσταση, βελτίωσε την άμυνά της και ένα εντυπωσιακό σερί 13-0 έφερε τους τρομερούς Γάλλους στο +24 (61-37, 26′). Οι «πράσινοι» πάλεψαν για να μειώσουν, αλλά το +17 στο 30′ (68-51) δεν άφηνε περιθώριο για αισιοδοξία.

Ήταν προφανές πως το νερό είχε μπει στο… αυλάκι για την Βιλερμπάν. Ο Παναθηναϊκός αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα για την ανατροπή και οι Γάλλοι συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι. Έτσι, η Βιλερμπάν έφτασε με άνεση στη νίκη, σε ένα ματς που θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης.

Exit mobile version