Ερασιτέχνης

To MoU για τον Βοτανικό – Τι κερδίζει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό το ΜoU που υπεγράφη για τη διπλή ανάπλαση. Τι κερδίζει ο Ερασιτέχνης από τη διαφαινόμενη συμφωνία και πότε θα γίνει η Γενική Συνέλευση.

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό το ΜoU που υπεγράφη για τη διπλή ανάπλαση. Τι κερδίζει ο Ερασιτέχνης από τη διαφαινόμενη συμφωνία και πότε θα γίνει η Γενική Συνέλευση.

Αρχικά, να τονιστεί ότι είναι ένα μνημόνιο συνεργασίας. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2005 και το 2017 σχετικά με Βοτανικό και Γουδί αντιστοίχως. (Η διαδικασία ήταν ίδια πρώτα υπογράφηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς, έπειτα δημοσιοποιήθηκαν και στη συνέχεια πέρασαν από Γ.Σ.). Επί της ουσίας πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ των συνεργαζομένων προκειμένου να συμβάλλουν άπαντες σε ένα κοινό πλαίσιο για όλα όσα είναι να κάνουν. Δεν πρόκειται για κάτι το δεσμευτικό καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στις διμερείς συμφωνίες με ΑΕΠ Ελαιώνα και ΠΑΕ τότε δεν θα έχει καμία απολύτως ισχύ.

Ο Ερασιτέχνης θα προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες μέχρι τη Γ.Σ. χωρίς ωστόσο να υπογράψει κάτι καθώς αυτό θα αποφασιστεί στη Γ.Σ. από τα μέλη. Κατά συνέπεια το MOU δεν θα έχει κάποια ισχύ σε περίπτωση που δεν περάσει από τη ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του Παναθηναϊκού Α.Ο. Εν ολίγοις το Προεδρικό διάταγμα και οι διμερείς συμφωνίες είναι αυτές που όταν υπογραφούν θα έχουν ρήτρες κλπ και όχι το MOU.

Η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί όταν είναι έτοιμες οι διμερείς συμφωνίες (όχι υπογεγραμμένες) . Προορίζεται γύρω στον Φεβρουάριο ωστόσο αυτό θα κριθεί και από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρούνται εκείνη τη στιγμή. Οι διμερείς συμφωνίες θα γνωστοποιηθούν και θα παρουσιαστούν στα μέλη πριν τη Γ.Σ. έτσι ώστε να έχουν την πλήρη εικόνα και όλα τα δεδομένα στα χέρια τους.

Τι πετυχαίνει ο Ερασιτέχνης

-Ίδια δικαιώματα με τη Λεωφόρο στον Βοτανικό στο 100% των εγκαταστάσεων και όχι στο 50%

-Δωρεάν παραχώρηση για 99 χρόνια των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη και του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Βοτανικό

-Δωρεάν παραχώρηση και εκμετάλλευση για 99 χρόνια του μουσείου και του εντευκτηρίου που θα χτιστούν στον ιστορικό χώρο του νέου Πάρκου της Λεωφόρου . Κατά συνέπεια ο Παναθηναϊκός δεν θα αποκοπεί ποτέ από τη ρίζα του και θα έχει πάντα ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή του.

-Σύγχρονες εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη με δωρεάν έξοδα λειτουργίας και συντήρησης

-Γήπεδο ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων

-Τη δυνατότητα για δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ σε κοντινή απόσταση εφόσον κριθεί από την ΚΑΕ συμφέρουσα

Τι προσδοκά να κερδίσει ο Ερασιτέχνης

-Οικονομική αυτοτέλεια μέσα από το ύψος του ενοικίου και άλλων μορφών οικονομικής στήριξης μέσα από τη διμερή συμφωνία που θα κάνει με την ΠΑΕ.

-Κοινή χρήση με τον Δήμο Αθηναίων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου στο Βοτανικό.

-Την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των 7.500 τ.μ. σε αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα από τη διμερή συμφωνία με τον ΑΕΠ Ελαιώνα.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό, σχετικά με το κομμάτι που αναφέρεται στο ενοίκιο της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη. Το “άνευ ανταλλάγματος” που γράφει εννοεί όχι πέραν του 15% που είναι το νόμιμο και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Ως προς αυτό το κομμάτι θα υπάρξει διαπραγμάτευση του ΑΟ με την ΠΑΕ, στις διμερείς συμφωνίες. Είναι δηλαδή θέμα… εσωτερικό του Παναθηναϊκού.

Τέλος, το κομμάτι των εμπορικών χρήσεων του γηπέδου είναι προϊόν διαπραγμάτευσης ΠΑΕ και Δήμου Αθηναίων

Exit mobile version