ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Ναι ρε Πανάθααα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr, για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, που είναι η πρώτη μεγάλη φετινή νίκη και έχει υπογραφές.

Ναι ρε Πανάθααα!

Ναι ρε Πανάθα, επιτέλους μας έκανες και χαρήκαμε. Μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά τυπικά εκτός έδρας με ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και για 75 λεπτά να μην έχει κίνδυνο από την ΑΕΚ.

Τον Παναθηναϊκό ακόμα και όταν είναι στα κάτω του θα τον σέβεστε. Για 45 λεπτά η ομάδα έκανε πάρτι στο ΟΑΚΑ προηγήθηκε 0-2 με τα γκολ του Μακέντα και του Κουρμπέλη, έχασε ένα …άχαστο γκολ με τον Μαουρίσιο και όλα έδειχναν, ότι θα κάνει περίπατο. Ο Μπόλονι με το 4-3-3 και την απόφαση να παίξει μόνο με τον Μακέντα μπροστά(άφησε τον Καρλίτος εκτός και αυτή δεν ήταν εύκολη απόφαση) και με την χρησιμοποίηση του Αλεξανδρόπουλου στα χάφ έκανε την ομάδα πολύ συμπαγή αμυντικά και ακύρωσε τα χαφ της ΑΕΚ. Παράλληλα πρέσαρε σωστά και με ηγέτη τον Βιγιαφάνιες και εξαιρετικούς τον Χατζηγιοβάνη και τον Μακέντα έβγαινε σωστά στην επίθεση και εκμεταλλεύτηκε τους χώρους, που άφησε η… ζαλισμένη ΑΕΚ.

Ο Ζαγαρίτης έκανε πλάκα στον Βασιλαντωνόπουλο αριστερά και ο Σάντσες είχε σβήσει τον Λιβάγια με τον Βέλεθ να διώχνει, ότι μπάλα πλησίαζε στην περιοχή. Ηταν ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο, που το 0-2 μοιάζει λίγο.

Στο δεύτερο η ομάδα απειλήθηκε μετά την αναγκαστική αλλαγή του Βιγιαφάνιες και την απόφαση του Μπόλονι να παίξει με 5-4-1, που δεν του βγήκε. Η ομάδα έχασε το κέντρο, μπήκε ο… παλαίμαχος Αγιούμπ, ο Καρλίτος δεν ήταν… Μακέντα και η ομάδα έμοιαζε να παίζει με 9.

Ευτυχώς σε αυτήν την πίεση της ΑΕΚ ο Διούδης, όποτε χρειάστηκε έδιωξε την μπάλα με εξαίρεση την φάση του Ολιβέϊρα, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι και στο τέλος βοήθησε και ο Βέλεθ . Το 1-2 έχει τις υπογραφές των σκόρερ Μακέντα, Κουρμπέλη, των Χατζηγιοβάνη, Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλου, Βέλεθ, Ζαγαρίτη και όλων όσων ήταν στην ενδεκάδα και φυσικά του Μπόλονι που το προετοίμασε σωστά το παιχνίδι και παρέταξε την ιδανική ενδεκάδα και με το σωστό 4-3-3.

Το γεγονός, ότι στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν λάθη είναι δίδαγμα για τα επόμενα παιχνίδια. Ο Μπόλονι τώρα μαθαίνει την ομάδα και είμαι σίγουρος, ότι όσους …περπατάνε δεν θα τους ανεχθεί άλλο. Παναθηναϊκός σημαίνει μαχητική ψυχή, το είδαμε από τα παιδιά, που ήταν στην ενδεκάδα, από τον Κουρμπέλη, που αρνιόταν να βγει παρά τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, από τον πανηγυρισμό του αρχηγού και όλης της ομάδας στο δεύτερο γκολ. Σε αυτή την ομάδα μισθοφόροι δεν έχουν θέση και γρήγορα θα πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς. Τον Αγιούμπ μετά και το αποψινό τον φωνάζεις τα βρίσκεις μαζί του στην αποζημίωση και τον στέλνεις…  Τέλος η ανοχή με αυτό τον τύπο…

Να πω ότι αυτή η νίκη είναι μεγάλη βουλώνει και στόματα, που έλεγαν για τριάρες μέσα στην εβδομάδα, κρατάει ζωντανή την ομάδα για την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά για να έχει αξία θα πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΣ στην Λεωφόρο το ερχόμενο Σάββατο. Αν δεν το κάνει η νίκη επί της ΑΕΚ δεν θα έχει καμία αξία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.