ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Τρεις σημαντικές εξηγήσεις σε απορίες για το MoU του Βοτανικού

Από την ανάγνωση του ΜοU για τη διπλή ανάπλαση, προκύπτουν τρεις παράμετροι που χρίζουν ερμηνείας.

Τρεις σημαντικές εξηγήσεις σε απορίες για το MoU του Βοτανικού

Από την ανάγνωση του ΜοU για τη διπλή ανάπλαση, προκύπτουν τρεις παράμετροι που χρίζουν ερμηνείας.

Και οι τρεις έχουν να κάνουν με τις διμερείς συμφωνίες, που είναι και το επόμενο βήμα.

1. Η αναφορά που γίνεται στο μνημόνιο για δωρεάν παραχώρηση γηπέδου από τον Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.295 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εξήγηση: Η ΠΑΕ αναμένεται να πληρώσει μια ετήσια εκμίσθωση στον Α.Ο, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν περιγράφεται στο μνημόνιο.  Αυτό, όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσει στις συζητήσεις ανάμεσα στους δυο. Έχει να κάνει με τις συμφωνίες ΠΑΕ – Ερασιτέχνη, όπως συμβαίνει και τώρα με τα χρήματα που δίνει. Είναι, δηλαδή, ένα εσωτερικό θέμα. Πέρα από το ενοίκιο, ο Ερασιτέχνης υπάρχει και το ποσοστό 15% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων, βάσει νόμου. Βέβαια, μπορεί οι δυο πλευρές να τα βρουν στις μεταξύ τους συζητήσεις με ένα φιξ ποσό κάθε χρόνο. Αυτό αφορά τον Σύλλογο.

2. Αναφέρεται ότι οι εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου δεν αποτελούν αντικείμενο παραχώρησης του Δήμου προς τον Ερασιτέχνη και από τον Α.Ο στην ΠΑΕ, αλλά θα αποτελέσουν αντικείμενο ετήσιας εκμίσθωσης στον ανάδοχο που θα προκύψει μετά από διαγωνισμό.

Εξήγηση: Αυτό σημαίνει ότι δε θα παραχωρηθούν δωρεάν στον Παναθηναϊκό. Αν γινόταν αυτό θα ήταν σαν να του χάριζαν ένα γήπεδο, δίχως το τριφύλλι να βάλει ευρώ! Το ύψος του ποσού θα συμφωνηθεί στις συζητήσεις ΠΑΕ και Δήμου, δίχως να μεσαολαβήσει ο Ερασιτέχνης. Στην πρόταση«ο ανάδοχος που θα προκύψει από διαγωνισμό» εξυπακούεται ότι μιλάμε για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά η λέξη “διαγωνισμός” έχει να κάνει με νομικούς λόγους και όχι ουσίας.

3.Η κατανομή εσόδων των εμπορικών δραστηριοτήτων θα είναι με ποσοστά 65%-35% στο Δημόσιο και το Δήμο Αθηναίων.

Εξήγηση: Δημόσιο και Δήμος θα παίρνουν ένα ποσό από την πράσινη ΠΑΕ. Το ύψος του θα καθοριστεί στις διμερείς συμφωνίες. Το ποσό που θα συμφωνηθεί να δίνει η ΠΑΕ θα το μοιράζονται με αντιστοιχία 65%-35%.

Ο,τι πλεόνασμα προκύπτει από την εκμετάλλευση των εμπορικών χρήσεων εντός γηπέδου, θα πηγαίνει στο ταμείο της ΠΑΕ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.