ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Πρέσβης από τα… Lidl είναι ο Ολυμπιακός!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την απουσία του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ευρώπη Παναθηναϊκό, που... κατρακυλάει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρέσβης από τα... Lidl είναι ο Ολυμπιακός!

Η απουσία του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη έχει τρομερές επιπτώσεις και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού η Ελλάδα κατρακυλάει στις θέσεις στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Το να λέει μία ομάδα, ότι αποτελεί τον πρέσβη του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν φθάνει. Πρέπει να το δείχνει και με αριθμούς. Και οι αριθμοί, ότι και αν λένε οι αντίπαλοί του αποδεικνύουν, ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα, που έχει παίξει σε έναν τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών, σε δύο ημιτελικούς Tσάμπιονς λιγκ και τρεις φορές στα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και του Tσάμπιονς λιγκ. Είναι προκρίσεις ανεπανάληπτες, που μέχρι σήμερα καμία ελληνική ομάδα δεν έχει πλησιάσει. Τα τελευταία δέκα χρόνια, που ο Παναθηναϊκός δεν κάνει τίποτα στην Ευρώπη φαίνεται και η μεγάλη απουσία του. Η Ελλάδα έβγαζε δύο ομάδες στο Tσάμπιονς λιγκ και η μία πήγαινε απευθείας στους ομίλους και τώρα θα βγάζει μία και από τον πρώτο προκριματικό. Πλέον η Ελλάδα θα βγάζει τέσσερις ομάδες και όχι πέντε στην Ευρώπη.

Είναι φανερό, ότι ο Παναθηναϊκός κράταγε την Ελλάδα στους ώμους του, διότι από τότε, που δεν παίζει στην Ευρώπη, η χώρα κατρακυλάει και το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίζεται. Και ο μόνος τρόπος να αρχίσει να ανεβαίνει στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι να επιστρέψει δυνατός στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός, κάτι που τώρα φαίνεται πολύ δύσκολο.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 14.881 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και φυσικά για την ευθύνη του Παναθηναϊκού και τα εγκληματικά διοικητικά λάθη, που έχουν οδηγήσει την ομάδα να μην παίζει στην Ευρώπη έχουμε αναφερθεί και τα έχουμε καταγράψει πολλές φορές. Εδώ, όμως, υπάρχουν ευθύνες και των άλλων ομάδων, που παίζουν στην Ευρώπη και κυρίως αυτών, που κάθε χρόνο βάζουν 25 εκ. ευρώ στο ταμείο. Αναφέρομαι στον Ολυμπιακό, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια παίζει μόνος του… μπάλα στο Tσάμπιονς λιγκ (με εξαίρεση μία χρονιά, που έπαιξε και η ΑΕΚ) και έχει κάνει μία τρύπα στο νερό… μεγαλύτερή του επιτυχία είναι η πρόκριση στους 16 του Tσάμπιονς λιγκ την περίοδο 2013-14 και έχει αποκλειστεί εννιά στις δέκα φορές από την συνέχεια στο Tσάμπιονς λιγκ μετά τους ομίλους.

Ο Ολυμπιακός έχει και δέκα συνεχόμενες ήττες στους ομίλους εκτός έδρας και η ευθύνη του είναι μεγάλη, διότι τσεπώνει 25 εκ. ευρώ κάθε χρόνο και το μόνο που κάνει είναι να πουλάει παίκτες, αλλά μία σταθερή ομάδα δεν έχει ποτέ. Πρέσβης από τα lidl είναι ο Ολυμπιακός, για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος σε έξι παιχνίδια έκανε πέντε ήττες και μία νίκη, πριν τρία χρόνια είχε κάνει μία ισοπαλία…

Ο πρέσβης ο κανονικός είναι ο Παναθηναϊκός και αυτό το δείχνουν οι αριθμοί, η ιστορία, η πορεία του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας. Οπότε όσο ο Παναθηναϊκός είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ξεχάστε και το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Και το μόνο, που θα γίνεται είναι να βγαίνουν οι εκπρόσωποι της ομάδας του λιμανιού στα ερτζιανά και να δικαιολογούν τα εγκλήματα, που κάνει ο Μαρινάκης. Και δεν μιλάω για τους δηλωμένους Ολυμπιακούς, αλλά για αυτούς, που πουλάνε παραμύθι, ότι είναι αντικειμενικοί τόσα χρόνια, αλλά πλέον τους έχει μάθει ο κόσμος τι ρόλο παίζουν…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.