ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0

Τρίτωσε το καλό με την «αύρα» της Λεωφόρου!

Ο Βιγιαφάνιες από την άσπρη βούλα (33') και ο Αϊτόρ στο 59ο λεπτό βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να επικρατήσει του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και παράλληλα να επεκτείνει το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα της Super League.

Τρίτωσε το καλό με την «αύρα» της Λεωφόρου!

Παναιτωλικός (2-1), ΑΕΚ (2-1) και τώρα… ΠΑΣ Γιάννινα (2-0). Ο Παναθηναϊκός σκοράρε δύο φορές απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, στην επιστροφή του στη Λεωφόρο.

Ο Βιγιαφάνιες από το σημείο του πέναλτι στο 33′ και ο Αϊτόρ στο 59′ με ωραίο πλασέ έδωσαν στον Παναθηναϊκό τη νίκη. Δύο φάσεις που ξεκίνησαν από τα πόδια του Τάσου Χατζηγιοβάνη…

Το ματς

Εφαρμόζοντας ασφυκτική πίεση ψηλά, με στόχο τον άξονα αλλά και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΣ κατάφερε να «βραχυκυκλώσει» κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη από πλευράς Παναθηναϊκού στο πρώτο κομμάτι του ματς.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.515 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι φωνές του Μπόλονι, που ζητούσε περισσότερη συγκέντρωση και πιο άμεσο τρόπο παιχνιδιού, σε μια προσπάθεια να «σπάσει» η πίεση του ΠΑΣ και να εκτεθούν οι αδυναμίες των φιλοξενούμενων δημιούργησαν την πρώτη τελική του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος. Ο Μακέντα πίεσε την άμυνα του ΠΑΣ η οποία έκανε αβίαστο λάθος, η μπάλα έφτασε στον Μαουρίσιο και εκείνος πλάσαρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (19′).

Η πίεση του Αλεξανδρόπουλου στα χαφ των φιλοξενούμενων έφερε τον Παναθηναϊκό στην κόντρα, ο Χατζηγιοβάνης βρήκε με «γλυκιά» σέντρα από δεξιά τον Μακέντα και εκείνος δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά πήρε το πέναλτι από τον Σάλιακα, καθώς η μπάλα βρήκε το χέρι του. Ο Βιγιαφάνιες έπεισε τον Μακέντα για να… αναλάβει την εσχάτη των ποινών και δεν λάθεψε, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη (1-0, 33′).

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά και να πάρει «καθαρά» τα ηνία του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία στα μετόπισθεν του ΠΑΣ, ανοίγοντας το σκορ. Το ίδιο θέλησαν να κάνουν και οι Γιαννιώτες, αλλά ο Διούδης με ωραία εκτίναξη στα αριστερά «έβγαλε» την κεφαλιά του Κάργα μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαλιάκα (44′).

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, θα μπορούσε να «βγει» μία από τις ωραιότερες φάσεις της χρονιάς. Ο Ζαγαρίτης ξεκίνησε κούρσα από τα αριστερά και ξαναπήρε τη μπάλα στα όρια της περιοχής έπειτα από δύο ( ! ) τακουνάκια των Μακέντα και Βιγιαφάνιες, αλλά ο Πίρσμαν έσωσε στο… παρά ένα την εστία του ΠΑΣ, προτού ο Χατζηγιοβάνης τη σπρώξει στα δίχτυα.

Θέλοντας να δώσει περισσότερη κινητικότητα στα άκρα, ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε να αντικαταστήσει τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο (πολλά τρεξίματα και σήμερα) με τον Αϊτόρ, ο οποίος πήρε θέση στη δεξιά πτέρυγα και φρόντισε να κάνει από νωρίς αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι. Στο 50ο λεπτό κατέβασε υπέροχα με το στήθος τη βαθιά μπαλιά του Κουρμπέλη, αλλά το πλασέ του με το αριστερό έδιωξε με υπερένταση ο Χουτεσιώτης. Ο Ισπανός επέμεινε και δικαιώθηκε εννέα λεπτά αργότερα, απλοποιώντας κατά πολύ τα δεδομένα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Και το δεύτερο γκολ ξεκίνησε από τα πόδια του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος με πολύ ωραία σέντρα βρήκε τον Αϊτόρ εντός περιοχής, με τον Ισπανό να βλέπει το πρώτο γύρισμά του να κοντράρει στον Πίρσμαν, αλλά η μπάλα επέστρεψε σε εκείνον και με τεχνικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη (2-0, 59′).

Οι έντονες ενοχλήσεις του Δημήτρη Κουρμπέλη οδήγησαν τον Μπόλονι στο να πάρει την απόφαση για την αντικατάστασή του. Στη θέση του αρχηγού πέρασε ο Δημήτρης Σερπέζης, ενώ  στο ίδιο λεπτό αντικαταστάθηκε και ο εξαιρετικός Τάσος Χατζηγιοβάνης, αφήνοντας τη θέση του στον Δημήτρη Εμμανουηλίδη. Στο ίδιο διάστημα, ο ΠΑΣ απείλησε ουσιαστικα για την επαναφορά του στο ματς, πρώτα με τον Νάουμετς (69′), στη συνέχεια με τον Πίρσμαν (74′) και με τη σημαντικότερη φάση όλων, το σουτ του Σάλιακα που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Διούδη (77′).

Η μίνι χαλάρωση σε συνδυασμό με την αποδιοργάνωση που σημειώθηκε στον «πράσινο» άξονα μετά την αποχώρηση Κουρμπέλη προκάλεσαν την… αντίδραση του Μπόλονι, ο οποίος συνέστησε στον νεαρό Σερπέζη να ηρεμήσει, περνώντας επίσης τον Καρλίτος στο παιχνίδι, αντί του Βιγιαφάνιες. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» βρήκαν τον βηματισμό τους μετά τις μαζεμένες αλλαγές και ως εκ τούτου τα πράγματα κύλησαν… ομαλά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (71′ Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος (45′ Αϊτόρ), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (81′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (71′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (90′ Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας (45′ Καρτάλης), Εραμούσπε, Κάστρο, Πίρσμαν, Σιόντης, Μπρένερ (60′ Νάουμετς), Ελευθεριάδης, Παμλίδης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.