ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Η φάση είναι (ξανά) Βιγιαφάνιες

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έχει επιστρέψει για τα καλά και η διαφορά στη μεσοεπιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Η φάση είναι (ξανά) Βιγιαφάνιες

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έχει επιστρέψει για τα καλά και η διαφορά στη μεσοεπιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Άργησε να μπει, λόγω του τραυματισμού του και της υποτροπής που υπέστη στις αρχές της χρονιάς, αλλά χαλάλι… Ο Λούκας Βιγιαφάνιες είναι ξανά δυνατός και η παρουσία του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού δίνει άλλο επίπεδο στη μεσοεπιθετιή λειτουργία της ομάδας.

Ο Αρεντινός αγωνίστηκε για δεύτερη φορά βασικός φέτος, έπειτα από την πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα στο νικηφόρο ματς με τον Παναιτωλικό. Είχαν προηγηθεί οι συμμετοχές, ως αλλαγή, με Λαμία, Απόλλωνα Σμύρνης, Ατρόμητο και Ολυμπιακό. Στα δυο τελευταία ματς, φάνηκε ξεκάθαρα η ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας και η άνοδος του τριφυλλιού.

Στα συγκεκριμένα παιχνίδια, με Παναιτωλικό και ΑΕΚ, δηλαδή, το τριφύλλι έχει βάλει δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στα περισσότερα ο Βιγιαφάνιες έχει συμμετοχή. Στο χθεσινό ντέρμπι με την Ένωση είναι αυτός που βγάζει την μπαλιά στον Χατζηγιοβάνη, προτού ο τελευταίος δώσει ασίστ στον Μακέντα.

Στο δεύτερο τέρμα, έχει συμμετοχή στην αριστερή πλευρά. Επίσης, ήταν ο άνθρωπος που μοίραζε παιχνίδι, έβγαζε με εντυπωσιακή απλότητα την ομάδα μπροστά με μια του κίνηση, κρατούσε μπάλα όποτε έπρεπε, έβλεπε γήπεδο και έκανε τους χαφ και τους αμυντικούς της ΑΕΚ να τον παρακολουθούν δίχως, τις περισσότερες φορές, να μπορούν να του πάρουν την μπάλα από τα πόδια.

Ο Παναθηναϊκός ξαναβρήκε στο πρόσωπο του Λούκας Βιγιαφάνιες αυτό που του έλειπε. Μια ποιοτική λύση στη μεσαία γραμμή που θα κάνει το δύσκολο, εύκολο και που από τα δικά του πόδια θα δημουργηθούν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Αν προσθέσουμε σε αυτό και την ηγετική φυσιογνωμία του ποδοσφαιριστή, καταλαβαίνει κανείς ότι τα καλύτερα έρχονται με τον εξαιρετικό Αργεντινό.

Ναι, οι περισσότεροι είχαν… μουδιάσει και κάπως ήταν μαγκωμένοι όταν ο Βιγιαφάνιες αργούσε να μπει. Μάλιστα, το γεγονός ότι έκανε για μεγάλο διάστημα θεραπείες και ατομικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με το κακό ξεκίνημα της ομάδας, έκανε πολύ κόσμο να είναι στα κάγκελα και να αρχίσει τις υπερβολές για “τελειωμένο”, “παλαίμαχο” κλπ. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι βιασύνες και οι απόψεις, δίχως να γνωρίζουμε τι συμβαίνει, όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά εκθέτουν…

Ο Βιγιαφάνιες είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, για την αγωνιστική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ναι, δεν πειθαρχεί τακτικά και γι αυτό ο Μπόλονι ψάχνει να βρίσκει διάφορα τρικ για να τον καλύπτει στα ανασταλτικά καθήκοντα. Είναι τέτοια, όμως, η προσωπικότητα και η ποιότητα που διαθέτει, που, πλέον, παίρνει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του, αν μπορεί να πει κάποιος αυτή την ατάκα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Την υγειά του να έχει ο Λούκας και θα δώσει πολλά περισσότερα στον Παναθηναϊκό στη συνέχεια.

Υ.Γ: Αλεξανδρόπουλος και Ζαγαρίτης συνεχίζουν την ανοδική πορεία και την εξέλιξη. Το έχουμε τονίσει ξανά: Χαμηλά το κεφάλι, όχι στην αποθέωση και θα έρθουν όμορφα πράγματα από τους νεαρούς, ενώ μην ξεχνάμε ότιν ακολουθούν κι άλλοι. Βήμα, βήμα και όλα στην ώρα τους.

ΥΓ2: Ο Γιασίν Αγιούμπ έδειξε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει. Πρέπει να θεωρούμε, σχεδόν, δεδομένη, αν όχι την αποχώρησή του τον Ιανουάριο, την “απενεργοποίησή” του από το ρόστερ.

ΥΓ3: Εξαιρετική η παρουσία από Κουρμπέλη, Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή, μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο που αναφέραμε παραπάνω. Θετικότατη η συνέχεια στα γκολ από τον Μακέντα, αλλά και η ώριμη εμφάνιση από τον Χατζηγιοβάνη. Η άμυνα τα πήγε πολύ καλά. Ο Καρλίτος δε βοήθησε και φαίνεται ότι σε θέμα φυσικής κατάστασης είναι πίσω σε σχέση με τους άλλους. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει.

ΥΓ4: Η νίκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι υποχρέωση για να υπάρξει καλή συνέχεια και να μην γκρεμίσει ότι πάει να χτίσει, έστω και αργά, η ομάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ