ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Τα πράσινα νιάτα έχουν ποιότητα και… άντερα! (vids)

Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο οι δυο teenagers του Παναθηναϊκού κατέδειξαν και απέναντι στην ΑΕΚ ότι έχουν και παρόν και μέλλον με την πράσινη φανέλα.

Παναθηναϊκός: Τα πράσινα νιάτα έχουν ποιότητα και... άντερα! (vids)

Οι Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Βασίλης Ζαγαρίτης ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-1.

Οι δύο 19χρονοι βοήθησαν τα μέγιστα έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να πετύχει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ μετά από κάτι παραπάνω από 3,5 χρόνια.

Το σημαντικότερο όμως απ΄ ολα είναι ότι οι δύο ποδοσφαιριστές δείχνουν να έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους και για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι έκαναν τη διαφορά. Έδειξαν ότι πέρα από ποιότητα είχαν και… άντερα τα οποία χρειάζονται για να ανταπεξέλθεις τόσο καλά σε δύο τόσο σημαντικά παιχνίδια.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: Ένα τρεχαντήρι με ποδοσφαιρικό θράσος

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι δεδομένα το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει ο Παναθηναϊκός στο δυναμικό του. Στα πλέι οφ του καλοκαιριού έκανε τη διαφορά και έδειξε ότι είναι έτοιμος να προσφέρει, παρότι είναι μόλις 19 ετών.

Ποδοσφαιρικό θράσος, ακατάπαυστα τρεξίματα, δυνατά μαρκαρίσματα και καλός χειρισμός της μπάλας είναι από τα χαρακτηριστικά που έχει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Το σημαντικό απ΄ όλα όμως είναι ότι πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις σε ματς υψηλών απαιτήσεων, όπως αυτό με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Στο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και αποτέλεσε ένας από τους βασικούς λόγους, που ο Παναθηναϊκός άλλαξε εικόνα. Απέναντι σε παίκτες όπως ο Καμαρά και ο Μπουχαλάκης ανταποκρίθηκε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Έδωσε πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή ενώ με το πρεσάρισμα του δεν επέτρεψε να αναπτυχθούν σωστά οι ερυθρόλευκοι και με τις γρήγορες μεταβιβάσεις του άλλαξε την μεσοεπιθετική εικόνα της ομάδας.

Στο ματς με την ΑΕΚ ήταν και πάλι εκ των διακριθέντων. Ήταν αυτός που πίεζε την πρώτη… μπάλα της ΑΕΚ.Με τον τρόπο αυτό κατάφερνε να μπλοκάρει όλο το παιχνίδι της και δεν επέτρεπε στην Ένωση να αναπτυχθεί ορθολογικά. Παράλληλα, περιόρισε αισθητά τον Κρίστισιτς ενώ με το γρήγορο διασκελισμό του με την μπάλα στα πόδια βοήθησε το τριφύλλι να βγει γρήγορα στην επίθεση και να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή της ΑΕΚ.

Βασίλης Ζαγαρίτης:  Άρπαξε την ευκαιρία από τα… μαλλιά

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης, όπως και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του από τα πλέι οφ της προηγούμενης σεζόν. Με την έλευση του Λάζλο Μπόλονι και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Χουάνκαρ πήρε φανέλα βασικού. Με τις εμφανίσεις του δικαιώνει όλους όσους τον πίστεψαν και του έδωσαν την ευκαιρία.

Σταθερά καλός στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά στα τελευταία ματς έχει αρχίσει να βοηθάει πάρα πολύ και με τις πλαγιοκοπήσεις του. Δείγμα αυτού είναι η σέντρα του στο 77ο λεπτό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου η μπάλα φτάνει στον Μακέντα μετά από κόντρα, αλλά αυτός αστοχεί προ κενής εστίας.

Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και το καθοριστικό κόψιμο του στο ίδιο ματς στον Μασούρα, πριν αυτός βρεθεί σε προφανή θέση για γκολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε απέναντι του τους Ραντζέλοβιτς – Ραφίνια, τους οποίους αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία.

Και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε εκπληκτική απόδοση. Ο νεαρός έκανε τον Τάνκοβιτς να μην πάρει προσπάθεια και τον Βασιλαντωνόπουλο να… ψάχνει ακόμα που βρίσκεται η μπάλα στη φάση του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού. Στο 47΄ ο Ζαγαρίτης έκανε την απίθανη ποδιά στον νεαρό μπακ της ΑΕΚ και ουσιαστικά έδωσε έτοιμο γκολ στον Δημήτρη Κουρμπέλη, οποίος δεν αστόχησε λίγο πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι.

Η απόδοση του είναι όλο και καλύτερη σε κάθε ματς και είναι δεδομένο πως αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα χάσει την θέση του στην ενδεκάδα ακόμα και όταν επανέλθουν πλήρως οι Χουάνκαρ – Χατζηθεοδωρίδης.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και o Βασίλης Ζαγαρίτης έχουν διάρκεια και απέδειξαν στα δύο ντέρμπι πως μπορούν να σταθούν επάξια απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Τα δύο αυτά ντέρμπι αποτελούν βασικό κριτήριο και με την απόδοση τους κάνουν άπαντες να πιστεύουν ότι έχουν τόσο παρόν αλλά ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...