ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ BLOG

Θα θυμηθούν οι παλιοί, θα μάθουν οι νέοι!

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για την επιστροφή στη Λεωφόρο που ισοδυναμεί με… μάθημα «Παναθηναϊκής Ιστορίας».

Θα θυμηθούν οι παλιοί, θα μάθουν οι νέοι!

Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ήρθε η ώρα να το πούμε ξανά. Το… «σπίτι μου, σπιτάκι μου, σπιτοκαλυβάκι μου». Εστω και από… ανάγκη το τριφύλλι γυρνά ξανά στα πάτρια εδάφη. Εκεί που χτυπά η καρδιά κάθε Παναθηναϊκού. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ιστορικό κλουβί.

Τι να πει και τι να γράψει κανείς για το γήπεδο αυτό… Το «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι» δείχνει τι… περίπου έχουμε ζήσει εκεί μέσα, τι υπάρχει στο μυαλό και την καρδιά μας. Ο Μπόλονι που είναι χρόνια στο κουρμπέτι το ξέρει καλά. Και όταν ρωτήθηκε είπε κατευθείαν το «ναι». Εστω και χωρίς κόσμο. Σαν να αρκεί μονάχα η αύρα και η μυρωδιά. Τι όχι;

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Φαινόταν αυτό από την πρώτη μέρα που ήρθε ο Λάζλο στην ομάδα, βρήκε και τη «μεγάλη» νίκη που έψαχνε για να το πιστοποιήσει με κάθε επισημότητα. Υπάρχει όμως ένα «αν». ΑΝ δεν κερδίσεις το Σάββατο τον ΠΑΣ θα είναι σαν να μην νίκησες ποτέ την ΑΕΚ. Θα γυρίσεις και πάλι πίσω. Αντίθετα, αν το πάρεις το ματσάκι θα πας και στην Τούμπα με ψυχολογία για να τους κάνεις κηδεία στις 20 του μήνα. Και φυσικά ΜΠΟΡΕΙΣ.

Η επιστροφή στη Λεωφόρο έρχεται και σε μια επίκαιρη στιγμή. Πάνω που συζητιέται η επόμενη μέρα, με τις ζυμώσεις να οδηγούν στον Βοτανικό και το Απόστολος Νικολαίδης να παραχωρείται στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης. Με την σκόνη να παραμένει σηκωμένη για το πόσο είναι συμφέρον όλο αυτό κοκ. Φυσικά και δεν έχει ουδεμία σχέση το ένα με το άλλο. Το τάιμινγκ έκατσε απλά.

ΥΓ: «Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός», γιατί… μια νύχτα απ’ τη ζωή μας ολόκληρη η δική τους. Τα ασταμάτητα ξεφτιλίκια τους σε δικαιώνουν ακόμα και όταν είσαι στα χειρότερά σου και δεν παίζεις καν.

ΥΓ1: Δεν σηκώνει άλλο σίριαλ με ανανεώσεις ο Παναθηναϊκός. Το θέμα του Ζαγαρίτη πρέπει να κλείσει ΧΘΕΣ κι ας του δώσεις και κάτι παραπάνω. Το ίδιο και του Αλεξανδρόπουλου, για τον οποίο έχεις περισσότερο χρόνο αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το αφήσεις για τελευταία στιγμή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ